Bociuś...... to fajnie, że my wszystkie jesteśmy i nieliczni Panowie też... a taki Bociuś to tylko jest jeden... i tylko jedna rabata kolejowa..
Pomogę ile mogę w doborze roślinek Ale różyczka jakaś też musi być... Madżen ma rację I może coś ci spasuje z moich kfiotków Na wszelki wypadek gdzieś posadzę nadmiarowe jeżówki.... niech czekaja na nowa rabatę Bo bez nich to nie halo..
W tym roku przetacznik siwy kwitnie skąpo
Witaj Michalino.... widzę, że zginał podpis w stopce, ale zdążyłam jeszcze z niego skorzystać wcześniej i odwiedzić twoje rózane królestwo.
Firletki Ci wyginęły?? Niemożliwe, one jak chwaty rosną,,, można co najwyżej je wypielić, ale też trudno je z czymkolwiek pomylić Ja w tym roku setki nowych siewek wypieliłam
Za firletkami mam posadzoną perwoskią, fajnie razem wyglądają i się dobrze komponują, jedna kończy kwitnienie , druga zaczyna Firletka też dopiero zaczyna Jeszcze ja pokażę jak sie rozwinie....
tawułka z kolorowym lisciem koło naparstnicy planuję wcisnąć hostę od Dawida teraz się moczyyyyy po przejsciach ha ha pozdrawiam Dawidzie mam nadzieje że dobrze o nią zadbam
Marku,
Ale u Ciebie już lato, tyle pięknych kwiatów już kwitnie.Piękne masz te ostróżki gigantki Co im zrobiłeś? Daj przepis! U mnie ostróżki na razie w doniczkach, szukam dla nich dobrego miejsca. Bardzo je lubię i chcę mieć je w ogrodzie. U mojej mamy też rosną takie gigantyczne, ale to pewnie w dużej mierze zasługa ziemi.
Lecę dalej oglądać co u Ciebie nowego.
Dziewczyny doradźcie proszę ...
Mam ciski japońskie - to niska odmiana i mam kilka podobnych poletek jak na zdjęciu... Najpierw myślałam by ciąć w kuleczki, ale po wstępnym cięciu wiosną zastanawiam się jednak nad cięciem w sześciany... a może pomiędzy nie posadzić jakieś traffki?
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc i ustalić nazwę róży? kupiłam ja w markecie jako żółtą pnącą, a ponieważ nie bardzo lubię żółty kolor kwiatów, posadziłam ją do doniczki i co zobaczyłam .... piękny kwiat o przyjemnym zapachu o średnicy 7-8 cm, liście jasno zielone, szukam w necie ale nie potrafię jej zidentyfikować,