Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

rozajerycha 21:20, 12 sie 2013

Tess napisał(a)
Pięknie, napatrzeć się nie mogę na Twój ogród, Kasiu. Hortensje wspaniałe, choć zamiast limek są Grandiflory.
Ciekawa jestem ogrodzenia z cegieł. Kiedy rusza budowa ogrodzenia?
Buziam

Katarzyna ma i limki piękne i bujne .Udało jej się też wyhodować własnoręcznie
Pozdrawiam Tess
KasiaWB 22:41, 13 sie 2013

Witam Was wieczorową porą
KasiaWB 22:43, 13 sie 2013

beta napisał(a)
przepiękne widoki!!!!...jeden ogród piekniejszy od drugiego!!!...Kasiu, bardzo mi się podoba jak zestawiasz roślinki, wszystko do siebie pasuje...super to zestawianie jeżówki i horti...może zgapię

a ogród znajomych bardzo klimatyczny...okaz horti nadaje się do księgi Guinessa...no i ta wiata, super sprawa...zawsze mi się takie zakątki podobałay

pozdrawiam Kasiu

Beatko, bardzo dziękuję, miło mi trochę eksperymentuję z zestawieniami ) wszystko będzie z czasem zmienione horti u znajomych jest wspaniała można przy okazji zobaczyć jak nasze będą kiedyś wyglądać )
Pozdrawiam
KasiaWB 22:47, 13 sie 2013

Joku napisał(a)
Najbardziej ucieszył mnie widok tej cegły Zestawienie biało - niebieskie też za mną "chodzi".

Witaj Jolu mam nadzieję, że spodoba Ci się również widok już wymurowanej cegły póki co zalany fundament i wyciągnięty fundament z bloczków, więc jeszcze trochę trzeba będzie poczekać na efekt końcowy, a do tego jeszcze pada i nici z murowania.
Zestawienie biało-niebieskie to moje ulubione, chociaż dodałam trochę różu ) którego do niedawna nie cierpiałam ))
Serdecznie pozdrawiam
an_tre 22:54, 13 sie 2013

KasiaWB napisał(a)
Witam Was wieczorową porą

Witaj Kasiu
niezłe foto
a wczorajsze spadające gwiazdy oglądałaś?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 22:59, 13 sie 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Kasiu pooglądałem Twoje rabatki i pięknie wszystko kwitnie. W tym roku faktycznie limki opóźnione są.
Dawniej też miałem budleje i każdej zimy umarzły. Podziwiam miskanty jaka to odmiana? Takie dorodne.
A ogród sąsiadów przepiękny.

Witaj Zbyszku dziękuję za odwiedzinki kwitnie, ale i szybko przy tych upałach przekwita ale hortensjami nacieszę się chyba najdłużej
Budleje lubię,ale więcej już nie kupię, bo rosną zbyt duże jak na mój ogródeczek ) ostatnio pewna znajoma uznała budleję za chwast i była zaskoczona, że tak wielkiego chwasta trzymam ))))
Miskanty to Variegata moja ulubiona odmiana nawet bardziej ją lubię niż Morning Light kupiłam je w czerwcu 2012 r. i wtedy na rabacie wyglądały tak :

minął rok i dzisiaj są takie

Pozdrawiam!!!
KasiaWB 23:01, 13 sie 2013

an_tre napisał(a)

Witaj Kasiu
niezłe foto
a wczorajsze spadające gwiazdy oglądałaś?

Czeeeść Aniu fotkę robił oczywiście M. ale moim torebkowym aparatem
Niestety, nie oglądałam chyba padłam ze zmęczenia
Buziaki!
KasiaWB 23:03, 13 sie 2013

ewa004 napisał(a)
Kasiu pięknie wszystko u Ciebie się rozrosło ,masz śliczny ogród

Ciekawa jestem ogrodzenia z cegły ,pokazuj fotki

Dzięki Ewciu tak się wszystko rozrosło, że przydałoby się rozsadzić )) ale jeszcze nie mogę ))

Ogrodzenia jeszcze nie ma, ale jak tylko zostanie skończone, fotki będą
Pozdrawiam
KasiaWB 23:04, 13 sie 2013

rozajerycha napisał(a)
Odwiedziłam i pozdrawiam ciepło ,cieplutko z żarem )))))))))))

Dziękujemy Marta za odwiedziny wirtualne i realne
KasiaWB 23:08, 13 sie 2013

Tess napisał(a)
Pięknie, napatrzeć się nie mogę na Twój ogród, Kasiu. Hortensje wspaniałe, choć zamiast limek są Grandiflory.
Ciekawa jestem ogrodzenia z cegieł. Kiedy rusza budowa ogrodzenia?
Buziam

Tessiu dziękuję pięknie to mam nadzieję, że kiedyś będzie Horti mają się całkiem dobrze, na narożnej rabacie 2 Grandiflora wymienię na Limki żeby było spójnie, a Grandiflora pójdą do swoich sióstr w inne miejsce ale to pewnie już na wiosnę.
Budowa ogrodzenia już ruszyła został wylany fundament z B20, wymurowane są ścianki fundamentowe, no i teraz wreszcie pójdzie w górę cegła... jak tylko nie będzie padać
Buziaki!