Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:42, 12 lip 2013

Do góry
Nastawiłam ok. 80 sadzonek bluszczu, bo ciągle mi mało. Oby się kiedyś nie skończyło jak u Domi na rozmowie z psychoanalitykiem na temat ilości bluszczu w moim ogrodzie

Runianka w mojej szkółce jest cała zielona, a tam jest prawie cały czas cień. To te same sadzonki. Teoria Gabrysi się potwierdza.

Rozmnażanie horti. Przyjęło się 17 doniczek, w każdej po 3-4 patyki. Najprawdopodobniej są to same Tardivy. Jest szansa na jedną Limkę, ale pewności nie mam, bo ślimaki wpierniczyły naklejki z opisami.
Wyrzuciłam 25 takich doniczek, czyli skuteczność poniżej 50 %.

Jedna ma nawet kwiatka

Moje poletko 23:41, 12 lip 2013

Do góry
Oj zmęczyłam się odwykłam ci ja od kompa
ale jutro też jest dzień

Rozwojowy kawałek pola 23:38, 12 lip 2013

Do góry
anax napisał(a)

Oo! Buk 'Pendula' Zadbaj o niego, bo jest piękny.
Masz super altanę! Marzenie nie jednego właściciela ogrodu!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:37, 12 lip 2013

Do góry
Zaszalałam w Brico - miałam 100 do wydania. Znalazłam Limki po 15,29 zł. Wzięłam wszystkie za wyjątkiem dwóch krzywusów.

Na rynku trafiłam na całkiem ładne świeczniki za 6 zł. Pan mnie zabił tą ceną.

Kolorowy ogród na piasku 23:37, 12 lip 2013

Do góry
W ostatnim tygodniu byłam bardzo zajęta (nie ogrodowo niestety), wpadałam do domu praktycznie tylko na noc stąd takie opóźnienie Ogrodowiskowe. Ucierpiał też ogród, bo było sucho i gorąco, dopiero dzisiaj popadało. O innych pracach już nie wspomnę

Troszkę aktualności z ogrodu
kłosowce i werbena liliowce pod skarpą

-

hortensje ogrodowe

Nowość w moim ogrodzie - ożanka, z ubiegłorocznego siewu, na pewno będzie jej dużo więcej, bardzo mi się podoba
-

i druga nowość - ratibida, też z ubiegłorocznego siewu. Bylina na nędzne gleby takie jak u mnie

-
Moje poletko 23:33, 12 lip 2013

Do góry
Jeszcze trochę różyczek.

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:28, 12 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

Cieszę się ,że taki jarmark też może sie podobać

To Twój ogród czy pokazowy przy jakiejś szkółce

Co Ty się tak dziwisz - pięknie masz i tyle, choć nie wiem jak to robisz, bo gatunków, kolorów i faktur masz mnóstwo, ale wszystko pasuje, jakby z projektu sadzone, mieć taki bałagan, to też trzeba mieć talent
Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 23:25, 12 lip 2013

Do góry

Pozdrawiam Jola
Kwiatki i rabatki u Elizy 23:23, 12 lip 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

ale mi się podoba to połączenie...
Elizko - oddali mi internet po dwóch tygodniach odwyku Nadrabiam, nadrabiam, nadrabiam. Śmieję się że dzisiaj to do rana na ogrodowisku
Juka cudnie kwitnie. Słyszałam o niej że "jest jak chwast" tak się rozrasta i że trudno potem sobie z tym poradzić... I jak moja teściowa przyniosła trzy sadzonki do ogrodu to się trochę zaniepokoiłam Czy to prawda jest co słyszałam? Twoja przecudownie kwitnie.
Pozdrawiam
Moje poletko 23:19, 12 lip 2013

Do góry
mira napisał(a)
trzymaj się bo warto

No nie może być inaczej! Sie wie

Mirko,cudny kolor tego "naparstka"
Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 23:19, 12 lip 2013

Do góry

Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 23:17, 12 lip 2013

Do góry
A to już kilka zaległych fotek:

Moje poletko 23:13, 12 lip 2013

Do góry
Gdzie nie spojrzeć, to liliowo-różanowo
w takim razie dostrajam się

Moje poletko 23:09, 12 lip 2013

Do góry
trzymaj się bo warto

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:05, 12 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

Tego to wiem jak się zwie .. JEZOWKA MERINQUE..kwiatki małe, ale na wysokość ok. 40cm

To foto muszę pokazać.. zrobione przez przypadek

Odentka i Ewcia super Aniu
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:03, 12 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

Aniu ... wiem ... wiem ... dobrze, ze masz te eden na wyciągnięcie ręki i reanimujesz szare komórki ... ściskam ... widziałaś ... kfitną !!!

Joaska napisał(a)
Ja tez już mam kilka sztuk wybranych do zamówienia tylko się zastanawiam czy na jesień czy na wiosnę ..... kwestia zimowania u mnie ...ale zobaczymy ...

wciąż wpisuję ... mniemam ... skreślam ... dopisuje "drugim rzutem" ... padam na klawiaturę od tego rozmyślania ...

irena_milek napisał(a)
cudowne! niech one będą gratkami na 500

Irenko gapię się od rana (wstaję 10 minut wcześniej żeby rabaty oblecieć ) potem szybka charakteryzacja na człowieka i znów rzut okiem ... i tak co rano )))

Margarete napisał(a)
Witaj Konstancjo,
róże masz boskie - ja tez w tym roku posadziłam eden rose... myslałam ze nie zakwitna ale mają, mają..... malutkie pączusie... wiec będę sie cieszyc takimi pieknosciami jak u ciebie ! Hurra!
Twoje róze piekne a połączenie z trawkami, bukszpanem i lawenda w tle - boskie... rabata podobna do tej u Anuli z Mojego kawałka raju... tam tez różowe róże + trawy - to nieazwodny duet.
O pieknych łanach lawendy bawet nie wsponmę... u mnie jedna kępka jest ok, dwie jako-takie a dwie ...lichota... chyba im sie u mnie nie nadaje. Podsypywałam pisakiem jak wsadzałam, dokarmiłam 1 raz dolomitem i... marny efekt...może trzeba czeakac na drugi rok...
Pozdrawiam i gratuluje 500-tki !!

lawenda zaskakuje mnie aż tak po raz pierwszy ... w zeszłym roku była ładna ale nie wystrzeliła aż tak .. ... może tylko musisz poczekaż ...

oj w Anuli rabatę łapczywie wpatruję się od roku ... i daleko mojemu koczkodankowi do tamtej ... eleganckiej ... poukładanej z tyloma roślinkami ... ale dziękuję bardzo nawet za tak cudne skojarzenie ...
ogrodoweimpresjejolki 22:59, 12 lip 2013

Do góry
Jolu,
rowerkiem się nie stresuj, mileńka!
Pod dachem jest i ma się fest.
A ty teraz dama w mitenkach
łaskawie zezwalasz siebie zawozić
tam gdzie najlepiej lubisz chodzić!

W moim warzywniku

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 22:54, 12 lip 2013

Do góry
Kochani podpowiecie mi co to za roślinka?

Moje poletko 22:53, 12 lip 2013

Do góry
Witam Was wieczorową porą .

Jeszcze raz wielkie dzięki za słowa otuchy .

Dla Was_ moje piwonie

Ogród niby nowoczesny ale... 22:44, 12 lip 2013

Do góry
Syla napisał(a)
proszę dla porównania .....

Tu na dole gdzie zaznaczyłaś czerwony kolor rośnie czarna trawa ...a na zdjęciu jeszcze jest żółta zurawka ale juz poszła do cienia...i zastąpiła ją zółta bażyna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies