Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Znowu na wsi 18:55, 13 lip 2013

Do góry
Joku napisał(a)

Ślicznie, chcę wiedzieć, co to za ciemnozielona trawa, ta okrągła, ciemnozielona niewysoka kępa na dole zdjęcia? Ma piękny pokrój.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:35, 13 lip 2013

Do góry

Kobieto zlituj się !!! co Ty tam masz !! same cuda!!
Chciałam coś tam wkleić u siebie ,ale jak zobaczyłam Twoje bajery, to z czym ja do ludzi
No masz cudnie!!!!

ps. On zaparty, ja zaparta ...ale zaparcie Pozdrówka dla M.
Puste pole z wysepką kwiatową 18:31, 13 lip 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
W tym roku moja Annabelka daje popis . Jeszcze nigdy nie zaglądała mi do kuchni A te łby!!!

Niesamowita piękność, czy ja dostałam jej kawałek?
Ogród w budowie - nieustającej 18:25, 13 lip 2013

Do góry
Pogoda pod psem, nie chce się wychodzić, ciemno, zimno i leje od wczoraj, całe szczęście że mam tą szklarenkę, bo tam trochę jaśniej niż w domu.
Ale zakwitła mi jedna z róż historycznych Frau Karl Druschki, czyli pani Karolowa Druschki, która była żoną przewodniczącego stowarzyszenia niemieckich miłośników róż, w 1901 roku, kiedy odmiana została wyhodowana. W Anglii występuje pod nazwą Snow Queen, czyli Królowa Śniegu, też ładnie.
To róża krzewiasta, o czystobiałych kwiatach, nie ma zapachu, ale pąki i kwiaty ma bardzo szlachetne, wyglądają jak u róż wielkokwiatowych.
Ta odmiana - sztuk dwie, zasili ciąg dalszy biało-różowej Alei Róż.

I dzisiejszy widok na ogród przypominający zmokłą kurę:

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:25, 13 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
to może w kwestii trawek ja freszcie raz na zawsze coś wytłumaczę bo widzę, że muszem ...
nie rozumiem jak Wy kobietki te trawki rozróżniacie ... a wiedze trawkowa mam od tygodnia zgłębioną bo wiem, że carex to turzyca ... (oby turzyca bo jak mi się tydzien coś pomerdało to wtopa ) ...
dlatego wyjaśniam ... trawki dzielą się na te mniejsze i na większe ... wzrostem rozpatrując ... na te cieńkie i grubsze rozpatrując szerokość źdźbła ... som jasne i ciemne rozpatrując barwę ...

po tym arcy obszernym wykładzie myslę, że już nikt wątpliwości co do rodzaju trafki miał nie będzie ... nio

Ja to jeszcze uproszczę.. z trafkami jak z samochodami, są osobowe i ciężarowe, autobusy poza tym żółte, zielone, białe, srebrne.. ja tak mam i tyle wiem... nawet swego auta nie odróżniam od innych, bo patrzę na kolor.
I fotki pomiędzy kropami deszczu.. i zwiewam do porządków, goście mi przyjeżdżają, muszę posprzątać

Zielona odskocznia 18:21, 13 lip 2013

Do góry
A może by tu przed różami perowskię posadzić ??? Sama już nie wiem....

Dzisiaj stałam w oknie i tak patrzyła jak to wygląda i tak mi wpadło do głowy. Tylko nie mam perowski i nie wiem ...., no właśnie nie wiem.... Pomocy !!!

Róże w naszych ogrodach 18:20, 13 lip 2013

Do góry
I moje ulubienice

Heidi Klum

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:19, 13 lip 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Pozostaję pod wrażeniem kwiatu lotosa - nieustającym. Egzotycznie Ci się w stawie zrobiło.
Pisałaś u mnie tydzień temu o małych doniczkach, no i co? Gdzie są, bo nie widzę.

Gabrysiu, sklep nie po drodze...czekam na okazję w tym kierunku.... A szkoda mi tej godzinki na jazdę autem..wolę posiedzieć z Wami Wszędzie mam zelgłości na wątkach.. muszę mniej siedzieć u siebie

Moje liliowce (to jedna rabata , a są jeszcze dwie ) dla Ciebie Lecę do Ciebie..bo jak byłam ostatnio to jeszcze nie kwitły.

Lilie - Lilium 18:16, 13 lip 2013

Do góry
I moje pupilki
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:15, 13 lip 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
Aniu poczytalam i pozdrówka zostawiam

zimno jak diabli 13 st i drugi dzien pada....

U nas wczoraj było nie źle... tylko pracować trzeba było..a dziś jak można do ogrodu do leje

Luciferek z piekłą rodem.. może będzie cieplej

Puste pole z wysepką kwiatową 18:13, 13 lip 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
Ogłaszam konkurs: komu szybciej rośnie hakone ...wspak?
Trzy lata temu kupiłam całkiem ładną sadzonkę. Na zimę mocno okrywam. Obecnie wygląda tak:

Ogłaszam wynik konkursu: WYGRAŁAM!

Może ci skubnę mojej kawałek i będzie lepsza.. ja swojej nie okrywam... zostawiam jako okrycie źdźbła A najlepiej jakbyś sie u mnie pojawiła i kawałek ukradła, takei lepiej rosną

Białą werbena na początek myślałam, że to odętka Śliczna jest..abieraj nasionka.. to ci chochlę sam ukradnę
Ogród u stóp klasztoru 18:11, 13 lip 2013

Do góry
al.jpg[/img]

To dla ciebie Ewka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:09, 13 lip 2013

Do góry
Bo czerwonym kwiatom trudno jest zrobić dobre zdjęcie, w sensie żeby oddawało rzeczywisty kolor.
Takie zdjęcie mi wyszło w Savill Garden i widać na nim niestety początki czarnej plamistości na liściach. Ach, te róże, tyle z nimi kłopotów a my je tak kochamy.

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:08, 13 lip 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
Ania, a widziałaś moją? Właściwie trudno ją zobaczyć nawet w okularach, ale podpisałam, że to ona Co Ty swojej dajesz za wyżerkę?

Witaj Elficzku Jak sie cieszę..że zajrzałaś, że jesteś

A trawce nie daje nic... nie podlewam, chyba że juz skwar, nie sypię nawozów, nie polewam żadnym florowitem.. posadziłam w ograniczniku ze zbitej donicy i ma sie świetnie... chociaż jeżówki próbują ją wygryźć z rabaty bo im ciasno..
O w mordę, znalazłam zdjęcie zaraz po posadzeniu 28 kwietnia 2011 roku....
Widać chochlę żółtą po lewej, chochlę zieloną po prawej i posadziłam w tę kępę jeżówkową 4 sadzoneczki wielkości 4cm. Żółta dostałą eksmisję, bo nic prawie nie urosła, myślałam, że ją zielona cieniuje i dlatego...
Na drugim foto widać jakie sadzonki posadziłam... wielkość tabliczki do podpisywania roślin.
TO info dla tych co wzięli ode mnie sadzonki jeżówki

I teraz - należy sie cofnąć do fotki z łąwką i na prawo
Kolorowy ogród na piasku 18:00, 13 lip 2013

Do góry
viva napisał(a)

Ewo, obwódki bukszpanowe sadziłam już w ubiegłym roku, wiosną dosadziłam jeszcze jedną, bukszpaniki mizerotki, na efekty muszę trochę poczekać.
To te najmniejsze.

Ależ piękna ścieżka, pokażesz co jest po prawej stronie?
Ogród z łezką 17:54, 13 lip 2013

Do góry
Jeszcze mam zdjęcia miejsca między różami, mało jest, ale może się uda jakoś z tą lawendą...na razie nawet jej wykopać nie ma jak...

Nooo, mało miejsca, ale może jakoś...
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:54, 13 lip 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu pozdrawiamy z zimnego zakątka. O to znowu będą zmiany. A co z projekcikami Danusi na ten front?

Zbysiu dlatego kupiłam cisy Muszę kupić jeszcze jednego na pniu.. nawet pojechałam do Przemyśla w tym celu i przy okazji też.. i szkółki nie znalazłam
Z przyczyn prozaicznych i przyziemnych, do Danusi projektów będzie modyfikacja czyli z każdego coś... no i niestety bonzajek z cisa będzie nieco mniejszy niż powinien... dlatego dostanie do towarzystwa dwie kulki w skarpetce z drugiego projektu Ale na froncie zastosuję pomysły Danusi, tylko trochę zmiksuję projekty... podobają mi sie rozwiązania w projektach i to wszystkie.. ogród mam bylinowy i kwitnący... a front domu chcę uporządkowany, by nie było tego rozgardiaszu... Danusi projekty właśnie to maja I nie są szarobure nudne Mam też sporo trawy Ice Dance, wiec ją też wykorzystam, też byłąw projekcie.. i na pewno żurawki, bo to żelazne rośliny i prawie cały sezon ładne Postanowiliśmy też gdzieś weksmitować róże które rosna po sąsiedzku, bo nie pasują tu Będą mizany, ale najpierw rabata po warzywniaku, bo to gorzej drażni.. ..
Bajkowy ogród Weroniki 17:52, 13 lip 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
pięęęęęęęęeeeeknie !!!!!!!!!!

Pokażę, co dopiero będzie piękne, jak rozkwitnie.

Hortensja z serii TY i JA, będzie mocno czerwona.

Pąki wielkiej hortensji omszonej nie wyglądają ciekawie, kwiaty będą dwukolorowe, zobaczymy w tym roku.
Bajkowy ogród Weroniki 17:49, 13 lip 2013

Do góry
Mirka napisał(a)
A u nas słonecznie bez deszczu

Jak masz dobrze. To dla Ciebie deszczowa róża z łódzkiego.

Liliowo i kolorowo:) 17:48, 13 lip 2013

Do góry

Taki piękny, intensywny kolor ma???? Cudo !!!!

Leje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies