Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z platanem. 14:21, 30 cze 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Dzisiaj byłem w Koninie i przy okazji wstąpiłem do Centrum Ogrodniczego 'Mój Ogród' w Kraśnicy. Lubię tam wjeżdżać, bo mają ciekawe roślinki. Dzisiaj na przykład kupiłem sobie werbeną patagońską.
Ale nie o tym chciałem...Specjalnie dla Sabinki z "Ogrodu u Mayi" zrobiłem zdjęcie (niestety tylko komórką) jak fajnie wygląda siatka obrośnięta jałowcami 'Wiltonii'

Oczywiście na żywo o niebo lepiej wygląda

O rany...ale piekny...Az usiadlam z wrazenialece go poszukac i poczytac
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:12, 30 cze 2013

Do góry
Acha i już wiem co to za grusza, na którą polowała Pszczółka, faktycznie super drzewko

Pszczółka .. twoje hortensje Everest.. patrz jak super rosną.. a martwiłaś sie, ze takie małe sadzonki Na zdjęciu nie wygląda na dużą, ale jest duża
Miałam ją przesadzić, ale chyba zostawię, troszkę ma tu za ciemno, ale będzie super widoczna z tarasu

Kwiatki i rabatki u Elizy 14:08, 30 cze 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Dzisiaj troszkę poszerzyłam rabatkę, aby wsadzić hortensję, na razie tylko tyle, jak hortensja podrośnie to znowu poszerzę

Zrobiło się troszkę miejsca i znowu myślę co by tu dosadzić, aby nie było pustego miejsca, bo od razu koty tranzytowe zaczną zakopywać....

Elu, fajne zmiany,
a jaka to horti nowo posadzona?
jak się rozrośnie będzie pięknie wykańczać rabatkę
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:08, 30 cze 2013

Do góry
Zmiana planów jadę jutro...
Ten środkowy klon to mój.. foto komórką robiłam Ma najniżej szczepienie.. muszę sięgać do konarów aby powiesić karmniki

Taki duży Foto z moim panem od drzewek.... dano nic nie kupowałam wiec w szkółce spędziłam 1,5 godziny Taka okazja, że znów potrzebne drzewko..... a co do buka.. to chodzi mi po głowie trikolor.... nawet mam upatrzony, teraz kwestia gdzie posadzić Muszę, najpierw rabatę zrobić i zobaczę co sie da tam jeszcze upchnąć.... tak ja nie sadzę, aj upycham

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:00, 30 cze 2013

Do góry
Na koniec jeszcze sesja zdjęciowa mojej "smukłej modelki" ... z ogrodem w tle......

.........niektórzy to wiedzą jak wykorzystać lato w ogrodzie, co...

Ogród u Mayi 13:57, 30 cze 2013

Do góry
Posadzilam moje nieszczesne kule i wyglada to tak...kiepsko bo pelno mi chwasciorow naroslo po deszczach i co z tego ze je wyrywam jak one sa szybsze..Musze je porzadnie wypielic i kora zasypac.

Mopsa przesadzilam.4 kulki bukszpanowe wlozylam tuz przed mniejszymi na zakrecie , i jedna kulke pod Acerkiem.

Myslalam te Conici przenisc na strone z zawijaskiem, dostadzis jeszcze dwie hosty, a tuz pod Thujami po stronie z zawijasem dac RH ale tam jest pelne slonce caly dzien...Chcialam cos z kolorem bialym..Ale Hosrtensje raczej nie prztrwaja..

Juz mam tez eko bordy i musze to ulozyc w zestaw. Ale potrzebuje Waszych opini i pomocy. Buziam
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:54, 30 cze 2013

Do góry
Pokażę jeszcze mój "zielony zakątek" który ostatnio wzbogaciłam o hosty i bardzo go teraz lubie oglądac

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:50, 30 cze 2013

Do góry
Kwitnie mi konwalnik

lawendy pokazują cały swój urok

ale bije wszystkich na głowę szałwia omszała, która mam w dwóch kolorach - granatowym ( ten bałagan który widac pod domem - to znak że prace trwają - rabaty nieskończone a wiec i bajzlownik odpowiedni jest...)

oraz fioletowo-liliowym

Ogród u Mayi 13:50, 30 cze 2013

Do góry
Ostatnio mam takie cosik w mojej trzmielince...to mutacja Danusiu? Co zrobic?

Ogród u Mayi 13:49, 30 cze 2013

Do góry
Musze tutaj napisac u siebie ale pewnie Danusie mnie doprowadzi do porzadku przypominajac o watkach pielegnacyjnych na forum. Nie mniej nie znalazlam o bukszpanach dlatego zaloze tez nowy watek na forum ale najpierw u siebie bo potrzebuje szybkiej porady, takze Danus jak jestes w poblizu to pomocy.

1) Dzis 30/06 popsikalam po raz drugi przeciw temu malemu gadowi co mi bukszpany obielil. Przyznam ze efekt dobry po juz po pierwszym razie juz zniknal nie mniej postanowilam prysnac delikatnie drugi raz.
Dobrze zrobilam? Czy moge teraz je kulkowac czy nie bardzo?

2) Problem ze stozkiem ktory ma takie liscie brazowawe z plamkami *

przeczytalam o bukszpanach Danusiu ale mam dylematy? czy po pryskaniu dzisiejszym moge pryskac nastepnym produktem? czy moge przyciac? czy dobrze im to zrobi? a moze efekt odwrotny?
Ogrodowe zacisze 13:45, 30 cze 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
I jeszcze chwilka :

Śliczny powojnik-znasz nazwę? u rodziców był taki

A to bardzo ładna fotka miłego zakątka słonecznego

A tu mam pytanie co kwitnie w donicy na fioletowo??
Pozdrawiam, z mało słonecznej okolicy.
Wczoraj udało mi się warzywniak ogarnąć
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:44, 30 cze 2013

Do góry
Poza tym cały czas kwitną żurawki, podobaja mi sie te ich delikatne kwiatki, zdobia ogród poza ich pieknymi liśćmi -są młodziutkie, niedawno sadzone, były niewielkie a juz tak porosły
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:41, 30 cze 2013

Do góry
Iwonko, no to mnie zaskoczyłaś tą książeczką! Też mam taką czarodziejską z przepisami na "mikstury"
Dzieci ,jak zobaczyły u mnie na stole, to na początku się dziwili, a teraz pytają, czy mam coś ciekawego "na wzmocnienie".
Ostatnio robiłam taką 10-dniową na mięcie i dodatkach rozmarynu,macierzanki i jeszcze innych ziołach.
Degustatorzy orzekli, że to "gorzkie krople".
Gorzkimi kroplami raczyłam ich na przeziębienie, jak byli mali.[kupowałam w aptece Pektosol].
Było to skuteczniejsze niż antybiotyk.

Trawnik koszę jutro, Chyba, żeby lało, to nie. Ale do ogrodu musowo,bo 3 dni nie zaglądałam.
Za kwiatki i życzenia dla rodziny dziękuję!
Buziaczki.
O malwach była mowa u Zbyszka.Moje jeszcze nie kwitną, te są z ub.roku.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:41, 30 cze 2013

Do góry
Moje hortensje powolutku dają znać,że im u mnie dobrze choc są młode - bo choć dopiero w tym roku posadzone ale będa kwitnąc

Limka

Nie wiem tylko co z niebieska Nico Blue, też sadzona w tym roku, wygląda zdrowo choc nie ma jeszcze pąków

Za to Annbel bedzie kwitnąc obłędnie, a obawiałam sie o nia bo przesadzałam ja z innego miejsca ale jest ok
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:36, 30 cze 2013

Do góry
Z tyłu za nim na płocie jest wiciokrzew imponujących rozmiarów a więc oba pnącza obok siebie + dogorywająca róża (może sie weźmie do roboty jak jej pnące zaczną konkurencje robic ..) To chyba niezłe towarzytswo....?

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:33, 30 cze 2013

Do góry
Wczoraj posadziłam "prezentowego" clematisa Jerzy Popiełuszko na podporze, która miała byc dla róży pnącej, niestety 3 kolejne róże nie chciały tam rosnąc, więc spróbujemy z powojnikiem, może sie tym razem uda
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:31, 30 cze 2013

Do góry
Przygotowałam kolejne nowe miejsce na nasadzenia, dzis po południu będe przekopywac tam rosliny kwasolubne

Chciałam tam przenieść moje azalie, rododendrony i wrzosy które miałam dotychczas tutaj żeby uporządkowac trawnik przed tarasem i zlikwidowac tę wyspę:

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:29, 30 cze 2013

Do góry
Kasiu, Abrahama mam drugi sezon. To rabatowa róża. Ciut mi podmarzła na początku czerwca, ale wybroniła się. W tej chwili kwitnie jednym kwiatem, ale z podmarzniętych pędów wypuściła młode odrosty i kwiaty będą,gdzieś za 2 tygodnie. Kwiaty ma duże i niestety to jej wada.Bo gałązki wiotkie nie utrzymują ciężaru kwiatu i cały czas są zwieszone. Delikatnie pachnie. U mnie zimowała tylko pod kopczykiem. A czerwcowy przymrozek, to raczej kaprys natury był. Poza tym zdrowo rośnie, zobaczymy jak będzie do jesieni się sprawować. Pokażę jak zakwitnie.Tak kwitła w zeszłe lato.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:25, 30 cze 2013

Do góry
Zacznę od pokazania nowych nabytków :
Oto taczka.... jak pisałam .....rusza w swój dziwczy rejs.........

Kupiłam nowe kosze-osłonki na donice na taras

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies