Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Krowy, staw i my...

Krowy, staw i my...

Marlenaa 21:27, 06 sie 2013

Kasiu, jak są małe dzieci to i owoce muszą być

Gosia, dzięki nie widziałam jeszcze tego artykułu.

Aniu i ja tak myślę, że da się znaleźć jakiś klon na moje wygwizdowie

Zimą dokładnie przestudiuję ten temat i może bagienko zacznie jakoś wyglądać Jak na razie przykryłam cały ten brzeg czarną folią, aby do wiosny zanadto nie zarosło
Marlenaa 22:02, 06 sie 2013

W ubiegłą sobotę takie oto dary do mnie dotarły, prosto od Ani asc
Oczywiście wszystko od razu poszło do ziemi i jak na razie ma się dobrze

Marlenaa 22:08, 06 sie 2013

A synek, dziś dostał taki prezent:

Mala_Mi 15:32, 07 sie 2013

Prezent synusia marzenie niejednego dziecka
Pysznogłówki czerwone -ok. 80cm
Milka 17:18, 07 sie 2013

Marlenko, prezenty rewelacyjne, niech rosną
kitek81 23:32, 07 sie 2013

ale fajne prezentasy, zarówno mamy jak i synka
Mariusz 05:17, 08 sie 2013

Marlenaa napisał(a)

Witaj , kawał roboty
Ja nie zasłoniłbym całej palisady i nie szukałbym roślin zwisających z niej, a u jej spodu posadził kilka kęp odmianowych irysów żółtych - kłącza ustabilizują dno wzdłuż niej, liście są dekoracyjne cały rok, kwitnienie piękne i obfite, łatwo dopasować do nich inne rośliny, które planujesz na rabacie/skarpie, dobrze filtrują wodę. Znoszą też bardzo duże wahania poziomu wody.

Ola54 09:05, 08 sie 2013

Prezent świetny ,. Mały będzie miał swój świat
Marlenaa 12:54, 08 sie 2013

Aniu, dzięki za odp. właśnie szukam odpowiedniego miejsca na Twoje roślinki, jak na razie wszystkie siedzą w jednym miejscu
A synuś miał taką radochę jak wszedł do domku, aż piszczał. Śmialiśmy się, że on już może robić parapetówę, a rodzice muszą jeszcze trochę pobudować zanim zrobią imprezkę

Irenko, o tak niech rosną, zobaczymy co będzie po zimie

Kasiu, Michalinko
Marlenaa 13:09, 08 sie 2013

Mariusz napisał(a)

Witaj , kawał roboty
Ja nie zasłoniłbym całej palisady i nie szukałbym roślin zwisających z niej, a u jej spodu posadził kilka kęp odmianowych irysów żółtych - kłącza ustabilizują dno wzdłuż niej, liście są dekoracyjne cały rok, kwitnienie piękne i obfite, łatwo dopasować do nich inne rośliny, które planujesz na rabacie/skarpie, dobrze filtrują wodę. Znoszą też bardzo duże wahania poziomu wody.

Mariusz, bardzo mi się irysy podobają i oczywiście planowałam je tylko nie bardzo wiedziałam gdzie, ale skoro mówisz, że one ustabilizują dno i, że w tym miejscu będzie dobrze, to oczywiście słucham Ciebie, bo Ty jesteś moim guru stawikowym Chyba tylko będę musiała w tym miejscu pod irysy trochę dosypać ziemi, bo tam nawet w tej chwili przy takich upałach od dna do lustra wody jest od 5cm do 30cm. Nie wiem czy dobrze myślę ale chyba aż takich wahań wody one nie zniosą? A może się mylę? Mam nadzieję, że to co napisałam chodź trochę jest zrozumiałe