Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielona odskocznia 22:36, 26 cze 2013

Do góry
Porobiłam dzisiaj parę fotek, miałam iść już spać, ale jeszcze wstawię...

Widok z góry

Może niedoskonały ale..... 22:36, 26 cze 2013

Do góry
Michalinko witam z różyczką od mojej Mamy

Ogród dla Mamy 22:35, 26 cze 2013

Do góry

Tawułki były przycinane po raz pierwszy. Może jeszcze nie są idealne......
Drzewulcowo 22:34, 26 cze 2013

Do góry
Witam serdecznie
Po wielokrotnym anonimowym podglądaniu Państwa ogrodów postanowiłam dołączyć do Ogrodowiska.
Mam nadzieję, że przyjmniecie mnie z bukietem dobrych rad i wybaczycie wpadki przedszkolaka

Od dziecka marzyłam o małym, białym domku na wsi „ w malwy malowanym”. Marzenie spełnilo się w 1995 roku, kiedy to stałam się posiadaczką 2 ha ziemi rolnej klasy 5 i 6, w połowie zarośniętej lasem samosiejką, a w połowie zielskiem niekiedy sięgającym pasa / teraz już znam większość tego zielska po imieniu /. Do walki o swój wymarzony ogród przystąpiłam z wielkim entuzjazmem w 2006 roku z dużą pomocą rodziny, zwłaszcza mamy i brata. Za dnia radośnie ryliśmy w ziemi, a wieczorami w literaturze branżowej …. i w tym zakresie nic się nie zmieniło do dnia dzisiejszego

Poniżej kilka fotek z trudnych początków: lata 2006 - 2008

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 22:33, 26 cze 2013

Do góry
i czerwona, obok słodkiego jaśminu

Ogród dla Mamy 22:32, 26 cze 2013

Do góry
Witam po długiej przerwie

Chciałabym Wam pokazać ogród przy moim bloku. Ogród ma ok. trzech lat, lecz część roślin była dosadzana na początku czerwca ( miałam mały wkład w doborze roslin). Cieszę się, gdy spoglądając z okna widzę tę piękną zieleń, zmieniające się barwy, kwitnące kwiaty. Zakochana jestem w buku (Rohan obelisk), a także w wiązie Camperdowni. Uwielbiam wszystkie zakątki tego ogrodu.

W kamiennym kręgu od początku 22:29, 26 cze 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)

Weroniko, ja też pozdrawiam cię kroplą dżdżu

W kamiennym kręgu od początku 22:27, 26 cze 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Przepiękne zdjęcia robisz. Jeżeli mnie pytałaś czy sucho, to już nie jest. Bo pada od rana. Ale wcześniej M. podlewał więc nie było tak źle. Gorzej będzie jak pojawi się inkasent z wodociągów

Jolu u mnie wczoraj spadło 32 litry na mert kw i dlatego zalało przewody telekomunikacyjne i internetu nie miałam
to dowód na deszcz w ogrodzie już nie muszę podlewać

Ogród do kwadratu 22:26, 26 cze 2013

Do góry
Słońce przed burzą

... i roslinki

Wydaje mi się, że na tej ściance z tyłu, pod daszkiem, aż się prosi o lustro... tak mi się wydaje... Jak sądzicie?

Ogród w budowie - nieustającej 22:26, 26 cze 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Wiecie co zrobił mój książę małżonek po powrocie z Anglii?
To zrobił, w upale. Nareszcie.
Co to ta Anglia wyprawia z człowiekiem.
Mam mieć też kółka wokół drzew i krzewów - soliterów.

Podziwiam księcia małżonka , w te upały nie wychodziłam z domu, a teraz narzekam na zimno .
Marudna się zrobiłam ostatnio (jak powróciłam z wymarzonych ogrodów do rzeczywistości to tak mi się zrobiło).

Dokładnie obejrzałam zdjęcia, zawsze z przyjemnością patrzę na kwitnące przywrotniki, małe zielonkawe kwiatki a jakie piękne , dodają lekkości rabacie.
Pozdrawiam Jasia
Ogród u stóp klasztoru 22:26, 26 cze 2013

Do góry
Martuś trawki z Tatr dla ciebie i ich widok z doliny pięciu stawów też oczywiście w załączeniu .
Fizycznego demontażu z podłoża góry dokonała dumna z procederu maleńkiej kra.....winna , dumna Ola K.

a tu już u mnie mam nadzieje na podobny spektakl za parę lat w moim ogródku , pod grujecznikiem pendulą , zakupionym wbrew swojej woli w zeszłym tygodniu .

W kamiennym kręgu od początku 22:21, 26 cze 2013

Do góry
yolka napisał(a)
czarodziejstwo w Twoim ogrodzie. Podoba mi się

Yolku, czary to robi natura
Takie dzisiaj uchwyciłam

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:21, 26 cze 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
No i specyficznie pachną!

Tu w zestawie

A ja przed chwilą Ani asc te wypełniacze odradziłam! Jakoś dziwnie uprzedzona jestem do maruny a ona tak pięknie u Ciebie w tym zestawieniu wygląda.
Muszę to jak najszybciej odwołać!
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:20, 26 cze 2013

Do góry
Moje szałwie też nic sobie z deszczu nie robią rozrastają się w mgnieniu oka Zobacz tę samą różę już z większą ilością kwiatków Ona jest mniej narażona na deszcz bo ma dach nad sobą. Przetacznik też będzie w moim ogrodzie tyle że jeszcze nie w tym momencie .Chwasty w taką pogodę mają dopiero siłę wzrostu Moja skarpa z Serbami już zarośnięta i tak na okrągło nie zdążę odetchnąć od jednych a już następne są.Przypadkowe rzeczy Iwonko bywają często lepsze od wyborów które dokonujemy Znam to z autopsji .Niebieskości w ogrodzie bardzo lubię w domu nie bardzo no chyba że jest to dodatek .A teraz prezentacja dwóch krzaczków różanych

Róża dla ciebie jeszcze nie rozkwitła pełnią swej urody paki już rozchylone ale poczekajmy aż pokaże w pełni swą urodę Zdradzę tylko ze jest lekko kremowa .To róża Austina mam ich kilka Ta drobniutka biała też Austina W zeszłym roku była marna a w tym coraz piękniejsza .To tylko jeden kiść kwiatuszków Reszta dopiero się rozwija jest ich bardzo duzo
Mój kawałek raju II 22:16, 26 cze 2013

Do góry

Cleome zaczyna kwitnąć, zdjęcie nie wyraźne
Kosmos pełny, z czekoladowego chyba znowu nic nie będzie
liliowiec
tytoń samosiewka
Ogród niby nowoczesny ale... 22:15, 26 cze 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Thuje szt 10 przyciachane w sobote...jedni świętowali w sobotę w W-wie a ja pracowałam ciężko

Madziu pod wrażeniem jestem ogromu pracy jaki włożyłaś w sobotnie kulkowanie....te thuje bardzo mnie siem podobajom
A miało być tak pięknie.... 22:15, 26 cze 2013

Do góry
Rench napisał(a)

A to moje

Lilie Św. Antoniego . Kiedyś rosły u mamy w ogrodzie, są piękne. Jak będziesz miała nadwyżkę to wpadnę

I jeszcze Chopin w lawendzie ... też mam w planach tą różę.
Grembosiowo 22:13, 26 cze 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
To mężowska inspiracja, a co z tego wyjdzie dalej, zobaczymy
Słupy już wymurowane, resztę przejmuje mąż.
Słupy, jak dla mnie, za wysokie, ale mąż się uparł, że właśnie takie mają być...
Coś mi ostatnio za bardzo rządzi się w ogrodzie

Piękne I według mnie wcale nie za wysokie. Bardzo klmatyczne miejsce
Mój kawałek raju II 22:11, 26 cze 2013

Do góry
Ogród niby nowoczesny ale... 22:11, 26 cze 2013

Do góry
No i oczywiście warzywniakowo

Groszek szaleje, klarepka również...

Koper też się pnie..., ogóreczki, botwina, szpinak już wyjedzony,,,

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies