Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Domki dla pożytecznych owadów 10:53, 08 lip 2013

Do góry
U Ciebie Danusiu te malutkie domki też mają powodzenie. Oto co widać na moim zdjęciu z 22 czerwca

W dolnym domku dwie większe dziurki zadomowione
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 10:51, 08 lip 2013

Do góry
A tu trochę słabo widać moje miłorzęby
oj cudne są

No i moje różyczkowo

Aphrodite ma cudny kwiat ale kwitnie bardzo szybko w 2 dni kwiat sie rozwija i przekwita .... troche sie nia rozczarowałam... ale mam nadzieję że w przyszłym roku będzie mocniejsza i pokaże na co ją stać.

Mój kawałek raju II 10:50, 08 lip 2013

Do góry
Wydawało mi się , że znalazłam na nie sposób pilnując aby na przedwiośniu w czasie przymrozków były okryte, bo wtedy mają już malutkie "pączki", no i okazało się ze te przykryte na ogrodzie w tamtym roku pięknie kwitły, te przed domem nie były przykryte i kwitły tylko dołem, a w tym roku na ogrodzie przykryte będą kwitły znikomo a te przed domem jak widzisz, nie przykrywane, pięknie, także mój sposób zawodzi natura wygrywa
Ranczo Edy 10:49, 08 lip 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
słoneczna sobota i nowe rabatki powstały lawendowa i taka sobie na hosty i dziurawiec

widze że pokusiłaś się na nowe rabatki, fajnie zawsze to już miejsce na coś nowego
Testowe dodawanie zdjęć 10:46, 08 lip 2013

Do góry
co mi z tego wyjdzie?

no i jeszcze jedno

coś chyba z rozmiarami nie tak
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 10:43, 08 lip 2013

Do góry
Poczym pojechałam do domu gdzie Żon wykańczał i sie i pokój
po drodze zakupując małej mojej pociesze basenik to chlapania
Jak uzupełniłam basen wodą zdatna do chlapania się = 30-40 kursów po schodkach z garem wrzątku zajęłam sie przesadzaniem moich roślinek, dgyż hortensje tak się rozrosły że korzenie zaczęły wychodzic im z doniczek i to nie dołem a górą więc uznałam sprawę za pilną
i znowu latałam po placu z doniczkami i układałam żeby nowe miłorzęby weszły i horti w większych donicach.... chciał nie chciał musiałam część szałwi wkopać w grunt....może będzie miała lepiej

a to kupiona na wyporawie z dziewczynami różowa jeszcze przed ścięciem w celu dalszego rozrastania się

A to bodziszki od AniK juz puszczają listeczki
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 10:37, 08 lip 2013

Do góry
To tez lawenda u Izy ale to ta druga...chyba wąskolistna ...
tez piękna ale chyba słabiej pachnie do słynnego łanu.
I cudnaej urody tojeść orszelinowa - obiekt moich westchnień
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 10:36, 08 lip 2013

Do góry
Potem pojechałyśmy na pyszną kawusie do Izy ....
powiem tak Tekilka .....Kasia ją zagłaskała....a mnie chciała poprostu zjeść ...
ale pomijając ten incydent....poszyłśmy zobaczyc oczywiście sławetną lawendę
a wygląda ona tak

a jak pachie ..

Chwasty w trawniku 10:35, 08 lip 2013

Do góry
Zakładam temat bo gdzies byłm poruszany ten wątek ale nie mogę odszukac. Ze względu na brak czasu nie udało mi się wyzbierać ręcznie chwastów. Zostały, no i jestem trochę przerażony bo wychodzoną nowe. Nie mam sił sie bawić więc idę po nawóż który je wytępi. Co polecacie? Chwasty wygladają tak:

Chodzi mi konkretnie o nazwę np. Substral, Folorovit jaki jest najlepszy preparat?
Ogród wąski i długi przy szeregówce 10:23, 08 lip 2013

Do góry
Witaj,
W sumie ma ogródek masz prawie gotowy. Wymaga nieco kosmetyki, zabiegów wykończeniowych, ale rosliny masz ładne.
Zrezygnowałabym z małych iglaczków na rzecz bylin. Aż nie chce mi się wierzyć, ale na Twoich zdjęciach nie widać ani jednej byliny. Byliny cieniolubne znakomicie rosną pod wyższymi drzewkami, jak się rozrosną nie trzeba pielić. Poza tym znakomicie robią przestrzeń i zespalają ogród w całość.
Proponowałabym Ci nieco zmienić kształt rabat, tak aby druga część ogrodu była nieco ukryta, tajemnicza i zachęcająca do tego aby ją odwiedzić.
Czyli w pierwszej części cos w rodzaju łuku - fali, a dalej jak się da "wykroić koło lub coś do kształtu koła zbliżonego.
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 10:18, 08 lip 2013

Do góry
Po zakupach w jednej szkółce nota bene naszej chyba ulubionej pojechałyśmy do następnej gdzie na szkłokowym cmentarzysku roślin uznanych za umarłe.. uratowałam życie jednemu RH który okazał się byc różanecznikiem Scarlet Wonder

oraz jednej malusieńkiej różyczce NN ale stawiam jest na The fairy
Jeszcze przed cięciem...niech odżyje troszkę potem ją podetnę
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 10:16, 08 lip 2013

Do góry
No to teraz mogę cos skrobnąć o naszym spotkaniu.... no jak zwykle było super gadałyśmy i nagadac sie nie mogłyśmy, wchodziłyśmy sobie w s łowo bo najcześciej mówiłyśmt wszystkie trzy na raz
Wypad do szkólki jak zwykle udany zakupy zrobione....ja zdjęć nie mam ma Kasia więc "kradnę od niej"

A tam właśnie sie relaksujemy

Spacerujemy alejkami gdzie każde drzewko jest tak piękne i tak kusi

Iza dobierała trafffki do swoich róż a tu wraca od rózanego zakąta z miną mówiącą nam....już wiem nie 3 a 4 trafffki wezmę ...a co

Taka sobie rabatka pod oknem 10:04, 08 lip 2013

Do góry
Jeszcze takie

tak było

trochę później

i obecnie

Ranczo Edy 10:04, 08 lip 2013

Do góry
doczekałam się w pogodny poniedziałek otwarcie lili kurcze jeden pręcik już cos zjadło ,no trudno i tak jest piękna pozdrawiam i życzę miłego i spokojnego dnia
Ania i róże i cała reszta :) 09:58, 08 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

piękne fotki Aniu, uważaj na ogórecznika bo się strasznie rozsiewa

Wiem Aneczko, wiem . Już go plenię trzy lata a on dalej wyłazi

AgnieszkaW napisał(a)
Subtelność w każdym calu (a raczej zdjęciu). Uwielbiam Twoje klimaty Aniu

Aguś

popcarol napisał(a)
Ania, przecudnie!!!
Co to za róża??

To History, podobna jest do First Lady, ale sztywniejsza i o lekko jaśniejszych kwiatach.

ewa004 napisał(a)
Dziękuję Aniu za radę

Nie ma za co .

reni napisał(a)
Aniu brak mi słów..cudnie jest...
jestem ciekawa nowej realizacji ..pozdrawiam

Dziękuję Reni .
Tę walkę z gruzowiskiem w zasadzie trudno nazwać realizacją bo owszem, będzie wizualnie lepiej w tym miejscu ale nie tak, jak mi się marzy. Ot, posprzątmy tam jako tako i tyle .

mira napisał(a)

Aniu Twoje róże zostawiam sobie na zimowe wieczory bo- trzeba czasu żeby się delektować
żałuję że mieszkasz po drugiej stronie województwa bo aż się chce to zobaczyć na żywo

mam pytanie jak się nazywa ta róża którą pokazujesz ?

a! zdjęcia wyśmienite i widać różnicę do ub roku - gratuluję i zazdroszczę postępu

Dziękuję, miło mi się czyta takie słowa, nie będę ukrywać . Chciałabym oddać na zdjęciu to, co widzę w rzeczywistości, jednak wciąż nie potrafię, szczególnie trudno oddać mi to, co widzę w szerszym ujęciu, bo wówczas białe, jasne róze wychodzą jak białe plamy, często prześwietlone a tło się zbyt rozmazuje i zlewa. Muszę jeszcze popracować nad ustawieniami, ale nie mam kiedy.
Ta róża ze zdjęcia to Rhapsody in Blue .
Taka sobie rabatka pod oknem 09:55, 08 lip 2013

Do góry
Witajcie

coś mnie naszło by pokazać Wam trochę historii z mojego ogródka

tak było- rok 2011

trochę później

a tak jest teraz rok 2013

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:55, 08 lip 2013

Do góry
A to wiąz

i cisowe kulki
Marzy mi się Siedlisko.... 09:55, 08 lip 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
Lawendowo i trzmielowo

To jest to, co tygryski lubią najbardziej. Dla mnie lawenda mogłaby kwitnąć przez okrągły rok.
Pozdrawiam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:54, 08 lip 2013

Do góry
quote=Konstancja30 napisał(a)]

wyszłam ... sprawdziłam .. jak będę dosadzać baksiki ten rząd co są 3 różyczki ... pójdzie dalej o jakieś 30 cm ... trawki szybko się nie rozrosną z 4 doniczek zrobiłam 9 sadzonek ... są malutkie ...

za jest Leonardo ... dojdzie jeszcze jeden i voila ... miejsca brak ...

Iza skoro no ladnie Ty sadzisz te bukszpany nie ma co ...

a trawki urosna szybko w przyszłym roku już będą spore, ja swoja jedną dzieliłam w tym roku na 4 szt. i juz są ładne spore kępy.

Konstancja30 napisał(a)

z tym podziałem to było bardzo trudno ... noża w końcu uzyłam ... ale bez podziału byłyby za duże ... miłorząb ... grab ... brzoza ... tyle krzaków i drzew mam w głowie, ze chyba neuron siem wyprowadzi na amen )))

Bo wg mnie trzeba działć szybko ... kupić miłorzęby...brzoże i graby i będzie po kłopocie ...

Iza wstawiam zdjęcie hoakone ..... a jednak w Kielcach jest
ta r eka to po to żeby wielkość zobrazować

pisze że do słońca i półcienia

Spotkanie w Pisarzowicach - lipiec 2013 09:48, 08 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebek, patrząc na te zdjęcia mam wrażenie, że są z wycieczki do Japoni nie tylko do japońskiego ogrodu

Robisz piękne zdjecia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies