Witam po dłuższej przerwie. Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale jutro postaram się uzupełnić zdjęcia z powstałych projektów. W ogrodzie został wykonany kamienny placyk na ławkę z bali własnej konstrukcji, ścieżka z plastrów drewna, oraz pergola w stanie surowym.
W miedzy czasie powstał również borowik z drewna dębowego. Jednak tym razem nie do mojego ogrodu, tylko na poprawę mojego stanu budżetowego .
Tam coś raczej z kwasolubnych trzeba posadzić....bo towarzystwo kwaśne też rośnie...hm...wiem, że to nie kwaśne, ale mi by pasowała lawenda w ziemi, a okrywowa róża (w kolorze różowym, ciemnym lub jasnym) w niewielkiej drewnianej donicy na tarasie....ale ja tylko głośno myślę......a może zamiast lawendy szałwia, ale nie wiem jak znosi kwaśną glebę......
Poproszę o pomoc w identyfikacji tej urokliwej roślinki. Podpisana jako Desma, ale jakoś nigdzie o niej nie piszą pod taką nazwą.
Zdjęcie beznadziejne niestety, roślinka ma pokrój przywodzący na myśl... paproć, taka trójkątna gałązka
Chciałabym zagospodarować teren przed domem, a właściwie jego część. Nie mam pomysłu na roślinność. Na forum jestem "młoda", ale zdążyłam się już zorientować, że panuje tu bardzo rodzinna atmosfera i chętnie inni, bardziej doświadczeni ogrodnicy pomagają młodziakom. A więc jak, pomożecie? Z góry wielkie dzięki.
Elu, dzięki za odwiedziny wieczorową porą. Tak myślę, że skowronki bardzo zajęte, bo to okres wakacyjno - urlopowy. Na rabatkach rosną chwaściory, które trzeba tępić, kosić trawę na ogrodach i rozmawiać z kwiatami. Serdecznie Cię Elu pozdrawiam i za odwiedziny " Skowronkowa "przesyłam moją gloksynię.
Witaj
Pięknie, bogactwo wszelkich form życia , ogród masz wyjątkowy, tak więc i gości nie brakuje. U mnie nudno, zmagam się z podszytem i mam step, ale życie szybko wróci.
Pozdrawiam
Już pokazuję co kombinuję.
Chodzi mi coś takiego po głowie, mam posadzone czerwone róże rabatowe i chciałabym posadzić przed nimi inne róże Bonicę, albo Aspirin. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł. Co myślicie???
Tutaj po lewej stronie myślę posadzić miłorzęba "kurczaka" z obwódką z trzmieliny, a w środku wypełnienie z żurawki caramel. Cyprysiki groszkowe posadzone są tylko tymczasowo i kwitną petunię które siałam.
Debro- Róże chińskie kupiłam za 1 zł w Kauflandzie .Odmówiłabyś sobie? Ketmię syryjską też na wyprzedaży. Mam ja w donicy i tak zostanie. Robiłam do niej 2 podejścia i zawsze przemarzała. Teraz tylko dlatego jest, że była tania
Agapanty kupiłam kiedyś bo "u kogoś " widziałam
Ten fragment ogrodu do zmiany i nic tu nie robię .Po inspirację przyjdę póżniej.
.Hortensje bukietowe,ogrodowe ,hosty tak się rozrosły że nawet do zielska nie mogę się dostać. Nie żeby mnie to martwiło ale.....
Fajne te szyje w kształcie pytajników. Flamingi to piękne ptaki i duże wiec każdy zauważy nie to co jakiś skowronek czy rudzik -też zreszta piękne. Aparat jakby coraz lepiej działał to chyba Twoja zasługa.