Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 21:00, 01 wrz 2013

asc napisał(a)
Tak... 5 lat dla ogrodu to dużo........

W tym kwietniku mają wiele odmian kocimiętki.. aż mnie korci by poeksperymentować

Aniu z eksperymentowaniem mam już dość tak wogóle - czas się ogrodowo ustatkować, jak widzisz 5 lat to dużo i lepiej by było mniej eksperymentować bo rośliny szybko rosną a przesadzanie im tylko przeszkadza -
mira 21:02, 01 wrz 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Mirko, nie wątpię, że masz wielką satysfakcję porównując przed z po

Basiu jak patrzę to raczej z ubolewaniem niż satysfakcją ale też z rozrzewnieniem nad upływającym czasem ..
mira 21:11, 01 wrz 2013

czas nawiązać do zakończonego konkursu doniczkowego

tym którzy zagłosowali na moje kompozycje bardzo dziękuję

wlaśnie dokupiłam wrzosy i troszkę je wzbogaciłam więc pokażę moją ulubioną kompozycję

barbara_kraj... 21:14, 01 wrz 2013

mira napisał(a)

Basiu jak patrzę to raczej z ubolewaniem niż satysfakcją ale też z rozrzewnieniem nad upływającym czasem ..

Mirko, i bez ogrodu czas płynie
mira 21:20, 01 wrz 2013

Basiu to jedno pewne ale ogród przypomina nam o tym mocno i na szczęście zapewnia sporo gimnastyki
mira 21:23, 01 wrz 2013

a wracając do kompozycji gdyby komuś było mało to zapraszam do mojego wątku z Austrii gdzie są same kompozycje

to tutaj

Austria -Styria
mira 21:36, 01 wrz 2013

Wieczorem po obejściu ogrodu postanowiłam zrobić kilka zdjęć bo już czuję mocno jesień - jednak zdjęcia nie są dobre ale coś wybiorę

u mnie susza, dziś padało ale to niewiele jedynie lekko trawnik się poprawił a pod krzewami susza

pojemniczek z wodą dla owadów nie napełnił się

a to moja rabatka z trawkami - po Danusi art. z pudrowym różem zainspirowalam się i podrasowałam ją - wywaliłam niebieskie trawki

liriope - mam pierwszy rok , bardzo fajna trawka kwitnąca pasuje do wrzosowisk super - chyba ją wysadzę z doniczki ale nie wiem czy przezimuje

[b]mam pytanie - kto wie jak rozmnożyć wrzosy

co roku kupuję jakieś wrzosy ale czasem spodoba się jakiś i w kolejnym sezonie już takich nie ma

ten jest super bo w zimie jest czerwony

mira 21:43, 01 wrz 2013

teraz to moje ulubione miejsce - moja limka posadzona w tamtym roku w maju - szybko rozrasta się i trzyma fason

a to już moja eksperymentalna rabata bylinowa - na wiosnę robiłam rewolucję totalną a teraz w białych rękawiczkach taka cichaczem - już wysadziłam na pierwszą linię niskie liliowce - a było tak: rząd poziomek, potem kocimiętka, a potem ten liliowiec

a teraz poziomki wyleciały , liliowiec do przodu a kocimiętka z tyłu - wykopać dołek na taki liliowiec to teraz skomplikowane zadanie

a to mój korzystny zakup jeżowek po 6 zl

mira 22:00, 01 wrz 2013

moja plantacja żeleźniaka / znów eksperyment/ z nasion wysianych wiosną mam takie małe sadzonki, obsypię
suchymi lisćmi buka przed zimą i może doczekam się takich łanów jakie widziałam w czerwcu

ten jest różowy ale ja chcę cytrynkowy kolor

mira 22:07, 01 wrz 2013

kosmosy w tym roku uciekły mi i nie ograniczyłam ich wzrostu więc mają ok 2 metrów co wcale nie jest ładne
ale pojedyncze kwiatki są niebywale fotogeniczne - i śliczne też w wazonie