Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z łezką 17:01, 20 cze 2013

Do góry
Powiem Wam, że pierwszy raz u nich zamawiałam, na czuja, cena bardzo przystępna i spisali się. W poniedziałek zamawiałam i dzisiaj już są u mnie, na dodatek jedna gratis przyszła. W poniedziałek jeżówki u nich zamówię, też dobre ceny mają.

Teraz sobie nóżki moczą w miseczce na balkonie

nie są mizerne, takie dość spore (litrowe doniczki, tak miałam przykazane od Ani)

i widać samochód z którego pompowana jest termopiana na dach...jak ci chłopcy wytrzymują tą temperaturę, na dachu od 8,00 do 18,00 ...

Liliowo i kolorowo:) 16:57, 20 cze 2013

Do góry
Szczypiorkowy ogródek 16:52, 20 cze 2013

Do góry
Witam
Nasze ogrody są niedaleko. Bardzo ładnie u ciebie, będę zaglądać
Jak na pierwszą wizytę przystało zostawiam kwiat

Piaskownia na zakręcie 16:44, 20 cze 2013

Do góry
kochane, ja je codziennie podlewam. Wszystko co sadze to nie do piachu tylko kopię głęboki dół i 3 lub 4 warstwy suchej trawy na zmianę z dobrą ziemią. Fakt, że czarnej porzeczki i maliny nie okryłam warstwą trawy. Dzisiaj to uczynię. Dzięki za odzew. Taki system sadzenia mam od tamtego roku. Zobaczcie jak roślinki sobie radzą w tym systemie sadzenia.

Wsadzone w tamtym roku

Tak wyglądają w tym roku

Trawa/rabata - poziom trawnika 16:42, 20 cze 2013

Do góry
Może być tak, poziom trawnika i rabaty (podwyższanej)

A w prosty sposób zobacz jak to wygląda na rysunku

Ogródek Anity 16:41, 20 cze 2013

Do góry
Może niedoskonały ale..... 16:36, 20 cze 2013

Do góry
Karolinek, ja też jestem niekonsekwentna. Jak sroka - spodoba się to biorę a potem myśle.Ale rok temu założyłam sobie embargo i jak na razie trochę się udaje. Muszę mierzyć siły na zamiary.
Ale to nie przeszkodziło mi kupić dzisiaj miniaturowe petunie

i to w kolorach jakie mam w tym roku na tarasach.3 w 1 . I jak mogłam sobie odmówić

I potwierdzam na początku to normalne
Rozpoznawanie odmian róż 16:35, 20 cze 2013

Do góry
Jeszcze raz te same zdjęcia:

Przepraszam za spam - kłopot

Róża ma bardzo delikatny zapach, niestety dość szybko przekwita (ale to może dlatego że aktualnie rośnie w donicy).
Ogródek Anity 16:28, 20 cze 2013

Do góry
Na razie nn

I Alinka

Chopin
Ogródek Anity 16:23, 20 cze 2013

Do góry
Louise M

I inne

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:19, 20 cze 2013
Do góry
Wszystkie owady usuwam z domu metodą "na szklaneczkę"

Przyjemnego dnia!
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 16:17, 20 cze 2013

Do góry
Tu niestety widać moją niekonsekwencję i gatunkową i kolorystyczną. Miała być głównie zieleń rozświetlona bielą , a dla ożywienia trochę różu. Dla uspokojenia konsekwentnych powiem, że ta psianka fioletowa z bakopą to w donicy sobie spoczywa.Można więc przestawiać do woli.

A tu jeszcze inny gatunek - kalikarpa. To prezent, więc mam usprawiedliwienie. Na razie w donicy, bo nie wiem zupełnie, gdzie ją wsadzić.

Tu ulubiona roślinka przez większość Ogrodowiczan, nie zraziła mnie jej chimeryczność, może dam sobie radę z nią. Podlewam, gadam, podziwiam

Tawułka zaczyna od dołu pokazywać swe wdzięki

Może niedoskonały ale..... 16:12, 20 cze 2013

Do góry
Karolinek- Helena rośnie a właściwie pnie się po śliwce. Ale nie radzę tam sadzić ze względu na to,ze bardzo ja lubi mszyca.
Róża ładna ale nie pomogę Ci nie chcę wprowadzić w błąd. Jak trafię podobną w katalogach to nie omieszkam powiadomić.

Moja najstarsza róża z czasów gdy miałam ambicje różane.Ona jedna jako nn przetrwała.Kupiłam z gołym korzeniem pan na rynku tak ją zilustrował "pani, ładna jest taka do kolan"
Przetrwała wszystko co świadczy o jej wyjątkowości. Nie wiedząc co robić zostawiłam ją zdając się na los.Ale jak zaczęłam interesować się różami natrafiłam na jej zdjęcie w katalogu róż.
Okazało się, że to róża Mazowsze - polskiego hodowcy Grąbczewskiego. Przez zaniedbanie miała brzydki pokrój- taki drapakowaty.Przez dwa lata ją odmładzałam i w tym roku jest idealna.

ma piękny kwiat

grube zdrowe liście. Kopczykuję ją bo nie chce jej stracić. Dla mnie ideał róży

Dlatego Karolinek, prędzej czy póżniej znajdziesz imię swojej róży. Ja czekałam 8 lat
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:04, 20 cze 2013

Do góry
Wczoraj:

I dziś

Ogród pod chmurką 16:02, 20 cze 2013

Do góry

A tutaj bluszcz na garażu starałam się go okiełznać

Tutaj kiedyś był basen ale ze względu na koszty i brak chętnych do kąpieli został zlikwidowany a na jego miejscu powstała rabata podzielona na poł. W tylnej części migdałek a pod nim trzy rododendrony. W przedniej części wrzosowisko z którym niestety mam troche problemu bo po każdej zimie poprzemarzane wrzosy Sciana z desek juz po renowacji, podest w trakcie

Dosadzone trzy tuje 2,5 metrowe po wycięciu suchych iglaków

Skarpa ok 10x3m wyczyszczona z wszystkich suchych i padniętych roślin. Powstał tu spory obszar do obsadzenia. Aż mnie to przeraziło jak zobaczyłam ile tam jest miejsca, bo jeszcze nie potrafię planować tak dużych obszarów. Jedyny moj pomysł to posadzić na murze na kratkach pomiędzy choinami hortensje pnące. Chciała bym też zrobić tam miejsce dla rododendroonów, azali, hortensji i magnolii. Mam już nawet zakupione następujące rosliny: Rododendron-Hybride Red Jack i Caterina van Tol, Hortensje drzewiastą Grandiflora i jaśminowca wonnego oraz klona.

A tutaj przy ścieżce ulubione kwiaty mojej mamy niecierpki Wiosną sadze tam w koszyczkach rośliny cebulowe, głownie tulipany.

Nie jest tak pięknie jak u Was i jeszcze sporo pracy mnie czeka aby dorównać Waszym ogrodom. Mam jednak nadzieję że z Waszą pomocą i moim zapałem dam radę! W krótce pokaże kolejne zakątki.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:52, 20 cze 2013

Do góry
jeszcze przesyłam fotkę dla lepszego samopoczucia

Ogrodowe zacisze 15:41, 20 cze 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)

Fajnie wyszło to zdjęcie - zielone wyspy wśród kamieni - na moją wyobraźnie działa
Cała reszta śliczna. Bardzo ładny niebieski powojnik - przynajmniej ja widzę niebieski
Sliczne zacisze. Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 15:32, 20 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Zapraszam Dla ochłody

Przesadzać będę jak przygotuję nowe rabaty A to nie szybko, wczoraj wypalałam dopiero chwasty na części.. na razie niech rosną gdzie są W robocie piekło na maksa... za rabatę wezmę się najszybciej w przyszła sobotę i co ja zrobię w jeden dzień jak mi ta sobota wypada

Jak tu się ochłodzic jak woda goraca?U mnie w łazience lepsza więc nie skorzystam z Twojej. A te paznokietki to u ciebie czytałam z jakiej okazji ale brak mi troche szczegółów.Jutro mają byc znów burze , może by sie trochę ochłodziło , byle nie takie jak u Ciebie bo ja nie mam agregatu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies