Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój 4 arowy azyl... 23:34, 07 cze 2013

Do góry
Dzień dzisiejszy działce poświęciłam Wrócilam późno, ale zadowolona, bo sporo zrobiłam Zawsze więcej zdziałam, jak jestem sama
Fotek nowych mam sporo, ale jeszcze nie przygotowane. Muszę je pozmniejszać, co potrwa.

Najpierw piwonie. Wczoraj w pączkach, dziś już tak:

Zakwitły kolejne irysy

Funkie - Hosta 23:31, 07 cze 2013

Do góry

Zbyszku, a ta ukrywająca się z lewej strony? Co to za piękność?

Pozdrawiam,
Aga

ZbigniewG napisał(a)
nie pamiętam skąd ją mam (nie kupowałem) a dzisiaj tak świątecznie mnie oświeciło - to chyba Lakeside Cha Cha
(szperałem po bazach)

Mój kawałek raju II 23:20, 07 cze 2013

Do góry
Szałwia
kosmosy, heliotrop i rozchodnik
gożdziki nie wymarzły Horti pnąca
White Prim
druga kupiona w St.P. Annabelle
wszystkie kwiaty prześcigają się aby jak najszybciej zakwitnąć, jakby bały się, że nie zdążą przed zimą
Ogród... reni 23:19, 07 cze 2013

Do góry

Ptaszki mnie odwiedziły

Ogród w Holandii 23:16, 07 cze 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
no własnie i jak teraz to wszystko czyli wszystkie boki skrzynki, ze sobą połaczyć?

No tez kantówkami Na dwóch ściankach będziesz musiała mieć aż cztery kantówki, ze wszystkich stron. Na dwóch pozostałych tylko od góry i od dołu, żeby połączyc pionowe deseczki. Boki złaczysz zbijając z kantówka przybitą pioniowo na bokach tamtych ścianek.

Możesz też dla urody skrzynki nabić te górne kantówki na zewnątrz, np. kilka centymetrów poniżej krawędzi. Będą wtedy służyły także jako uchwyt.
Coś takiego

Bajkowy ogród Weroniki 23:15, 07 cze 2013

Do góry
Bogdziu, zrobiłam to z "wpływowymi" osobami, i dobrze, ze krótko to trwało, 4 i 7 minut.
A zwiedzanie robiliśmy na zmiany z M ze względu, że Kajtek ciężki do noszenia. W Japońskim M nosił zwierzaczka w torbie, trochę malej.

Dzisiaj pozdrawiamy z Poronina.

A to czułe przywitanie z pieskiem z Poronina. Nie wyszly mi zdjęcia w czułych objęciach, szkoda.
Ogród nad Rozlewiskiem 23:10, 07 cze 2013

Do góry
W gniazdku pod okapem mieszkają malutkie jaskółeczki.

A to ich mama lub tata, odpoczywa na paliku podtrzymującym młodą lipkę. Odpoczynek czy toaleta?

Mój kawałek raju II 23:07, 07 cze 2013

Do góry
taki sobie śmieszny czosnek ozdobny HAIR - zielony się rozwija krwawnik czerwony
Knautia macedonica 'Mars Midget' - Świerzbieniec zaczyna kwitnienie
czosnek Schuberta
Krzysztofa
Lilia Purple Heart
Ogród nad Rozlewiskiem 23:05, 07 cze 2013

Do góry
Trochę wiosny w ogródku.
Nieskromnie powiem, że kwiaty rosną jak szalone. Choć są mocno nieogrodowiskowe, jestem nimi zachwycona.

Mój kawałek raju II 23:03, 07 cze 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Basiu w warmińskim miałam wszystko prawie wypielone, ale jak teraz pojadę znowu trzeba będzie od początku zaczynać tutaj jakoś nadzoruję na szczęście, a słoneczko Ewa mi dzisiaj przywiozła, anioł nie człowiek
Basiu czy moja to też Firletka smółka, bo gdzieś mi znaczniki się po zimie pogubiły i nie jestem pewna

Prawie wszystko wskazuje na to, że to firletka smółka: kolor, liście, pędy. Tylko kwiaty są mniej pełne, z tego wniosek, że to jakaś jej odmiana
Upewnisz się, jak sprawdzisz czy pędy są lepkie
Biały domek pod lasem 22:59, 07 cze 2013

Do góry
Jeden powojnik kwitnie:

Drugi szykuje się do kwitnienia
Ogród nad Rozlewiskiem 22:59, 07 cze 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Witaj Tess .Dawno nie byłam u Ciebie Rozlewisko urocze a zdjecia uchwycone ;Nie malowałam do tej pory nic od zimy bo mnie nie było ale pamiętam jak namaluję to napiszę Ci Pozdrawiam

Cieszę się bardzo, że zajrzałaś
No, nieskromnie powiem, że oprócz natury mam też kfiatki (wszak to forum o kfiatkach przecież jest)
Clematis Matka Urszula Ledóchowska.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:56, 07 cze 2013

Do góry
Nelinko, bardzo ładny ogródek ziołowy! Tymianek od Ciebie rozrasta się! Irysy śliczne, raczej mało spotykane, przeważnie są ciemniejsze, albo żółte,a Twoje są takie błękitne!
Hipka już wychwalałam!
A jak po czesku się nazywają zawilce?
Moje wsadziłam bardzo późno, ale już kiełkują, to i ja takich pięknych doczekam.
A koło domu z Frodem wąchamy takie kwiatki na spacerze!

Biały domek pod lasem 22:54, 07 cze 2013

Do góry
Róże kwitną:
Bonica:

Św. Tereska z Lisieux
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:54, 07 cze 2013

Do góry
Aniu, dzięki za dobre słowo. Zwiedzam ekspresowo inne ogrody w realu i Twój podobnie wirtualnie.
Pozdrawiam.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:51, 07 cze 2013

Do góry
Niestety teraz nie ma max frei (ma u siebie w ogrodzie, wiec może mieć ), ale powiedział, że bardzo dużo bodziszków ma w "produkcji" i niedługo je wystawi A może mówił to o jarzmiankach...... upsss.. zapomniałam
Ja kupiłam takie Już z aparatu przesyłam na emeila.. cykałam nazwę dla zapamiętania Wygląda mi na bodziszka kantabryjskiego... duże sadzonki i widać, że będzie świetnie zadarniał ziemię pomiedzy buksikami kulkowymi. Jutro sfocę sadzonki.... na foto tym wyglądają kiepsko

Ogród nad Rozlewiskiem 22:50, 07 cze 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Dziękuję Ci za te zdjęcia... ... chwila normalności w gonitwie... uspokajające, że są jeszcze takie miejsca.. nie wszystko stracone...

Evochichonku, uwielbiam ten delikatny szelest liści topoli na wiatrze i świerkot ptaków...
I szum skrzydeł bocianich, gdy bociek leci na kolację na nadbużańskie łąki...

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:49, 07 cze 2013

Do góry
naparstnica, na razie tylko biała

irysy

Biały domek pod lasem 22:47, 07 cze 2013

Do góry
Trawki mimo deszczu radzą sobie dobrze:
trzcinnik

miskanty

śmiałek
Mój kawałek raju II 22:47, 07 cze 2013

Do góry
Kolejny ładny dzień ale sucho, musiałam podlewać, bo ziemia zaczyna pękać
Finka chwaliła się swoją Pandorą to i ja pokażę, tylko u mnie wszystkie"myszki" są w doniczkach, żebym przypadkiem na wiosnę nie wyciepała
Prusznik niebieski będzie kwitł

nie mogę wypielić w różach bo cały czas werbena wychodzi, czekam aż podrośnie to trochę poprzesadzam
Piwonie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies