turzyca palmowa jest fajna , ja ją polecam, chcesz? mogę ci podesłać kawałek,
mam ją również w gruncie ,ładnie rośnie i na wiosnę robi się szybko zielona nawet jak jeszcze jest śnieg .
Piękna szałwia,wysiała mi się w bardzo nieoczekiwanym miejscu w gąszczu i słabo zakwitła ale ubiegłoroczna była piękna i muszę znowu ją wysiać.Szkoda ,że nie jest byliną trwałą.
Dla porównania druga fotka z ubiegłego roku.Powiedzcie mi moje drogie kiedy było lepiej.Przyanam ,że przywykłam do klimatu tej pierwszej.Musiałam wykopać jałowce z powodu cienia i zastąpić je cisami no i jeszcze dosadziłam żurawki.Myślę jeszcze o carexie.Czy aby idę w dobrą stronę?
Komu kwitnie, temu kwitnie, ja się mojej w tym roku nie doczekam chyba
Piękne dalie, Aniu. Niektóre mam takie same (w znaczeniu odmiany), ale nie pokazuję ich wcale, bo wybujały i mają po kilka marnych kfiotków.
Ale w przyszłym roku ich dopilnuję
Widzę, że się zbierasz. Trochę szkoda. Ale coś się kończy, by zacząć się mogło coś
mówią, ze nie ma głupich pytań są głupie odpowiedzi moje jeżówki mają różne środeczki, jedne są proste inne właśnie wypukłe a jeszcze inne zwane pełne mają takie malukie płateczki
pełne jeżówki
Moje anabelki nie kwitły w tamtym roku, przesadziłam je więc jesienią i podsypałam sporo kwaśnej dobrej ziemi. Teraz pięknie kwitną!!!
A nawożę 2 razy w miesiącu magiczną siłą do hortensji!