Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 09:48, 12 lip 2013

Do góry
Jestem jestem. Kochani, zupełnie brak mi czasu w tym sezonie i na ogród i na Ogrodowisko, niestety, z czegoś muszę zrezygnować, a Wy tak pędzicie na wątkach, że nie jestem w stanie nadrobić...

Kwiatki z przeprosinami dla Was!

Mój 4 arowy azyl... 09:47, 12 lip 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Celinko, witam! Jak zdrowie?
Ty do pracy w polu nie spiesz się. Zdrowie ważniejsze! Pozdrawiam cieplutko

Basiu nie da się śpieszyć....

Nie pisałam wcześniej ale za każdym razem jak otwierałam Twoją stronkę to nie dawała mi spokoju ta kompozycja różana- czerwono-różowa. W ubiegłym sezonie inspirując się Twoją zrobiłam u siebie podobnie. Czekałam co się z tego wykluje i w tej chwili wygląda tak jak na fotce
Jest już w przekwicie niestety, ale cieszę się z niej okrutnie

Dzięki Tobie Basiu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:47, 12 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)

To kilka żółciutkich żurawek na początek
Electra

Witaj Łukaszu.
Przede wszystkim miło Cię widzieć, od razu się robi sympatyczniej

Piszę ws ELECTRY właśnie, jak zobaczyłam tę tutaj to mnię szczena opadła.

Moja to jakiś bubel chyba . Była w słońcu, źle przypalone listki, teraz jest w cieniu zaś listki jakby popalone i w ogóle nie rośnie. NIC A NIC!
Powiedz co robię źle.
Dodam, że inne żurawki mają się znacznie lepiej
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:40, 12 lip 2013

Do góry
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:36, 12 lip 2013

Do góry
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:35, 12 lip 2013

Do góry
Pozdrawiam odwiedzających przed pracą Być może dzisiaj to będzie "ten dzień" gdy mnie do cywilizacji podłączą
U nas sobie... pada... Wczoraj udało mi się ciut ciut popracować w ogródeczku... ale coś ten rok w moim rejonie pracy ogrodowej nie służy...

Mam do Was pytanie - i prośbę - otóż mam takie miejsce "przy płotku" - jeszcze niedawno był tam "ugór" ale w zeszłym roku zrobilam rabatkę - pierwsza była raczej do kitu bo posadziłam wszystko niskie... druga też jest raczej do kitu choć posadziłam trochę wyższego - za to kolorystycznie jest szaleństwo i ogólnie "na oko" ładnie wygląda jak się spojrzy z daleka (zdjęcia nie oddają tego). Kolory są wszystkie - bo chcialam wiedzieć jaki najbardziej by mi tam przypasował. A rosną sobie tam: zawilce, aksamitki, gipsówka, liatra, wiciokrzewy, pięciornik, heliotropy, lilie, lawenda, kuklik, szałwia, smagliczka, floksy drummonda no i nie wiem może co jeszcze Wiele to jednorocznych więc raczej bezproblemowo wypadnie Na pewno też wypadnie wiciokrzew bo nie mogę znieść ilości mszyc jaką ma wiosną.
I tak: wiem że tak nie zostanie w przyszłym roku - i mam dwa pomysła na tą rabatkę i nie wiem co będzie lepsze i dlatego prośba do was o pomoc Miejsce jest słoneczne.
Pomysł nr 1 - to mi podpowiada serce i bardzo chciałabym bo nie mam na razie dla nich innego miejsca w ogrodzie to:
róże
lawenda/szałwia
lilie
no i coś rzucić na płotek
kolorystycznie trzymać się bieli, różu, fioletu

pomysł nr 2 to bardziej "wiejsko" czyli
jeżówki w roli głównej i jakies inne byliny, rudbekia, liatra coś tam takie. Kolorystycznie - do "ustalenia" I mam wrażenie że być może pomysł nr 2 byłby w tym miejscu lepszy... ale... chciałabym róże... Z drugiej strony płotka są hosty i myslę o posadzeniu tam cisów. Rabatę oczywiście można poszerzyć

Teraz będą obrazki miejsca i proszę powiedzcie co myślicie

Przedwiośnie ogrodu..:) 09:32, 12 lip 2013

Do góry

To zdjęcie z tarasu, a teraz z trawnika:

Cisy obłędne....takie duże chciałabym u siebie upolować były by z nich piękne stożki!!!!!

A miłorząb cudny ....ostatnio kocham miłorzęby i zachwycam się nimi coraz bardziej.
A rabata frontwa szykuję się cudna...kulki ...cisy.... żwirek
Moje poletko 09:27, 12 lip 2013

Do góry
Ja fajnie, że jesteś!
Pozdrawiam
Działka wkoło Lubczyka :) 09:22, 12 lip 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)

I z moja corcia

Oj następna mała ogrodniczka rośnie z jaką uwaga ogląda kwiat
Pozdrawiam
Jurajski Ogród 09:21, 12 lip 2013

Do góry
Wczoraj na kamienne schody Jurajskiego Ogrodu zawitali goście: Dajana z Mężem z "Czarodziejskiego miejsca na ogród Dajany". Serdecznie dziękujemy Wam za tę jakże miłą wizytę.

Dajana to niezwykle sympatyczna, energiczna, żywiołowa i pełna zapału kobieta, a przy tym wrażliwa na potrzeby "braci mniejszych" - sobie odejmie, a zwierzaki nakarmi. Nie dziwię się, że sama "góry przenosi" w swoim ogrodzie i wiem, że je przeniesie - jak będzie trzeba.
Dajana na jurajskich schodach

A tu my obie na mostku

Z Moli na kamiennej ścieżce
W cieniu - zacieniona 09:20, 12 lip 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Ale U Ciebie pięknie rośnie!!
No to , to akurat nie powinno mnie dziwić....
Również pozdrawiamrównie cieplutko
Kolorowy ogród na piasku 09:20, 12 lip 2013

Do góry
viva napisał(a)
Na dobranoc i dzień dobry obrazki

ALeż masz dopracowane kanciki
i te szpalery różane .... zniesławiona (do tej pory nie wiem dlaczego) ostróżka pięknie sie prezentuje w rózach!!
Ach jak mi sie u Ciebie podoba
Moje poletko 09:17, 12 lip 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Celinko...pozdrawiam cieplutko...

Dzięki Bogusiu do Ciebie teraz zakukam
Moje poletko 09:14, 12 lip 2013

Do góry
Celinko...pozdrawiam cieplutko...
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 09:14, 12 lip 2013

Do góry
kraania napisał(a)

Ło mamusiu ależ u Ciebie jest pięknie .... i te podkładowe murki .... bardzo bardzo mi się podobają
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 09:05, 12 lip 2013

Do góry

Zadyszałam się spacerując po ogrodach, odpocznę chwilkę i idę dalejPozdrawiam Aniu
Moje poletko 09:00, 12 lip 2013

Do góry
Witam Was

Dziękuję za słowa otuchy.
Od kilku dni jestem w domu. Odkrywam świat na nowo. Ile rzeczy mnie zaskakuje. ....
OOO!!! ale ten pokój duży OOOO!!! ale dziwna kuchnia!! OOOO!!! a ile ubrań w szafach wisi!!!

Ogród czekał cierpliwie. M. robił fotki, abym w tym trudnym dla mnie czasie miała jakiś kontakt z rzeczywistością

Powoli wychodzę na prostą.... idzie ku dobremu...

Aby nacieszyć oczy, pospaceruję teraz po Waszych ogrodach

Grembosiowo 08:55, 12 lip 2013

Do góry
grembosia napisał(a)

Genialny pomysł na grilla w altanie Właśnie wpadł mi pomysł, żeby u mnie zlikwidować jedno przęsło i wstawić też takiego grilla, tylko nie wiem, czy się da Mogę skopiować pomysł?Zrobisz mi zbliżenie na szczegóły ?

Pozdrawiam serdecznie
Wizytówka - Mój ogród z elementami stylu japońskiego 08:25, 12 lip 2013

Do góry
Początki tworzenia ogrodu w 2006 roku i póżniejszy jego rozwój w następnych latach.
W sowim ogrodzie (od pobojowiska do ogrodowiska) 08:24, 12 lip 2013

Do góry

Dla posumowania trawnikowych historii jeszcze taki ogólny widoczek.
Nawet jeśli nie wzbudzą zainteresowania to traktuję je jako archiwum naszych zmagań.

Niepozorny biały kijek wbity w trawnik zapowiada rewolucję. Wyznacza nową granicę działki.
Wszystko co po lewo będzie drogą. Czeka nas wielkie przesadzanie prawdopodobnie już jesienią. Przedtem trzeba wyznaczyć nowe miejsca, wszystko przygotować i przemyśleć, żeby (o ile to możliwe) nie zmarnować żadnej rośliny. Duża operacja logistyczna, można powiedzieć...
Trochę się tego boję a trochę już czekam na te zmiany.
Pracy nie zabraknie i będzie co pokazywać...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies