Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:10, 28 cze 2013

Do góry
Marzena - stellusie są fajne bo długo kwitną I wcześnie zaczynają

Agnieszko W - też mi się motyl na lawendzie się spodobał.. biłam rekord prędkości w biegu po aparat by nie odleciał

Mirka - to odętka wirginijska.. są różowe i białe... I wiadomość dla Kindzi.. znalazłam u siebie w ogrodzie białą odętkę.. nawet nie pamiętam bym sadziła... Ja już sama sie gubię co mam.. a niby mały ogród. .. to dowód....

A różową mam za liliowcami , brzozą , dereniem.. pod jodłami Sprawdziłam .. jeszcze żyje Zajadła i uparta.. mus dać jej nową szansę bo ładna... ale te krzaczory tak szybko rosną, że szok..

Puste pole z wysepką kwiatową 22:10, 28 cze 2013

Do góry
Elunia, ja dzisiaj w dalszym ciągu ( bo wczoraj również) szalałam z kosiarką. I cięłam tawuły i pęcherznice. A tak mi było żal.... Ale nie ma rady - wszyscy mówią - CIĄĆ ! No to tnę!
Tylko znów pada, a to chyba nie najlepiej, jak się tnie i zaraz pada. Tylko, że teraz stale pada.
Amfulka ma zupełnie sfilcowaną sierść, nien ma czasu porządnie się wysuszyć
Kiedy będzie lato???
Różyczka dla Ciebie!
Elu, jest też fajne parzydło miniaturowe. Na pewno się u ciebie zmieści.
Ja też czekam na hortensje, ale trochę mi je ten grad zniszczył. Nie wiem jak to będzie z kwitnieniem.
Zobaczymy.
Pozdrawiam i lecę złożyć ciało do łóżka, jutro mam bardzo szeroko zkrojone prace ogrodowe , jak zawsze!
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:08, 28 cze 2013

Do góry
Agnieszko, ja jestem średnio zadowolona, marzyłam o innej.
Może jak roślinki podrosną i zakwitną spojrzę na to innym okiem. Rosną tam 2 limki, 2 miskanty ML, dosadzę jeszcze jedną limkę po prawej stronie bo widzę tam miejsce, a po lewej 2 anabell.
Posadziłam za ławką obwódkę z sadzonek bukszpanów (jeszcze maleńkie) i będę je cięła na żywopłocik.
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:08, 28 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)

Jak tu pięknie! Cudownie!
ogrodoweimpresjejolki 22:06, 28 cze 2013

Do góry
mira napisał(a)
jak to jest niby wstrętnie leje wieje zimno a jak wstawiasz zdjęcia to takie cuda

podoba mi się ten odwrócony świat no i wszystkie błekity

ps.
u mnie cały dzień siąpi jakby z nieba wylewała się konewka z drobnym sitkiem i końca nie widać uff

W tym roku róże zadziwiły mnie Może to sprawa nowych podpór, dobrej ziemi w które je sadziłam, troski i nadziei , ...

U mnie nie pada od wczoraj i niech tak zostanie
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:05, 28 cze 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)
Cześć Dziewczynki kochane!
Wieloszko dziękuję za zdjęcia
Boćku ja też macham.
Gusiu - buziaki.

Mówię Wam - jakiego ja mam kochanego Męża!
Takie marzenie mi dziś spełnił:

Ale się ucieszyłam!!

Ale pięknie ,jak w katalogach
Przy trzecim zdjęciu zastanowiłam się, czy to salon? nieee to taras ?

a czy Twój mąż jest z zawodu świętym Mikołajem, może by moje marzenie spełnił ?
moje takie samo jak Twoje
Pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 22:03, 28 cze 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
Cudne te Twoje róże Jolu. I jakie zdrowe, bez plameczki! Ja niestety jutro z psikaczami po ogrodzie

Staram się Elu jak najmniej "psikacza" stosować u siebie - taka ekologiczna postawa Wzmacniam rośliny nawozami (najlepiej kompostem) i doradzam im walczyć z wszelka zarazą Teraz mam jednak problem bo miniaturowa dostała chyba czarną plamistość ...

Ta trzyma się nieźle

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:03, 28 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)

proszę bardzo .... świeżusie z ostatniej chwili zdjęcia

Syla runianka jest tak zielona przez zime? I pozniej bedzie miec biale kwiatuszki?
Bajkowy ogród Weroniki 22:00, 28 cze 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
Jak zwykle u Ciebie, bajecznie!

Jak kwitnie tyle róż, chwilami sama się czuję jak w bajce. Zapachy bajkowe i róże też.Pozdrawiam.

Mój 4 arowy azyl... 22:00, 28 cze 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Cudowne miejsce
Tylko spocząć i patrzeć.....
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:59, 28 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)

Nie mogę się napatrzeć, wszystko takie równiutkie poukladane
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:58, 28 cze 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)
Nic już nie działam ostatnio w ogrodzie, bo skupiam się na nadchodzącym urlopie, ale zrobiłam jeszcze trochę zdjęć:

Hakone ostatnio bukszpankom dosadziłam:

Gabisiu ... przeszłam tu z Chelsea i myślałam, że dalej tam sobie ogladam ... majstersztyk ... wielkie brawa

a komplecik wypoczynkowy ... no podziękowałaś ??? )))) ... bo miodzio
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:57, 28 cze 2013

Do góry
Takiego słodkiego ptaszka dostałam od mojej małej sąsiadki Zuzanki.
Sama dla mnie ulepiła - z gliny!
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:56, 28 cze 2013

Do góry

Anulko, a tu planuję 2 leżaczki
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:55, 28 cze 2013

Do góry
Ogród... reni 21:53, 28 cze 2013

Do góry
róża na pniu

i inne

Mój 4 arowy azyl... 21:53, 28 cze 2013

Do góry
Wiedziałam, że jak pojadę na działkę z M, to będziemy krócej i niewiele zrobię. I chociaż co chwilę padało, myliłam się. Wystrzygłam siedem sporych kulek i jedną kostkę z bukszpanów oraz cis. Oczyściłam klejną rabatkę z okrywowymi i oczywiście zrobiłam sporo zdjęć. M skosił trawę, również jej pas poza działką. Dzięki tym opadam nawet komary niezbyt dały nam się we znaki. Owszem, atakowały, ale poubierani od stóp do głów byliśmy względnie bezpieczni

Ogród Loczka 21:53, 28 cze 2013

Do góry
Witam wszystkich. Mam na imię Łukasz i mieszkam na górnym śląsku. W 2009 roku rozpoczęliśmy z żoną budowę własnego gniazdka po wielu latach na emigracji. Zaczęliśmy nietypowo bo od ogrodzenia działki i posadzenia pierwszych tuji. Po wybudowaniu domu w grudniu 2010 wprowadziliśmy się na własne. Wiosną 2011 rozpoczęliśmy budowę ogrodu i tak po dzień dzisiejszy już z synkiem nasz ogród się rozwija. Chciałbym przedstawić kilka fotek mojego ogrodu i poprosić o opinie. Nie jestem doświadczonym znawcą roślin ale moja artystyczna dusza przelewa się na mój ogród.

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:51, 28 cze 2013

Do góry
Misz-masz donicowy:

Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 21:50, 28 cze 2013

Do góry
...a tu już kuchenne metalowe krzesełka ...jako uniwersalny i wielofunkcyjny przedmiot posiadający wszechstronne zastosowanie... : dzisiaj jako ogrodowe kwietniki:

Pozdrawiam Jola.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies