Ścieżka prowadziła do źródełka zdrowotnego i różanki, ale ja z dziećmi musiałam skręcić na plac zabaw i niestety ominęliśmy ten fragment. Pokażę Wam przy innej okazji.
hostowisko dalej
widok ogólny ze ścieżki
cisy przed rondem bardzo mi się podobała ta kompozycja, z czasem zarosną powierzchnię szczelnie i drzewa z nich będą wystawały
A teraz Park Zdrojowy w Jaworzu
ze starymi dębami szypułkowymi, klonami i innymi
ogólnie bardzo zadbany i udekorowany kwitnącymi rabatami
DWA PLATANY
a pod nimi zrobili wielkie hostowisko
Coraz bardziej mi się podoba, ma szeroką, delikatną falbankę, subtelny kolorek. Koniec falbanki złoty a cały jest jakby obsypany złotym brokatem. Zobaczcie sami.
Za każdym razem, gdy moja Stella rozkwita kolejnym kwiatkiem, myślami jestem u Ciebie, pokazałaś mi swoją, tuż po tym jak wkleiłam zakupy...
Jest jeszcze mikra, bo i sadzonka nie była pokaźna, ale jednodniowe kwiaty cieszą
Irenko, jeszcze pokażę piękne tereny na wschód od Manchester. Szkoda, że w tym czasie nie kwitły wrzosy, bo widok jest niesamowity. Nasze ogrodowe naparstnice, tam kwitną na łąkach.Krajobraz trochę mi przypomina nasze rodzime Bieszczady.
GLOSSOP
.
Fotki z odwiedzonych miast są na Fcb.na mojej osi czasu.
Konwalniki stoją w miejscu jak zaklęte... i widziałam o paskowanych liściach wczoraj
A dziś zrobiłam wycieczkę... ale bateryjka padła... a wycieczka nie należy do łatwych...okienko za małe i więcej uchylić się nie da.. niby nie na temat, ale to będzie temat ogrodowy.... ale na dziś limit wyczerpałam.