Aniu gratulacje, jak mogą być jeszcze lepsze????
Lubię te Twoje jednoroczne śliczne, zdrowe i tyle odmian - piękne i zdjęcia też.
czekam na te lepsze ??? kanciki.
Wczoraj zafoliowaliśmy tylne ścianki gabionów, ustawiliśmy je w poziomie, co wbrew pozorom nie jest takie proste. W przestrzeni między gabionami posadziłam bukszpany, żeby nieco złagodzić surowość kamieni. Będę je formować jako przdłużenie gabionów.
Przed nami, a raczej przed mężem jeszcze dwa duże gabiony do zrobienia i wypełnianie całosci kamieniami. Kamienie postanowiliśmy zebrać sami z okolicznych pól i dróg. Ma to być projekt minimalistyczny także w kwestii finansowej
No właśnie u nas rok temu chyba z 3 mieczyki zakwitły (z bodajże 15-tu..?). A te co zakwitły to się zaraz poprzewracały, i tyle z tego było. Myślałam, że w tym roku będzie lepiej, a tu klops, ani jednego kwiatka I nawet nie wiem, czy to wina mieczyków (za młode?), czy nasza (ziemia, słońce, różnica charakterów?). Powoli przerzucamy się na lilie, te są niezawodne
A umyśliłam sobie wrzosy na jesień w koszach przy lampach w sadzie, ale muszę je pomalować na kolor kamienia, no i mam kurde ich za mało. W sezonie chciałam lawendę w nich mieć, żeby się sad trochę kolorowy zrobił. Muszę poprzymierzać, ale wydaje mi się, że to by fajnie wyglądało.
Tutaj zdjęcie i jakoś goło jest, a po drugiej stronie są wypełnienia. Nie będę nic sadzić pomiędzy Danicą w sadzie, bo będzie potem problem z chwastami w kamieniu, ale donice chowane na zimę byłyby chyba ok co?
Zbysiu.. nic Twojemu oku nie umknie.... pozostałe 5 litrów jeszcze się pompowało ze zbiornika
Na szczęście poszłam zapłacić i Pani mi mówi, ze za benzynę mam zapłacić tyle i tyle... ja oczy wybałuszam i mówię, że za olej z napędowy mam zapłacić.. i tym sposobem okazało się co sie okazało.... wybiegłam bez płacenia by kierowca wyłączył jak najszybciej silnik...
Niestety cena naprawy silnika dizla przerosła by wartość samochodu.. ......... a tak paliwo pójdzie do aut na benzynę...
Ale za to jakie piękne złocienie i floksy kupiłam A tak bym nie kupiła
To foto już z dzisiaj i aparatem a nie telefonem Złocienie są takie cytrynowe.. nie białe
Oj chyba pomyliłam się i napisałam zamiast przetacznik to przywrotnik... sorki..... ale już mój mózg nie funkcjonował w nocy jak trzeba..
Miałam na myśli przetacznik..