Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

barbara_kraj... 23:14, 20 sie 2013

Witam po dłuższej przerwie i zaskoczona jestem - oczywiście pozytywnie - Twoimi roślinami.
Agastache pięknie się prezentuje w tak duzej grupie, ale nie musisz go dokupywać, ono ponoć bardzo się rozsiewa. Tak więc jeśli pozwolisz mu się wysiać, będziesz go miała sporo
KasiaWB 23:21, 20 sie 2013

Jolu, gratulacje z okazji pierwszej setki ogród nabrał rumieńców za rok będzie nie do poznania
Pozdrawiam!
grembosia 23:55, 20 sie 2013

Joku napisał(a)
Kilka aktualnych obrazków

Jolu, ależ wszystko pięknie się rozrosło, malownicze obrazy.
Bogdzia 20:33, 21 sie 2013

W krótkim czasie zmieniłas działkę w piękny ogród, dużo pracy to kosztowało ale teraz już każdego roku będzie piękniej bo rosliny będą coraz większe. Czytałam ze agastache na siódmą strefę sie nadaje więc u mnie zmarznie niestety , szkoda bo pięknie wygląda. pozdrawiam serdecznie.
Joku 21:30, 21 sie 2013

Kasiu WB, piękna róża. Z przyjemnością oglądam takie obrazki.

Grembosiu, miło mi że wpadłaś. Dziękuję za dobre słowo.

Bogdziu, ja mieszkam na granicy 6. i 7. strefy. Mam agastache o żółtych liściach, przezimowało bez problemu już którąś z kolei zimę. To o niebieskich kwiatach jest nowym nabytkiem, więc nie wiem jak z nim będzie. Kupiłam go w szkółce na Kaszubach, gdzie zimy są dużo ostrzejsze niż u mnie. Nie zapytałam tylko czy to rośliny wyhodowane u nich, czy sprowadzone. Trochę mnie zasmuciłaś, bo mi się bardzo podoba. Może przetrwa, albo się rozsieje?
bogumila 21:51, 21 sie 2013

Joku napisał(a)
Kasiu WB, piękna róża. Z przyjemnością oglądam takie obrazki.

Grembosiu, miło mi że wpadłaś. Dziękuję za dobre słowo.

Bogdziu, ja mieszkam na granicy 6. i 7. strefy. Mam agastache o żółtych liściach, przezimowało bez problemu już którąś z kolei zimę. To o niebieskich kwiatach jest nowym nabytkiem, więc nie wiem jak z nim będzie. Kupiłam go w szkółce na Kaszubach, gdzie zimy są dużo ostrzejsze niż u mnie. Nie zapytałam tylko czy to rośliny wyhodowane u nich, czy sprowadzone. Trochę mnie zasmuciłaś, bo mi się bardzo podoba. Może przetrwa, albo się rozsieje?
Jolu ...u mnie zielone agastache przetrwało pierwszą zimę i niesamowicie wybujało...może to przez podlewanie pokrzywą?Kupiłyśmy chyba w tej samej szkółce?
Joku 22:16, 21 sie 2013

Pewnie tak, tylko ty prawdopodobnie w ich punkcie bliżej Gdyni. Lubię do nich jeździć. Ostatnio dumałam nad zjechaniem do Chwaszczyna, ale korki na drodze skutecznie mnie zniechęciły.
GorAna 20:06, 22 sie 2013

Joku napisał(a)
Kilka aktualnych obrazków

Jolu, piękny ten rozchodnik w towarzystwie cyprysika
Pozdrawiam
Joku 20:57, 22 sie 2013

Aniu, mnie też się podoba. Ale niemrawy pod względem przyrostu, stoi w miejscu niemal. Posadziłam dwie gałązki, które się odłamały. Wygląda na to że się przyjęły, ale kolejnych łodyżek nie ma
GorAna 21:01, 22 sie 2013

Wiosną rozsadzisz tegoroczną kępkę i już będą dwie