Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:57, 15 cze 2013

Do góry

część czosnków dopiero zaczyna kwitnąć; liście usychają, to je wywalę
przekwitły, rozsiałam nasionka, chyba będą siewki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:48, 15 cze 2013

Do góry

hakne rosną świetnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:42, 15 cze 2013

Do góry

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:29, 15 cze 2013

Do góry
To jeszcze dla Ciebie jedna fotka Ewo Ja też jeszcze raz dziękuję Też poczułam ten powiew

Zmykam do ogrodu posadzić Wasze prezenty, a potem na rower

Miłego dnia dla zaglądających

Ogród do kwadratu 13:18, 15 cze 2013

Do góry

Ogród do kwadratu 13:14, 15 cze 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:55, 15 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zakochałem się w tym zdjęciu! Genialne
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:46, 15 cze 2013

Do góry
Dosadziłam małe goździki na rabacie frontowej - mają po rozsadzeniu na jesień stworzyć tym razem szary paseczek .

Więcej pasków nie będzie, wsadzę juz tylko jakieś iglaki na pniach z kolistymi obwódkami i całą rabatę przysypię żwirem................

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:43, 15 cze 2013

Do góry
Tak wyglądają kwadratowe obwódki

I moje dwa wiązy - nie wiem czy je widać - bo to patyk z 6 liśćmi przywiązany do patyka
Ale chciałam Wam pokazać jak je posadziłam

Miało być planowanie, rysowanie, tworzenie na kartce - a tu wychodzi że najelpiej mi się myśli na żywca, przywożę póki co tylko małe roślinki i myśle już na miejscu

Wiem że kupa roboty prze de mną, wiem że to co pokazuję to żadne tam nasadzenia - ale i tak pochłaniaja kupę czasu i roboty, a już za rok będzie widać tego efekty

Moje Takie Tam w Ogródku 12:39, 15 cze 2013

Do góry
aga_k napisał(a)
buki puszczają liście, trochę ciemne zdjęcie ale taka pogoda

buksiki z rododendronami, mają dojść jeszcze trawy ale na razie w szkółkach braki

Szybkim truchtem przebiegłam przez ogródek i ciekawi mnie co to za drzewka liściste szczepione na pniu na trzecim zdjęciu po lewej stronie?
Lilie - Lilium 12:36, 15 cze 2013

Do góry
Nie wiem dlaczego, ale lilie podobają mi się nawet przed zakwitnięciem. Mają fajny tropikalny wygląd.

To parę moich wyniunianych egzemplarzy

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:35, 15 cze 2013

Do góry
Walczę z chwastami..........
Wczoraj spędziłam prawie 6 godzin, na plewieniu rabaty z rh, przedwczoraj dosadziłam tam dwa rządki pierwiosnków a 2 wiązy dostały kwadratowe obwódki takiej zielonej krzewinki przywiezionej oczywiście od mamy

Rano.....

Po plewieniu największych okazów

Chwilę przed sypaniem trawy urwałam jeszcze tych najmniejszych i powyrywałam zasianą trawę z trawnika - wychodzi gorzej niż najgorszy chwast .
Wieczorem cała ręka a szczególnie kciuk rwały mnie tak jakbym wróciła z ringu bokserskiego

Wiem że jak wyschnie rabata nie będzie wyglądać za ciekawie
Ale skorupka z sianka stworzy osłonę przeciw najmniejszym chwastom.....i łatwiej będzie wyrwać kila perzów, ostów, pokrzyw i innego najsilniejszego cholerstwa niż walczyć z całą bandą

Będzie kaska, posypiemy to korą, póki co zamierzamy obsypać wszystkie rabaty.
Najgorsze jest to że to przez ziemię jaką ogrodowi rozsypali w tym roku - a więc na całym trawniku - w zeszłym roku nie było tyle chwastów!!!!!!!!!!
Trawnik wygląda koszmarnie - teraz po skoszeniu widac ile jest chwastów - a to młody, nowy trawnik - położony podobno na dobrej ziemi - płakać się chce

W poniedziałek mam rozmowę z panem ogrodowym zobaczymy co powie na te chwasty
Ogród w Jaszczowie 12:26, 15 cze 2013

Do góry
Witaj Agnieszko,obejrzałam ogród,przesteń i ścieżka z drewna i altana,to o czym zawsze marzyłam.Mąż skarb,córcia rośnie ,dom i ogród piękny,czego jeszcze brakuje do szczęścia.Pozdrawiam.

Ja się mogę tylko taką ławą pochwalić,kupiona na allegro od prawdziwego górala.

Ogród w skali mikro :) 12:26, 15 cze 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Mieszkałam w Londynie z ludzmi z Rudy i Zabrza i mi takie rarytasy robili ach jak ja tesknie za ich śląska kuchnią
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:12, 15 cze 2013

Do góry
Wszystkim dziękuję za miłe wpisy i odwiedzinki, już u was byłam i odpowiedziałam
dziś pakowanie, 2 w nocy pobudka! a ja mam jeszcze rośliny do wysadzenia, galopem będę robić, w słońcu komary jakoś nie gryzą!
a to moja pęcherznica, tnę tylko tam, gdzie zasłania inne rośliny; co roku są siewki

Może niedoskonały ale..... 12:01, 15 cze 2013

Do góry
Róże Renesansowe Poulsena-są piękne chociaż niestety lubią chorować ale co tam...nikt nie jest doskonały.Mam dwie w gruncie a resztę w donicach.Sporo straciłam po zimach a teraz po raz pierwszy mam wszystkie na wiosnę.Dodam,ze córka dokupiła mi dwie kolejne i niedlugo zawitaja w ogrodzie
W moim ogrodzie... 11:59, 15 cze 2013

Do góry
Rabata nabiera kształtu Wczoraj zaczęliśmy obsadzać bukszpanem:

A dzisiaj obcykałem kilka roślin:

juniperus occ. Dream Joy

thuja occ. Rheingold

Thujopsis

lawenda czeka na przesadzenie

Może niedoskonały ale..... 11:55, 15 cze 2013

Do góry
Na żółto-miodowe róże założyłam osobna rabatę. I tak się delikatnie żołci i złoci w towarzystwie tawułek i przywrotników

zjawiskowy Alabaster-polecam

Hanabi-kupina dla ciekawej nazwy ale jest ok.

pomyłka - prawdopodobnie Kronenberg albo Chicago Peace

Madame Hardy-pierwszy kawiatek

Największa pomyłka - miała byc różówa i wśród takich ja posadziłam.Zareklamowałam,obiecano przysłać nową i ....nie przesadziłam jej jako przestrogę żeby nie kupować u byle kogo.Jedyne co do niej pasuje to szałwia

Piękna Tuscany

nowe historyczne o których pisałam,że muszę dotrzeć do żródła i zidentyfikować.Od ubiegłej jesieni u mnie
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:52, 15 cze 2013

Do góry
Szałwia w tym roku pieknie rosnie

Lawendowy kredens 11:50, 15 cze 2013

Do góry
Witaj Krysiu,ostatni mój zakup na gum..... za 30 zł,jechałam po nią do Legionowa.Właśnie wróciłam z targu,kupiłam piękne bordowe żurawki,ostróżkę nst do kolekcji i biąłe dzwonki lacoba ,uwielbiam tam jeżdzić,kolejka do dziatka który ma stragan z bylinami ,a ceny rewelacyjne.

to jest ta beczka,mała ale mi się podoba.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies