Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 21:21, 05 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Sebciu to ja Ci inspirację jezówkową wklejam....

http://pinterest.com/pin/421579215089205744/
Zazdraszczam żurawek... U mnie porażka źurowakowa w tym roku....

Madżenka - dziękuję U mnie nie ma miejsca na takie łany... Ale ile Ty masz pościąganych inspiracji na koncie!!! Będę potem lukać
Sebek 21:23, 05 sie 2013

agatanowa napisał(a)
a to na pewno zurawka? Bo tak jakoś jakoś się jeży na rabacie?

Masz rację - to jeżówki Ale my z Madżenką na żurawki w tym roku narzekamy A co najlepsze - te sadzone w tym roku mają się super, najgorsze stare egzemplarze.....
Sebek 21:24, 05 sie 2013

Gardenarium napisał(a)
Właśnie niedługo takie rabaty zobaczę, bo będziemy na rabacie Pieta w Anglii i w pięknym ogrodzie preriowym Nigdy nie byłam w sierpniu, więc tym bardziej jestem ciekawa tych kwiatów późnego lata.

Danusiu zakochasz się w tym na pewno
sylllwia 22:44, 05 sie 2013

Sebek napisał(a)

Śliczne te kropelkowe fotki, a ta powyżej najbardziej mnie urzekła
anna_g 22:56, 05 sie 2013

asc napisał(a)
Anno_g - ja Cię chyba palnę w łeb..... ja ci dam Ciocię Anię.......... ja mam kuzynów i kuzynki w wieku Sebka.... a nawet jak jestem dla kogoś ciocią to mi mówią po imieniu Teraz przekabacam chrześniaczkę by mi też tak zaczęła mówić.. bo ciocia jestem do wieku 18 lat... A potem równouprawnienie Razem grandzimy.. i nie wypada by mi publicznie krzyczeli ciocia...... toż to wstyd.... aż się gifek tu odpowiedni ciśnie w by wstawić

Ha... jak to mówią uderz w stół A czy ja napisałam że od "cioci Ani-asc" A bo to jednej cioci... Ania jest Ale jak już tak kcesz to ok. Uprasza się o nie bicie mnie Sebuś skończył już 18 lat - równouprawnienie jest możliwe

Sebek napisał(a)

Ania- nie dziwie sie Twojemu bulwersowi Latwiej sie z Toba idzie dogadac niz z niejednym pipolem w moim wieku

Sebastian - co/kto to jest "pipol" proszę Cię??? tak z ciekawości

A zdjęcia robisz coraz piękniejsze - myślałam przyznaję że dokupiłes coś do makro... Ja czasowo nie bardzo, ale muszę się zabrać za "foto ćwiczenia"... jak widac da się cuda robić tym aparatem

Pozdrawiam
Sebek 15:47, 06 sie 2013

anna_g napisał(a)

Sebastian - co/kto to jest "pipol" proszę Cie????
Pozdrawiam

Pipol- z ang. People, czyli ludzie, czlowieki
Sebek 22:12, 06 sie 2013

Dzisiaj spędziłem bardzo miły dzień Płynąłem Dunajcem, bo jak ogrodniczki w Inwałdzie dowiedziały się, że nie byłem na spływie to nie mogły uwierzyć...A ja je nieświadomie okłamałem, bo byłem jak miałem 3 latka Ogólnie szału ni ma
Ale ja nie o tym chciałem pisać....Chciałem poruszyć temat mojego trawnika o ile jeszcze mogę tak go nazwać.....Paczcie jak wygląda....

Jak padało i było mokro to było OK, ale że teraz są upały, a ja kosiłem wysoko, to niestety mimo podlewania trawnik w dolnej części usechł....Na siano......No to oczywiście "geniusz" postanowiłem mu "pomóc" - wziąłem za mój ręczny wertykulator i jazda!...W tle widać ile siana mi wyszło na tym kawałku, a jeszcze ile zostało na trawie...Przy tym zabiegu okazało się, że mam również nornice i pędraki w trawie, bo wychodziły mi całe żółte płaty....Jutro muszę dosypać nasiona traw z dobrą ziemią, nawóz regeneracyjny i nie wiem czy nie zakupię białej włókniny, żeby nasiona nie wysychały.... Oczywiście trawnik w całym ogrodzie tak wygląda - a nawet gorzej Ciekawi mnie ile zajmie mu zagojenie się.....Ehhhhh te nasze ogródki... Ale nikt nie mówił, że będzie zawsze pięknie i kolorowo
Mieczyki dla Was

Matka 22:14, 06 sie 2013

Sebciu, sobie z ukrycia zawsze zerkam co u Ciebie, a tu widzę, żeś fotograf pełną gębącudnie
Sebek 22:18, 06 sie 2013

Tiaaa - popatrz wyżej Ale ja przeczytałem u Marzeny co u niej to mój problem to pikuś...
Matka 22:20, 06 sie 2013

co tam trawa!kfiaty jakie cudne porosły i jak się wszycho porozrastało!piknie