Hej Lidziu. Tak na zdjęciach złocień maruna. Kupując dawno temu iglaki mieliśmy mała sadzonke . Teraz sieje sie sama. Osobiście jej nie lubię. Bardzo dużo wyrywam. Jak będę w domku to zobaczę sadzonki i jesienią mogę zebrac nasiona.
Pozdrawiam wakacyjnie...
A jak pokazałaś tę różę Munsted czy jak Ją zwał właśnie pomyślałam sobie o połączeniu jej ( u mnie ) z biała i rozowa piwonia, bialą bądź kremowa róża i z szałwią tą wyższą -chyba Caradonna. I jeszcze myślałam aby dać do niej turzycę paskowaną i stipy
Kurde rozmarzyłam się
Kamila jestem fanką lwich paszczy od niedawna. Wszyscy mówili, że ona dobrze zimuje i w tym roku jej nie wysiewałam, ale wszystkie nie przeżyły. Ta jest zeszłoroczna Madame Butterfly Ivory i wygląda zjawiskowo. Do niej dosadziłam chabra Black Ball. To ten w prawym rogu.
Pierwszy raz słyszę takie określenie kocimiętki
To odmiana Purssian Blue. Niska kompaktowa odmiana, choć u mnie taka kompaktowa wcale nie jest O tu widać trochę jej wielkośc w stosunku do innych roślin.
najdłuższy pęd który mi wyrósł wygięłam i zahaczyłam o wbity pręt, pęd nie jest wkopany w ziemię tylko przygięty do ziemi
czarny kolor to róża
czarny długi pęd zmieniony w zielony przygięty a czerwony to haczyk do którego przymocowałam pęd
Moja gwiazda tego sezonu pełnik.
Trollius chinensis Golden Queen. Narobiłam dużo sadzonek. Dziewczyny z okolic Poznania zapraszam po sadzonki. Wysiewane w tym sezonie, zakwitną w przyszłym roku.