Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 11:31, 27 sie 2013

Dziewczyny wczoraj przyjechałam do domu, moi zostali na działce. Miałam wizytę u dentysty. Pogoda rzeczywiście śliczna, ciepło ale nie upalnie, noce chłodne więc śpi się doskonale. Po południu jadę spowrotem i będę do niedzieli. Mam nadzieję, że będzie tak dalej chociaż zapowiadają ochłodzenie. Ale to nic, mam trochę robótek ogrodowych, więc trochę chłodniej nie zaszkodzi. Pozdrówka dla wszystkich.
Celina 11:34, 29 sie 2013

Bożenko pozdrawiam Awatarek z Twoją sympatyczną buźką,bardzo ładny
barbara_kraj... 12:40, 29 sie 2013

Bożenko, a fotki? Przecież coś tam przez ten czas zdziałałaś. Co nowego kwitnie?
an_tre 22:27, 29 sie 2013

Bożenko ja też czekam na fotki z nowych nasadzeń z roślinek ciechanowskich
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Nati 09:47, 01 wrz 2013

przepiękne motyle, przepiękne zdjęcia sycące kolorami, przepiękny ogród i rośliny pozdrawiam
EPODLAS 21:01, 01 wrz 2013

Dzisiaj przyjechałam do domu. Ten tydzień na działce był cudowny. Byłam w szkółce u Szmita (zdjęcia pokażę trochę później, popływałam w jeziorze, pojeździłam na rowerze no i oczywiście pracowałam w ogrodzie. Pogoda była cudna; w dzień ciepło, noce chłodne więc spało się dobrze. Trawa jeszcze zielona, w ogrodzie kwitną zawilce, cynie, żeniszki no i trawy. Te zdjęcia które pokazuję są z przed tygodnia, w tej chwili jeden miskant pięknie kwitnie, drugi jeszcze nie, ale już ma zgrubienia z których wypuści kłosy i następny zaczyna kwitnienie. Wcale mi się nie chciało jechać do domu, chociaż dzisiaj wyraźnie się ochłodziło. Zrobiłam porządek w warzywniku,w puste miejsca po ogórkach posiałam saladerę na nawóz zielony. Zebrałam jeszcze fasolkę szparagową którą bardzo lubię. Jednym słowem było CUDNIE
Zdjęcia przed tygodnia.
Krzewuszka powtórzyła kwitnienie, kwitnie do teraz i ma całkiem sporo kwiatów. Zdjęcie robione rano, była jeszcze mgła.

Te kosmosy są śliczne - niewysokie i mają duże kwiaty. Będą kwitły jeszcze długo bo mają sporo pąków.
A ty ogrodowy mix

Bogdzia 21:05, 01 wrz 2013

Ślicznie u Ciebie mimo juz niestety jesiennej aury a avatarek pierwsza klasa bardzo sympatyczny oddaje Twój prawdziwy wizerunek. Pozdrówka Bożenko.
EPODLAS 21:07, 01 wrz 2013

Trawy wtedy zaczynały kwitnąć. Warto mieć je w ogrodzie. Jesienią one zdobią ogród chyba najbardziej.

Rozplenica wsadzona jesienią, jako nieduża kępka po prostu urosła jak szalona. Trzeba ją przenieść gdzieś indziej, bo się już tam nie mieści. Trawy u mnie czują się doskonale, więc muszę zwiększyć ich ilość.

Bardzo lubię te rudbekie, co roku nieodmiennie mnie zachwycają.

Cynie w tym roku inna odmiana, ale też ładna.

barbara_kraj... 21:12, 01 wrz 2013

Kosmos biały rzeczywiscie ładniutki, zbierz nasiona
jotka 21:41, 01 wrz 2013

Śliczności u Ciebie Co do trawek zgadzam się z Tobą