Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 22:22, 18 sie 2013

Baronesse dopiero się zbierają do drugiego kwitnienia. Marnie przyrosły w ciągu sezonu, ale za to nic ich nie bierze, ani plamki ani dziurek w liściach nie ma.

Mariatheresia żelazna jak Baronesse, ale ten kwiat jest jakiś lewy - nie wypełnił się.

Bernstein Rose kwitną nieprzerwanie i mają sporo kwiatów. Troszeczkę plamek dostały i tylko niektóre. Tu jeden krzak

tu inny

Queen of Sweden na razie słabo rośnie, ale zaczyna być widać, że stać ją na więcej. Środkowy krzaczek zaszalał i wypuścił pierwszy wysoki (nie wiem czy widać, ale on jest dwa razy jak sam krzak do tej pory) i bardzo gruby pęd zakończony pąkiem

agniecha973 22:41, 18 sie 2013

Tu trzeba mieć sporo wyobraźni, żeby wyobrazić sobie 3 poduchy bukszpanowe podsadzone dzwonkami (na razie dzwonki 3 różne podzielone na kawałki)

Magnolio, może jeży Ci się włos na głowie jak patrzysz co zrobiłam z różanki, ale jak widzę tyle pustego miejsca, to korzystam i powstał rozsadnik i przedszkole w jednym. Jeszcze będę naginać pęcherznice Lady in Red (już robiłam próby, które gałązki się dadzą przygiąć) i robić sadzonki z odkładów. Na wiosnę będą.

Najnowszy eksperyment

Werbenę mam i ja

magnolia 22:44, 18 sie 2013

część rózana dziewczyno.
Wpadam przelotem, a tu takie ładne zdjecia.
I wypadam, kończyć się pakować wakacyjnie.
Rano ruszamy na podbój świata.
zoastawię Ci tylko informację, o której powinni trąbic w wiadomościach- Moja jezówa Green jewel jest niezwykła- kwiatnie od ponad miesiąca i nie przekwitł jej jeszcze ani jeden kwiat- jest niesamowita.
O. na Matki Boskiej Zielnej zrobiła bukiet do którego zerwała i Green Jewel- w samochodzie inne jeżówy padły, ta jak z żelaza.
Te które padły oskubałam i wsadziłam na sucho do wazonu same środki- świetnie to wygląda i pachnie ( akurat to Solar Flare, więc środek czerwonawy i pachnący).

Pa
agniecha973 22:46, 18 sie 2013

Pracuję nad wrzosowiskiem. to jego najładniejsza część. Dosadziłąm na brzeg trochę purpurowych żurawek, żeby po przycięciu wrzosów też coś tu było

Nad resztą pracuję - dosadzam i przesadzam

Pszczółki ostro pracują na wrzosowy miodek

magnolia 22:47, 18 sie 2013

nie jeży mi się włos, fajnie że nawet mateczniki i przedszkola komponujesz ładnie kolorystycznie- zółte róze podbite ciemnymi zurawkami, z akcentami z Red Barona.
Poza tym bardzo cenne jest każde działanie ograniczające puste miejsca zarastające chwastami.
agniecha973 22:52, 18 sie 2013

Ale fajna wiadomość, że udało Wam się zebrać na podbój świata! Naprawdę szczerze się cieszę i czekam na wrażenia z podróży.
Co do matecznika - Ty jak zawsze masz dobre słowo dla każdego. Dzięki.
Red barona też wypatrzyłaś, kupiłąm doniczkę za 15 zł i też rozbroiłam na kilka. Mam nadzieję, ze da radę i będzie go więcej.
magnolia 23:11, 18 sie 2013

jeżówki o których pisałam- domowe zdjęcie

i znowu dobranoc

P.s.
wrzosy masz śliczne. Całe wrzosowisko śliczne

agniecha973 23:23, 18 sie 2013

He he, jeżówki w probówkach.
A ja mam taki bukiet w kuchni

A co, koper mi obrodził w tym roku straszliwie. Będzie dużo nasion na przyszły rok.

A do salonu znoszę mieczyki, które posadziłąm w polu. To był SUPER pomysł. Mam kwiaty w domu, bo po co komu kwitnąć mają na polu. Nie żal zerwać. Muszę powtórzyć w przyszłym roku i jeszcze cynie posiać.

ewalm 00:05, 19 sie 2013

hmmm, koperek ....

Piekne masz Aga to wrzosowisko, bardzo, bardzo.
Madzenka 19:30, 19 sie 2013

agniecha973 napisał(a)
Moje obserwacje na temat róż

Gemma
Liście mają od około tygodnia plamki

Krzaczki trochę wyłysiały od dołu
Ten ma mniej pędów i zaczyna być to widać

Ten krzak dużo ładniejszy. Jest to chyba najładniej rozbudowany w ciągu sezonu krzak róż, ze wszystkich, które posadziłam

Rozumiem źe chemią na czarną plamistość nie pryskasz... Zatem musisz się pogodzić z łysymi łodygami