Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Roztoczańskie klimaty 23:36, 17 lip 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Seba pokaż palcem bo jam problemy i nie widzę .....gdzie Ty zobaczyłeś ogród zimowy?????

No tu w tle!
Zeta napisał(a)

A trawnikowi dolega czerwona nitkowatość - ma za mało azotu. Sprzyja jej również wieczorne podlewanie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:31, 17 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
A tak finalnie.. kulo-epsilo-fantazjo kształt... mimo woli oczywiście

Bananowy song..... i małpka z nożycami Do jutra

poszło doskonale! nie wiem, jak to jest, ale jakoś w jednym czasie, albo tniemy, albo wyciepujemy
też cięłąm jałowca, robie to regularnie od 2 lat i jest coraz łądniejszy, trzyma forme i nie starzeje sie tak, bo wiesz jakie potem one brzydkie...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:24, 17 lip 2013

Do góry
dosadzone świerki

i trawki

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:20, 17 lip 2013

Do góry
Przy okazji zrobiłam zdjęcia z domku na placu zabaw. Nigdy wcześniej nie robiłam fot z tej strony i wysokości

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:15, 17 lip 2013

Do góry
Jesteście KOCHANI drzewa chcę posadzić ze względu na osłonę i ZACIENIENIE (ku rozpaczy sąsiadom, kórzy dużych drzew nie chcą) bo u mnie wszędzie jak na patelni, na razie...
Dzisiejszy dzień to lajcik, powiązałam lawendę,ależ mi ręcę pachniały. Kombinowałam GDZIE ją powiesić by było sucho i przewiewnie. padło na domek na placu zabaw

jak zwykle bez pomocnika się nie obyło
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:12, 17 lip 2013

Do góry
Dziewczynki dobranoc

Ola.. przyjedziesz .. będziesz poprawiać ... trochę zostawiłam na poprawki
Mój 4 arowy azyl... 23:11, 17 lip 2013

Do góry
Pierwszy raz moje hortensje ogrodowe są dwukolorowe Zawsze były różowe!

Moja młodziutka Grandiflora

Anabelka, czy limka? Nie pamiętam z którego krzewu wzięłam sadzonkę
Ogrod Malgosi samosi 23:09, 17 lip 2013

Do góry
Witajcie wasko, Asiu,

milo mi Was goscic. W koncu udalo mi sie wgrac zdjecia.

Na pierwszy ogien zeszloroczne rabaty, jeszcze wymagaja dokonczenia, ale moge pokazac co juz jest. Wokol tarasu beda kule z trawkami i cos jeszcze narazie niespodzianka:

Moje niedzwiedzie futro z bliska, w ciagu sezonu niesamowicie zwiekszylo swoja objetosc

i jeszcze zblizenie

Kolejna rabata kolo wiaty, zurawki kupilam na allegro po 6zl za sztuke , od wsadzenia jakies 1,5 m-ca temu powiekszyly sie prawie dwukrotnie i wszytkie sie przyjely

Tych Pan przedstawiac nie trzeba, bedzie ich dosyc sporo w ogrodzie. W slonecznym miejscu juz zaczynaja kwitnac.

i rabata z ich udzialem, tuje mam nadzieje wkrotce zaslonia wiate

Obalam mit o wolno rosnacych cisach, tegoroczne przyrosty

I na koniec funkie z hortensjami

Pokaze jeszcze moje tarasowe maluchy

Dzisiaj juz nie mam sil na kolejne zdjecia, ale obiecuje ze jutro pokaze jak beda biegly rabaty.

Zycze dobrej nocki

Mój 4 arowy azyl... 22:59, 17 lip 2013

Do góry
Śniedek Saundersa zaczyna rozwijać poszczególne kwiatki

BB 22:59, 17 lip 2013

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
ohh tak... tyle pokus! dlatego tak chętnie do Ciebie zaglądam, żeby zdobyć motywację, że da się na biało

ja największy problem miałam i mam z hostami, bo te, które mi się podobają kwitną na fioletowo... ale z tym to już się poddałam... stwierdziłam, że ładny liść jest ważniejszy, bo dłużej go widać... może będę żałować... a może nie

Pozdrawiam słonecznie

Niby się da na biało, ale sam biały jest jednak nieco monotematyczny... dlatego pojawil się u mnie delikatny róż, staram się dobierać rośliny o porcelanowym odcieniu różu, bardzo delikatnym... ale nie zawsze mi się to udaje, jak np. lilia bordowa...
Hosty kwitną też na biało ale mają większe liście, zobacz Funkia Siebolda
Borówcowy raj 22:59, 17 lip 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
I jeszcze dwa:

Przepieknie u Ciebie a to zdjęcie bardzo mnie urzekło jakże prosto i pieknie !
Powiedz mi proszę w jakiej odległości od kanciku posadzony masz żywopłocik buksikowy?
Aaaa i zapomniłabym kanciki mistrzowskie
Mój 4 arowy azyl... 22:53, 17 lip 2013

Do góry
Dzielżan

Słoneczniczek szorstki 'Loraine Sunshine'

Słoneczniczek szorstki
Mój 4 arowy azyl... 22:44, 17 lip 2013

Do góry
A dziś było koszenie i odchwaszczanie

Co zakwita?
Cleome i kupidynek

Rozwar

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:39, 17 lip 2013

Do góry
A tak finalnie.. kulo-epsilo-fantazjo kształt... mimo woli oczywiście

Bananowy song..... i małpka z nożycami Do jutra

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:35, 17 lip 2013

Do góry
Było .... (już ciemnawo było, więc foty słabe )

Azalie przesadzę, a dziury w tawule uzupełnię Wiec nie patrzymy na takie niedociągnięcia...

A tak w trakcie

Choroby i szkodniki trzmielin, trzmielina - Euonymus 22:34, 17 lip 2013

Do góry
witajcie, czy możecie mi podpowiedzieć co jest mojej trzmielinie?
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:33, 17 lip 2013

Do góry
M. mnie nie zabił..widział moje koślawce.... stwierdził tylko, że dać małpie brzytwę i mi nożyce... efekt ten sam

Haniu - tawuły i tujki się rozrosły i jedno drugie zagłusza, łapie choroby grzybowe.. wiec postanowiłam zrobić z tym porządek.. jak będzie do niczego to wyciepię wszytko No nie , żartuję tawułki lubię za wiosnę i jesień Super kolor liści Mam tam 2 azalie, przesadzę i dosadzę tawułek a tujki na warunkowym są

Ewa - ja też nie mam pojęcia

Bogdzia - M powoli sie oswaja... tuje przyciachane w finezyjnie, niepowtarzalne kształty... jałowiec podcięty i pseudo kulki przed chałupą, a z rozpędu i macierzanka, bo mi pacyfikowała tujki pstrokate

Gierczusia - ja zawsze powtarzam, że jak mamy marzenia, to nie jest źle Wszytko zaczyna się od marzeń

Renata- ja mam tych pomidorków pełno wszędzie.... i najśmieszniejsze, że one zaowocują Małe koktajlowe, też kilka przypadkowych siewek zostawiłam .. część już kwitnie I tak mam co roku, nawet na kamiennym podjeździe rosły i kwitły.....

Madżen - ale ty we mnie wierzysz.... ja jestem bananowo-stalowa Bananowy jest po prostu żywot mój

Jurajski Ogród 22:21, 17 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
niedzielny spacer po Jurajskim - cd

cdn

B o s k i spacer odbyłam w tym raju ! Czułam ciepły wiaterek niosący zapachy i ta panorama ,przestrzeń -bezmiar wolności ....o d l o t !!!!!!!!!!!!
ogrodoweimpresjejolki 22:19, 17 lip 2013

Do góry
Jolu chciałam ci zameldować, że biała jeżówka od ciebie zakwita

pozdrawiam serdecznie
Rododendronowy ogród II. 22:18, 17 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Dzięki Bogdziu że opisałaś jak te motyle się nazywają Dziś widzielyśmy z wnukiem takie na działce i mnie pyta ;babcia co to za motyl a ja mówie ,,paż kólowy,,ale wstyd.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies