Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

malkul 21:44, 25 lip 2013

Karola mądrze piszesz.Kostaryka mówisz, zaraz zerknę
Margarete 22:02, 25 lip 2013

popcarol napisał(a)
I tak będę swoje dzisiaj na plamistość pryskać, tej też się dostanie Tylko zupełnie nie mam jej gdzie posadzić, po co ja do tego rosarium chcę jechać?
muszę wieczorkiem coś wyeksmitować żeby tę różę posadzić.. ech.

Ty niesamowita jesteś... będziesz teraz "wyciepywać" żeb y sadzić... Oh Karolinko!
popcorn 22:52, 25 lip 2013

Nie wiem czy mądrze piszę... ale myślę że nienajlepsza przyszłość nas tu czeka...
Kostaryka byłaby super, gdyby nie było trzęsień ziemi od czasu do czasu i pół roku pory deszczowej... ech No ale wnuki miałyby gdzie przyjeżdżać na wakacje

Małgosiu, nie wyrzucam niczego... wykopałam bodziszka korzeniastego, podzieliłam go na części i posadziłam gdzie indziej, mam nadzieję się przyjmie. A na jego miejscu posadziłam różę

Dobrej nocy!

Bogdzia 23:23, 25 lip 2013

Kolorowych snów Karola.
Anita1978 23:45, 25 lip 2013

popcarol napisał(a)
Nie wiem czy mądrze piszę... ale myślę że nienajlepsza przyszłość nas tu czeka...
Kostaryka byłaby super, gdyby nie było trzęsień ziemi od czasu do czasu i pół roku pory deszczowej... ech No ale wnuki miałyby gdzie przyjeżdżać na wakacje

Małgosiu, nie wyrzucam niczego... wykopałam bodziszka korzeniastego, podzieliłam go na części i posadziłam gdzie indziej, mam nadzieję się przyjmie. A na jego miejscu posadziłam różę

Dobrej nocy!

Czytam i czytam....i nie wierzę! Takie młode kobity, a tak biadolą! Trzeba myśleć pozytywnie,otaczać się optymistami i cieszyć dniem dzisiejszym, tym co tu i teraz!!!
No bo sorry, ale co będzie za lat 32 to Ty wiedzieć nie możesz, ani nikt....
Ja żyję codziennie tak jakby jutra miało nie być !
A rano jak wstaję i coś mnie pobolewa, to też mnie cieszy, bo to znak , że jeszcze żyję!

bacowa 23:51, 25 lip 2013

turzyca palmowa jest fajna , ja ją polecam, chcesz? mogę ci podesłać kawałek,
mam ją również w gruncie ,ładnie rośnie i na wiosnę robi się szybko zielona nawet jak jeszcze jest śnieg .
popcorn 07:52, 26 lip 2013

Anitko, ja jestem daleka od biadolenia. Jestem niepoprawną optymistką na co dzień. Ale i chyba realistką jeśli chodzi o planowanie, przyszłość...
Pewnie że nie mogę wiedzieć co będzie za x lat, ale niestety podejrzewam, że nie będzie zbyt różowo.
I tak staram się nie oglądać telewizji, najważniejsze wiadomości przeglądam żeby wiedzieć co się dzieje. Ale sorry, jak ma być dobrze, skoro od 3 lat najważniejsza dla polityków jest katastrofa smoleńska, a wszyscy mają w d... gospodarkę, ekonomię? To że tysiące ludzi wyjechało za pracą, a u nas standardem są oferty za 1600 zł? Szczaw i mirabelki?
Więc mamy plan na emeryturę, myślę że optymistyczny Bo jeszcze musi być wtedy ktoś kto tu będzie chciał zostać i ten dom od nas kupić

A na razie piątek M jedzie pod Augustów na parę dni, odwiedzić Rodziców i Młodą. Mnie się nie chce. Poza tym urlop musiałabym brać na dzisiaj, a nie bardzo mogę... jutro spotykam się na Święcie Kwiatów z Krysią (Krys), w niedzielę wpadnie GabiK z Rodzinką

Ewo, ładna ta turzyca Jesienią się przypomnę, bo w okolicy jej nie widziałam - a chciałabym jedną na próbę kupić i zobaczyć jak u mnie rośnie.

miłego dnia!
popcorn 09:21, 26 lip 2013

Pomponella znowu kwitnie

A tu jeszcze jedna gałązka, za 2-3 tygodnie

Pomidorkowo

Jeżynowo:

Róże

Nowa wczoraj sadzona

Eden to chyba nie eden, ma zbyt mało płatków:/

Chyba że następny kwiat pokaże na co go stać?

popcorn 09:25, 26 lip 2013

Zawilce japońskie

Werbena:

Nostalgia:

Mozart:

Szekspir:

Lilie się kończą:

Jeżówkowo:

Dynia makaronowa szaleje
popcorn 09:29, 26 lip 2013

Róże dalej

Nevada powtarza:

Trawiasta - teraz bardziej winoroślowa, pergoli się nie mogę doczekać...:

Róża na patyku powtarza, ale kwiatki jakieś marniutkie (Alba Meidiland):

Lilie które miały być białe.. ech, łądne są, ale nie lubię pomarańczowego zabiorę Mamie, rosną w doniczkach

Naparstnice mają wielkie liście, a łodygi max. 40 cm, dlaczego?

Miskant od Kasi okazał się (chyba) Zebrinusem?

Borówki prawie pożarte

Żurawinki

Rugosa szaleje