Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny Ogród 15:43, 14 cze 2022

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Darcia tym razem zacytuję bardzo podobają mi się te kadry
Ogród w dolinie 15:42, 14 cze 2022

Do góry

Bodziszek łąkowy Hocus Pocus ale na zdjęciu nie wychodzi prawdziwy kolor- to taki niebieski fiolet. Na razie tak śmiesznie na nóżkach

Hortensjowo 15:41, 14 cze 2022

Do góry
Helen napisał(a)

Helen masz niesamowicie pięknie -a ten busz na rabatach -cud ,miód i orzeszki
jest naprawdę świetnie
Ogród w dolinie 15:39, 14 cze 2022

Do góry

Irysy się rozkręcają.

Ogród w dolinie 15:37, 14 cze 2022

Do góry
Kilka fotek.
Wilczy ogród 15:33, 14 cze 2022

Do góry
Magleska napisał(a)

Cudny ten czerwiec w Wilczym.

Pozdrawiam Madziu.
Magary Dramaty z Rabaty 15:31, 14 cze 2022

Do góry
Rabaty rabatami, ale to jest nasz prawdziwy dzisiejszy sukces

Po ponad tygodniu ćwiczeń z bezstresowym wchodzeniem do klatki, kot pojmany, zaszczepiony, odkleszczony, odrobaczony, obejrzany ze wszystkich stron, wygolony z kołtunów, etc.
Przegląd kota 2022 zaliczony
Teraz 5,2 kilograma focha trzeźwieje i usiłuje zrozumieć dlaczego jest w domu a nie na tarasie
Magary Dramaty z Rabaty 15:24, 14 cze 2022

Do góry
Mam nowego windowsa i stwierdzam, że paint strasznie nieprzyjazny albo moja mysza do bani.
Generalnie takie mam zamysły:

Rogal do poszerzenia - w okolicach tego co ma przypominać niebieską linię. To na jesień, jak zobaczę co się na tym rogalu w sezonie faktycznie zadzieje.
Cienista do wydłużenia - żółte "coś". Chcę w nią jeszcze jedną sosnę wrzucić.
I czerwone "coś" - tam mam drzewa, kropki na rysunku nie odzwierciedlają ich faktycznego położenia, ale tam właśnie ma być kolejna rabata. Jak będzie czas to jesienią zacznę coś kombinować. Pojęcia nie mam co tam jest za gleba. Przez wiele lat leżały tam igły to powinno być chyba kwaśno? Ale czy jest tam zbita glina czy coś innego nie wiem. Poprzedni właściciele sporo ziemi nawieźli, albo rozplantowali. Są miejsca gdzie kopiesz jak w kretowisku, a są takie gdzie kilofem nie rozluźnisz. Zobaczymy, to i tak odległe plany
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:00, 14 cze 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Prawda?
Wciąż muszę coś usuwać albo samo rezygnuje z braku miejsca.

Przetacznikowiec raz jeszcze. Nie wiem jak długo pożyje, bo na rondzie coraz więcej cienia.

Ciekawie wygląda ten przetacznikowiec.

W ogródku Martki 14:59, 14 cze 2022

Do góry
Anda napisał(a)
Ciekawa jestem korzeni tych klonów.

Z pomocą Andy udało się ustalić, co następuje:
Katsura miał po prostu za sucho w tym przypadku sprawca… to ja sama.

Powinnam była podlewać go nie dawkami 10 litrów, a jakieś 40… zgodnie z zasadą: rzadziej a więcej - niestety, tego zabrakło.
Drugi, Sango Kaku zaczął chorować w zimie, w marcu wycięłam połowę, zamiast koralowej kory pojawiły się szaro-brązowe plamy. To co pozostało, szybko podzieliło los pierwszej połowy. Jakaś choroba grzybowa.

Szkodników nie było w żadnym z korzeni.
Wniosek? Pilnować mocno podlewania młodych drzewek. A już z pewnością nie odpalać podejścia „nie podlewam, niech same sobie radzą”. To w młodym ogrodzie raczej nie sprawdzi się…
Ewo, dziękuję! To bolesna lekcja, ale teraz będę uważać na pozostałe młode drzewka i pilnować podlewania.
Hmm…. ostatnia dramatyczna fotka dla widzów o mocnych nerwach. Ale: umarł klon, niech żyje… właśnie co? Co teraz posadzić przy tarasie???….
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:59, 14 cze 2022

Do góry
Ogrodowe wariacje 14:58, 14 cze 2022

Do góry
Różanka

Ogrodowe wariacje 14:55, 14 cze 2022

Do góry
Stokrotki afrykańskie zastąpią bratki w wysokiej donicy przed wejściem, choć w zielniku fajnie wyglądają

Ptasi gaj 14:34, 14 cze 2022

Do góry
April napisał(a)

Piękne egzemplarze. I jeszcze masz ślicznego irysa w tym samym kolorze co róża

Tak są piękne ale w tle na pierwszej focie Madame Amisette to jest królową pod każdym względem..

Tajemniczy Ogród 14:21, 14 cze 2022

Do góry
Co rano biegnę zobaczyć to cudeńko - róża Plaisanterie - rzeczywiście jest jak żarcik - kilkakrotnie w ciągu dnia zmienia kolory nowych kwiatów - od pomarańczowego o poranku, przez cytrynowy w ciągu dnia, aż po różowy wieczorem. Trwam w zachwycie
Tu o poranku:

A tu wieczorem:

Cieszą też chmurki gillenii:

Migawki z ogródka 14:04, 14 cze 2022

Do góry
tulucy napisał(a)

Chociaż właśnie mnie olśniło, żeby może go dać pod tym murem. To wschodnia strona, więc nie będzie zabierał światła bylinom. A Kwartet mi ostatnio napomykała o tym, że brakuje tam drzewa.
Co prawda miałam tam zrobić rabatę biało-żółtą i zabrać wszystko różowe. Ale chyba łatwiej będzie mi zabrać żółte i przenieść gdzie indziej. Bo takiej New Dawn raczej bym nie miała jak przenieść.

Zasłoniłabym to połączenie wikliny i siatki.

Oooo, jestem za!!! Bardzo dobre miejsce i faktycznie tam drzewa brakuje.
Migawki z ogródka 13:59, 14 cze 2022

Do góry
Jeszcze takie ujęcie tego miejsca dla tamaryszka.
Migawki z ogródka 13:57, 14 cze 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bez bez dobrego nasłonecznienia zacznie zielenieć, a tamaryszek wprowadzi w to miejsce sporo chaosu. Ucierpią też byliny. Jakoś go tutaj(tamaryszka) nie widzę.

To chyba go zadołuję i poczekam na kolejne natchnienie.

Chociaż właśnie mnie olśniło, żeby może go dać pod tym murem. To wschodnia strona, więc nie będzie zabierał światła bylinom. A Kwartet mi ostatnio napomykała o tym, że brakuje tam drzewa.
Co prawda miałam tam zrobić rabatę biało-żółtą i zabrać wszystko różowe. Ale chyba łatwiej będzie mi zabrać żółte i przenieść gdzie indziej. Bo takiej New Dawn raczej bym nie miała jak przenieść.

Zasłoniłabym to połączenie wikliny i siatki.
Małymi krokami-Ogród Wioli 13:38, 14 cze 2022

Do góry
Wczoraj wieczorem jak przestało padać poleciałam do ogrodu zrobić kilka tetrisów wróciłam o 21

Zrobiłam zamianę hakone z seslerią
Teraz mi się podoba,bo wcześniej było za żółto ,bo hakone Aureola rosły obok hakone All gold

Przed

Po

Przed

Po

April podbija las... 13:03, 14 cze 2022

Do góry
April napisał(a)
Narecznica czerwonozawijkowa. Szkoda że ona nie jest taka cały rok

Mam jej ze trzy kępki ale tylko ta najstarsza jest teraz najefektowniejsza. Jednak dość słabo przyrasta, może potrzebuje czasu.

Piękne wszystko, ale ja oczywiście musze zahaczyc o mise... wylewasz z niej wode co jakiś czas? Tu widze ,że prawie pusta...u mnie zaczęły sie lęgnąc w niej komary i szukałam sposobu ,żeby mieć wodę ,ale beż komarów. Dlatego wylałaś też czy z innego powodu?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies