U mnie od nocy leje teraz trochę mniej, połamało mi 2 gałęzie w brzoskwini tyle owoców się zmarnuje
no a teraz dalej do pakowania, po co ja tyle książek kupowałam
Dziś pięknie pada i podlewa mi ogród, także jest chwila na forum i zdjęcia
kolejna lilia zakwitła, chyba diabora
hot papaya
i w tonacji czerwonej redstone falls
mam ich tam 8 sztuk, ale rozrosły się niesamowicie; zrobiłam kilka sadzonke i dałąm w nowe miejsce, ale jakieś jeszcze 2 są, muszę je zabrać, bo sobie nie poradzą, te duże je zdominują
będziesz na pewno zadowolona, one są cudne...a za rok znowu będę robić sadzonki
powoli wszystkie liliowce ruszają
Ja zaczęłabym poszerzać rabatę od produ patrząc szeroko,potem zwęziłabym i na koniec też rozszerzyłabym.
Powstałoby takie zakole po każdej stronie.
Róże pnące na płotek,szałwia,naparstnice,nieco funkii,przywrotnik,przetacznik i lawenda.
Super!
muszę powiedzieć, że nacięłąm się strasznie dużo, a jeszcze sporo mnie czeka i tu doszłąm do nowego wniosku, trzeba zakupić konkretne nożyce do żywopłotów, elektryczne, bo tymi akumulatorowymi Boscha, można tylko takie drobne rzeczy ciąć; czytałąm u Alinki, że takowe kupiłą i leci szybko z cięciem
róża Chopin, znowu rośnie bardzo wysoko, tak samo jak limki, ale myślę, że do tego przyczynia się to miejsce, gdzie rosną, tam wrzucaliśmy popiół, kamienie, skoszoną trawę i chyba się to zlasowało i zrobił się dobry nawóz, no bo innych powodów nie ma
Bogdziu taka kolej rzeczy, coś się kończy coś zaczyna, szkoda, że warmiński nie może wszystkiego pomieścić Bogdziu co to za ptaszek cały dzień wkoło lata i śpiewa jest cały szary i ma czapeczkę czarną, zdjęcia nie najlepsze
Jasiu dzięki za poranne, kawkowe doznania dostarczone przez Ciebie w postaci zdjęć ogrodu skrętolistna już kwitnie piękna pozdrawiam u mnie od nocy pada deszcz