Laweno to tak jak ja zobaczyłam pierwszy raz trawę 'Rubrum' właśnie u Asi i też się zaraziłam
A teraz co przejdę koło trawki to muszę pomiziać pióropusze
Ha ha ha, a wiesz że ja do momentu jak nie zobaczyłam u Ciebie i u Asi traw, to nic a nic mnie nie interesowały, a teraz uważam że są pięknym elementem w ogrodzie
Jak na trzeci sezon to wygląda wyśmienicie
ja jak narazie jestem zachwycona tą kostką bardzo,bardzo mi się podoba.
Moj m chciał na początku zrobic tak jak u Ciebie tło jasne obrzeza ciemne ale koniec końców wyszło jak wyszło, tylko nadal się biję z myslami co wsadzić na rabatę pod płotem... zerkniesz, ja tam coś nabazgrałam ale nie jestem do końca przekonana, mam już 50 sadzonek lawendy i ją na pewno muszę gdzieś upchac, generalnie chodzi mi żeby uzyskać na niej sporo kulistych form.
Asiu kamienie usadzałaś jak już trawka była czy przed posianiem trawy?
mi zostało sporo kamieni granitowych i chciałam je właśnie poukładać w formie ścieżki tylko nie wiem jak to zrobić ponieważ ja już mam trawe...
ale ta Twoja trawa bije po oczach zazdroszczę
Laweno, kamienie układałam jak już była trawka. Przez tydzień leżały na trawie, odcisnął się ślad i później wycinałam trawę ale tylko pod kamienie, zaznaczałam obrys wokół kamienia i troszkę tylko wybrałam darni bo kamienie nie są bardzo grube.
Trawka teraz po nawozach i deszczach rośnie w oczach, przez te upały i brak deszczu na tych zdjęciach nie wyglądała tak jak bym sobie życzyła. A dzisiaj już zieleniutko
Szybko Ci zakwitł milin, w 3 -cim roku. Ja mam milin przynajmniej 6 lat i taki kapryśny. Wymarza, odrasta i może w końcu zakwitnie za mojego życia. Pozdrawiam.
Weroniko, ja kupiłam dośc dużą sadzonkę, przez rok rosła u mnie w doniczce bo nie wiedziałam gdzie posadzić, ogród powstawał od wiosny 2011 roku i wtedy wysadziłam go na stałe miejsce. Razem ze mną w tej samej szkółce kupowała znajoma i u niej mniejszy i mało kwiatów.