Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

Rench 01:17, 18 sie 2013

Poradz coś specjalistko od róż. Mam 2 Mermaid i tak marnie rosną,że sa mniejsze niż kupiłam w tamtym roku.
Czym je dokarmiać żeby ruszyły w górę ?
Rench 01:26, 18 sie 2013

Ale mam zaszszczyt być pierwszą z gratulkami na 200 setki
Mermaid zostawiam

Rench 01:27, 18 sie 2013

Ta hortensja na pniu to gotowiec,czy sama formowałas ?
viva 01:43, 18 sie 2013

Renatko, hortensja to gotowiec
Na dokarmianie róż już teraz późno, jeśli masz kompost zrób z niego kopczyki na zimę, wiosną rozgarniesz go i pomieszasz z ziemią. Ja daję też wiosną i w lecie nawóz wieloskładnikowy.
Niektóre róże potrzebują czasu, by się zadomowić.
Śliczna te Mermaid, lubię takie, nie znam jej.
Z podziękowaniami Teasing Georgia, która dopiero w trzecim sezonie pokazała co potrafi

-

Anabell 02:02, 18 sie 2013

Vivo - zdecydowanie wolę horti Moonlight i Phantom od Limki są ciut wcześniejsze, a wielkość kwiatów dużo większe. Nie mierzyłam centymetrem ale mają kwiatostany ponad 40 cm wysokości. bardzo grube łodygi. wszystkie były wiosną jednakowo przycięte. Nawożenie to samo. Pierwszą kupiłam w wysyłkowej z Karpacza, drugą kupiłam na targu od osoby co bierze ze szkółek.
Myślę czy Phantom nie jest pomyłką z Moonlight to takie same . a na zdjęciach w katalogach Phantom wygląda mi na niższy kwiatostan.
Oglądałam kiedyś filmik szkółkarza i mówił że najładniejszy kwiat to Ptantom, U nas Danusia poleca Limenliht. Ja lubię okazy wielkie. Wszystkie stoją same jak ładna pogoda, były deszcze gwałtowne to niestety wygięły się od ciężaru wody. Otrzepałam i przywiązałam dały radę.

Ściągnęłam Cie myślami, mam wejść przypomnieć sobie Twoje zestawienia kwiatowe. Już dziś późno.
monteverde 02:04, 18 sie 2013

Piękna Teasing Georgia mówisz Viva w 3 roku, ale warto czekać a ode mnie na 200 stronkę też różyczki Chandos Beauty
Mala_Mi 08:41, 18 sie 2013

Teasing Georgia - jest piękna..... kocham oglądać róże.. ale u innych, nie u siebie... za pracowite są i za kolczaste Kapryśne ja królowe i wymagają zabiegów jak królowe.

Viva odnośnie wpisu u mnie .. kwiatki kocham, a chcę tylko na froncie uporządkować trochę, by zawsze było schludnie Za to zrobiłam nowa rabatę kwiatową... i powiększę te co są... będzie nowa rabata z liniowcami Tylko sama wiesz jak jest z bylinami, maja dobre i złe okresy..... zwłaszcza jak się często gęsto zostawia je samym sobie ..

A co do hortensji uważam tak samo jak Anabell Nic nie ujmując limce, ale wolę Phantom

Ja kupowałam tę kocimiętkę co piszesz.. że jest fajna... ale dostałam tę zwykłą Masz jakeis sprawdzone źródło?
Madzenka 08:43, 18 sie 2013

Pozdrawiam Vivo. Nacieszyłam oczy zdjęciami Twojego ogrodu. Poczytałam o dzielżanie i zachwycił mnie jego kolor
monteverde 08:57, 18 sie 2013

viva napisał(a)

Aniu, dzięki,, moje są właśnie z tego źródła . Szukam miejsca, gdzie mogłabym kupić namacalnie

To musisz wybrać się na jakieś lokalne targi, gdzie oni jeżdżą, ja np. spotykałam ich w Starym Polu, Dąbrowskich też
ewsyg 10:50, 18 sie 2013

To ja z okazji 200 setki też ofiaruję Ci różyczki. Będzie pachnąco.