Beata, żurawki doszły w świetnym stanie. Zapakowałaś pancernie A sadzonki muszę przyznać - wypasione. Ja u siebie kupowałam 1/3 z tego. Dzięki serdeczne!
Jak kostrzewa to znowu dasz taki szaro niebieski kolor.... Ja też nie lubiłam żółtego a mam go pełno Dzięki temu kolorowi rabaty ożywają. Nie są smutne. Ty masz ogromną rabatę ale wydaje mi się, że jest za bardzo ...... bura
Wiem, że masz połączenie carexów i ciemnych żurawek. ZObacz jak kolor carexów "podbił" żurawki. Stały się widoczne....
Na tym kawałku rabaty powyżej masz chyba rozchodniki.... ja bym je wymieniła na coś co będzie bardziej widoczne.
a może stipa powinna być bardziej z przodu, a ostatni łuk z niskich krzewów, tak w opozycji dla zwiewnych traw?- Może kosodrzewina pumilio? dalej sa tylko cisy, dobrze pamiętam?
Albo berberys Green Carpet- ten znów będzie trawiasto zielony, a jesienią czerwony mocno. Pierwsze 2 sezony z nim to męka- to pielenie, ale potem juz bezobsługowy.
I berberys i kosówka dadzą niewysoki, lekko falujący dywan.
Ja akurat bardzo lubię rozchodniki ze stipą- dla mnie to jest świetne. Tylko żeby był efekt, stipa powinna przezimować, inaczej czeka się na efekt zwiewności do września.