Bukszpany gdzieś tak za tydzień, dwa. Dla mnie teraz są w najpiękniejszym ich stadium wzrostu i czekam z cięciem Nie miałbym serca ciąć takich pięknych przyrostów
Witam Cię Gosiu w moim ogrodzie.
Oczywiście dziekuję za miłe słowa. Ja cały czas planując zmiany w moim ogrodzie, próbuję przewalczyć moje pragmatyczne podejście do życia. Normalnie to nie jest zła cecha, ale w ogrodzie odrobina fantazji i polotu jest raczej zaletą. Tego próbuję się nauczyć od innych na forum.
W takim razie za chwilę jeszcze parę zdjęć moich róż z dzisiaj. Bo tak to działa jak zobaczysz jakąś roslinę u innych to może sama będziesz chciała mieć cos takiego u siebie.
To dla Ciebie na powitanie Bernstein
Monia - bo nie robiłam żadnego zdjęcia od frontu... niestety mam tam misz-masz i niedokończony schowek... za tym schowkiem mamy po dach ułożoną resztę drewna na zimę. A w donicach mają być róże..., choć takie buki lub graby cięte w wysokie słupy też by fajnie tam wyglądały... ale nie wiem czy donice nie byłyby zbyt małe...
Nati, mów mi po imieniu jak wszyscy tutaj. Jesteśmy z jednej grządki ogrodowej, tak łatwiej.
Po spotkaniu muszę stwierdzić, że było super, i szkoda, że tak krótko!No i Ciebie nie było, i Darii. Ale może kiedyś będzie jakaś powtórka!
Zdrowia życzę. Widzę, że dochodzisz do formy, ciesz się tym okresem, potem dzień będzie bardziej krótki.
Przecież trzeba braciom w czymś dorównywać, w jedzeniu klapek jeszcze nie dorówna, ale trawnik podeptać .... chyba on jest w czołówce! Gratuluję, Jolu udanego święta rodzinnego!
Jak zwykle zdrowia życzę!
A w domku kwitną, może trochę z zazdrości, fiołki Też chcą by je podziwiać i robić im zdjęcia. Dziś spełniam marzenie moich fiołków. Zapraszam na sesję foto.
Marku, jak zawsze z przyjemnością przeszłam się po Twoim ogrodzie, pięknie się zmienia.
Widzę że też zachwycasz się ostróżkami jak. A takie wiejskie mi się wydawały moje też mają po 2 metry ale dopiero w tym roku. A to i tak pikuś przy ostróżkach z Anglii, jednak co inny klimat to inny, tamte miały dużo powyżej 2 m
Pstryk fotka z mojej ubiegłorocznej wizyty w angielskich ogrodach
Na tym zdjęciu choć tego nie widać róża była prawie mojego wzrostu
Na razie leci woda z wodociągu... tak brudna, że trzeba wodę w basenie uzdatniać i czyścić basen.. porażka...... i się dziwię że 2 lata i każda bateria pada Na foto nie widać ile brudu na dnie....