Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Lawendowy zawrót głowy 07:29, 16 wrz 2016

Do góry
Amelko w weekend ma padać i burze u nas juz strach w oczach normalnie buuu . Kawke mam mleko i inne dodatki zapraszam aaa i troche ciasta z wczoraj zostało

Anda no,przedogrodek to eyzwanie zawsze musi sie prezentować dobrze ))) słoneczko jest jeszcze )) uśmiechnij sie )) i kawy lyknij )))

Plusakowa Madziu jak postępy ciekawa jestem planów wszystkiego

Asiu tak wczoraj miałam gosci świetnych gosci ogrodowiskowych i nawet widzieliśmy przy lampkach i świecach bo juz wczesnie zmrok zapada , było super.

Danusiu tak fajnie żeberka jestes i fotek troche mamy z Twojego boskiego ogrodu ))) buzka

Ursa ostatnio za duzo mi sie podoba z tak wielu nie potrafie nic wybrac. Mam dziwny problem zakupów ogrodowych )) ja lubie zobaczyc w szkolce pomacac przez neta to nie to samo a ostatnio czasu nie mam na wyjazdy szkółkowe.

Sebek nie watpię nie watpię

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 23:56, 15 wrz 2016

Do góry
U Ciebie nawet bukszpany rosną inaczej Świetne te półkule
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:51, 15 wrz 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nic nie robię w ogrodzie, poza siedzeniem na ławce i słuchaniem szumu wody
Wyrzuciłam tylko zapleśniałe petunie. Nic nie pryskam, samo się podlewa. Pełen luzik.

Takie same mam odczucia jak ty. Nie ma ciśnienia na bycie na szczycie. Szarzyzna jest dużo bardziej atrakcyjna i pasjonująca. Robienie dla siebie a nie dla innych.

Czuję się usprawiedliwiony
Moja codzienność - ogród Oli 22:48, 15 wrz 2016

Do góry
A jakbyś zostawiła tylko róże i trawy pociągnęła w L? I tylko taki zestaw?
Z jednej strony hortensje fajnie by wyglądały, ale z drugiej... znów one?
Typografia ogrodu 22:47, 15 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Cudności nam Asia pokazujesz Ogród i dekoracje mistrzowskie
dzięki Sebek.staram się.szkole na własnej skórzepraktyka,praktyka...
Typografia ogrodu 22:34, 15 wrz 2016

Do góry
Cudności nam Asia pokazujesz Ogród i dekoracje mistrzowskie
Mały ogród Kasi 21:36, 15 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

MPZP nie macie? U mnie w Kato dokładnie są opisane kolory dachow i elewacji w określonych dzielnicach - żeby jeszcze się tak stosowali...

Podobno w mieście tam gdzie jest ochrona konserwatorskia,są regulacje odnosnie kolorystyki elewacji.U nas w gminie tam gdzie jest ochrona też są, ale "konserwator się nie czepia"cytat.

No a na zwykłej wsi przepisy są tylko na dachy.Elewacja może być różowa w zielone grochy.
Ech ...
Mały ogród Kasi 21:30, 15 wrz 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
Byłam dziś w starostwie powiatowym.Przy okazji zajrzałam do wydziału architektury mojej gminy. Wystrojona w czerwone spodnie, czerwone kimono w kwiaty i czerwone pazury,chciałam poskarzyc się na dewelopera, co mi taka piękną elewację za płotem wysmarował.No i pytam pań urzędniczek,czy są jakes regulacje odnosnie kolorystyki budynkow w naszej gminie. Bo mi ta wściekla czerwień za miedzą okropnie przeszkadza i drażni.
Spojrzały na mnie,jak na zaburzoną i stwierdziły,że takiego prawa nie ma .

Hmmm...

MPZP nie macie? U mnie w Kato dokładnie są opisane kolory dachow i elewacji w określonych dzielnicach - żeby jeszcze się tak stosowali...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:49, 15 wrz 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

kurcze chyba wprowadziłam ciut zamieszania

Otóż zestawienie bordo/róż z pomarańczem które jest na dole murku oporowego się zgadza taki był zamysł chciałąm połączyć dwa nie pasujące do siebie kolory, takie samo zestawienie kolorystyczne miało być na górze czyli tam gdzie są Vanilki ale w innych odmianach czyli Lambada burgundowe liliokształtne i pełne różowe, i tu był zonk. Zonk był też na dole przed piwoniami gdzie zamiast pełnych w różu pojawiły się żółto/pomarańczowe zresztą też ładne ale nie takie miały być. Druga sprawa to Angelique przy stożkach, sadze je co roku od 4 lat w dużej ilości i tylko RAZ były to angelique, fakt zawsze były w odcieniu różu ale zupełnie inne. W tym roku po prostu się wkurzyłam.Nie mówię o takich pojedynczych wpadkach z kolorem irysów gdzie zamiast wszystkich szafirowych dostałam 3 kolory (szafir, fiolet i jasny błękit)
Z cebulami i ich reklamacją jest taki problem że jak przychodzą to nie wiesz czy są wporządku. Przychodzi wiosna, czekasz z utęsknieniem na każdy kolor i dostajesz co los chciał I albo zapominasz i machasz ręką albo nie. Ja machnęłam poraz kolejny, ale jak dostałam @ z informacja o fantastycznych promocjach to zadałam pytanie. Czy w tym roku przewidujecie pomyłki w cebulach jak w roku ubiegłym. Pani uprzejmie mnie poinformowała że zależy im na dobrej obsłudze klienta i jeśli zdarzyło się cos takiego to żeby reklamować. Zareklamowałam więc i co się okazuje juz mi nikt więcej nie odpisał. Nie lcząc komentarza na fb na zadane pytanie że nie otrzymali żadnej reklamacji... Przejrzałam @ i mam potwierdzenie odebrania @. Co ciekawsze na Fb założyli nowy funpagr a stary o nazwie benex ma dość dużo negatywnych pini, Na nowym nie można już dodać opinii o firmie

To tak jak z rezolucją - gadajcie se swoje, a my swoje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:31, 15 wrz 2016
Do góry
Sebek napisał(a)
Czy tylko ja do tej pory myślałem, że te kompozycje tulipanowe to zamierzone były?
A tu masz, fffpadka

tez do dzis byłam w takim błędzie.

najgorsze jest to ze człowiek wymyślił sobie kompozycje raptem kwitnaca 2-3 tygodnie i doznał porazki ...i nikt go nawet nie chce przeprosić ...o rekompensacie finansowej nie wspominając

PS. w amerykańskim sklepie reklamowalam krem który przyszedł w popsutej-dziurawej tubce ...troche zawartości karton wchłonął.
ładnie mnie przeprośili i w 2 dni robocze zwrócili pieniadze 100% wartości .....popsuty krem został u mnie..... inny świat tam jest....zatęskniłam za normalnością
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:34, 15 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Czy tylko ja do tej pory myślałem, że te kompozycje tulipanowe to zamierzone były?
A tu masz, fffpadka
zamierzone dół poza tymi przed powonienia zgadza sie co do joty. Na godzę zamiast lambad (strzępiaste pomarańczowe) i bordowych lilioksztaltnyvh była wolna amerykanka przy stożka h teoretycznie odcień sie zgadzał ale nie były to angelque. Podsumowując 5 odmian które kupiłam w dużej ilości sie nie zgadzała
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 13:31, 15 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

przecież Ty patyczek jesteś

Miły z Ciebie młodzieniec
W Kruklandii 13:14, 15 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
ja to na żywo bym Cię chyba nie poznał, za każdym razem inna 50 shades of Juzinka

W ogrodzie tez fajnie masz

50 shades powiadasz???

Ogrodowe skarby 13:07, 15 wrz 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Sebek dobrze mówi. Pierwsze moje skojarzenie również było, że kostrzewa sina na obwódkę
Uwielbiam budleję i jeżówki między innymi za ich przyjazność owadom Musze sobie je jeszcze dokupić.

No właśnie zastanawiam się nad kostrzewą mam 4 sztuki które same sie wysiały no niestety za mało
Jezowki bardzo lubię a budleja stała sobie tak samotnie ze musiałam ją wziąć. Były jeszcze żółte i różowe.
Typografia ogrodu 12:45, 15 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Asia z lufą -właśnie staram się to sobie zwizualizowac
Linie kroplujace ze stali powinny być... zwlaszcza dla ogrodowiczan
ale stal trudniej naprawić
Ale jaka lufę przepraszam masz na myśli?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:42, 15 wrz 2016

Do góry
Sebek - rzecznik jak zawsze na posterunku, dziękuję
W Kruklandii 12:25, 15 wrz 2016

Do góry
ja to na żywo bym Cię chyba nie poznał, za każdym razem inna 50 shades of Juzinka

W ogrodzie tez fajnie masz
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:22, 15 wrz 2016

Do góry
A tu masz, fffpadka
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 12:15, 15 wrz 2016

Do góry
Cebul 500+
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:13, 15 wrz 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Danusiu, piękna realizacja, godząca jak mówisz "chciejstwa" gospodarzy i Twoją mega umiejętność kompozycji oraz perfekcję wykonania. Prosimy o częstsze, choćby migawki z realizacji ogrodów. Natomiast Twój ogród jest...tu mi brakło słów, coby odzwierciedlić mój zachwyt

Ps
Danusiu, czy bukszpanowe kule zostawiasz na zimę w donicach? Jakoś je zabezpieczasz, czy co roku trzeba kupować nowe? Myślałam jeszcze o zadołowaniu doniczki z bukszpanem w ziemi, czy to dobry pomysł?

Aga - Danusia na pewno zajęta, wiec odpowiem za nią
Bukszpany na zimę zostają w donicach i Danusia co roku je wymienia. Przez ostatnie zimy jakieś pojedyncze sztuki chyba przezimowaly, ale ogólnie zawsze po zimie idą out. Owijanie matami, styrodurem, budowanie schronu ze styropianu i inne włókniny nie pomagają - właściwie jedynym sposobem jest właśnie zadolowanie ich w ziemi

https://www.ogrodowisko.pl/watek/748-zimowanie-bukszpanow-w-donicach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies