Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z perspektywą na przyszłość 11:49, 15 cze 2013

Do góry

Ogród z perspektywą na przyszłość 11:48, 15 cze 2013

Do góry
NA NIEBIESKO

Mój ogródek pod Gdańskiem 11:47, 15 cze 2013

Do góry
Mam tez u siebie takiego powojnika ktroego kupiłam ze względu na nazwę ... "Beata "- jedna z moich przyjaciółek sie tak nazywa i pomyślałam ze jak on sie okaże fajny to bede miała dla niej piękny prezent ... Posadzilam go w kiepskim dość cienistym miejscu bo nie mam już innych i zauważyłam ze świetnie sobie radzi ! Ma ogromne pąki i chyba zaraz zakwitnie kolor nie do końca mi odpowiadał ale nie dlatego go w końcu zamówiłam ma fioletowe kwiaty z pofałdowanymi płatkami jestem bardzo ciekawa co z niego wyrośnie
Kupiłam tez "Monike "ale na razie słabiutko sobie radzi ...
Może niedoskonały ale..... 11:44, 15 cze 2013

Do góry
wczesną wiosną chodząc po ogrodzie szaro buro zielonym nie mogę sobie wyobrazić ,że może być tak
Mój ogródek pod Gdańskiem 11:41, 15 cze 2013

Do góry
Czyż one nie są cudne ? maja takie atłasowe płatki ... Nie mogę sie napatrzeć .
BB coraz odważniej kwitnie mam ich aż trzy jeden przy drugim , na razie kwitnie ten najstarszy pozostałe posadzilam w tym roku , ale jak patrzę ta te jego wielkie kwiaty takie dziwne trochę to nie wiem sama czy to nie był błąd ... Nie jest moim faworytem ...
Poza tym dziś zauważyłam nowe kwiatki : Ale dopiero nieśmiałe : Bluish Violet
Wildfire
ogrodoweimpresjejolki 11:40, 15 cze 2013

Do góry
Jolu, to dzwonek brzoskwiniolistny Weronika zdiagnozowała
i ja życzę wszystkiego naj!!! róże masz przecudnej urody
Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 11:40, 15 cze 2013

Do góry
jolusia napisał(a)
Hosty to moje ulubione roślinki. Mam ok.20 odmian. Kilka z nich to olbrzymki, które mają wiele, wiele lat i od zawsze czują się u nas dobrze.

...i jeszcze kilka widoczków z ogrodu:

Jolu co to jest, ten krzew kwitnąco na czerwono na 1,2 i 4 zdjęciu?
Może niedoskonały ale..... 11:37, 15 cze 2013

Do góry
Lubię poranki i wczesne wieczory w ogrodzie.Kwiaty nabierają wtedy barwy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:36, 15 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

jeśli się nie mylę siarczan potasu, tak wyglądały w tamtym roku, takie rdzawe

Miałam takie pożółkłe bukszpany na cmentarzu. Spisałam je na straty. Dwa zupełnie żółte wykopałam, a do dwóch przymierzałam się następnym razem (te były ciut mniej żólte). Wychodząc wlałam pod nie resztę wody z konewki , w której był nawóz interwencyjny do iglaków, którym podlewałam tujki. Jakie było moje zdziwienie, kiedy po tygodniu zobaczyłam moje bukszpany zieloniutkie. Ja myślałam że one uschły, a im po prostu czegoś brakowało.

Świetna rabata różano-lawendowa.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 11:35, 15 cze 2013

Do góry
Gabisiu, spóźnione gratki na pierwszą setkę I muszę przyznać, że piękne zakupy ostatnio poczyniłaś Będzie jeszcze piękniej Chociaż nie wiem czy to realne, bo już jest bosko
Dziękuję za odwiedzinki u mnie.Pozdrawiam serdecznie

I dla Ciebie moja wiśnia, ta sama, jaką kupiłaś . Tak będzie Ci pięknie kwitła za rok

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:34, 15 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

ale bajecznie! te róże są cudowne!! alez fajnie ci tam się siedzi
zimą hortensja wygląda pięknie, cała w kwiatostanach
Może niedoskonały ale..... 11:32, 15 cze 2013

Do góry
cd.porannych zdjęć
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 11:31, 15 cze 2013

Do góry
100 wywrotek ziemi!!! u nas też nierówno, ale już tak zostanie raczej
100 wywrotek ... szacun Joasiu!

Joaska napisał(a)
Kolory żurawek zachwycają

ależ masz szkółkę!!! cudnie, a żurawki (moje odkrycie ogrodowiskowe) obłędne po prostu!

przyszłam się przywitać, a nadrobię ... kiedyś, o ile dam radę 120 stron
Może niedoskonały ale..... 11:29, 15 cze 2013

Do góry
I takie migawki
Może niedoskonały ale..... 11:26, 15 cze 2013

Do góry
Dawno temu zarejestrowałam się i długo podgladałam Wasze ogrody.Swój tworzyłam metodą prób i błędów bez jakiegokolwiek panu.Wie,wiem,że tak się nie powinno ale jestem mało zorganizowana, zdyscyplinowana. I ten ogród jest taki jak ja....rozwichrzony miejscami, są miejsca urokliwe [dla mnie] i mniej więcej taki jak chciałam.Mam sporo ,ponad 200 róż i powoli przestaję w nie inwestować.Teraz uzupełniam to iglakami ,bukszpanami - ostatnio zaczytuję się w wątkach o tych roślinach.Jest sporo żurawek jako wypełnienie pustych miejsc.
Niestety popełniłam sporo błędów bo chcąc mieć efekt tu i teraz sadziłam za gęsto.Bo jak sobie wyobrazić różę alba Maximę kupiona jako niewielki z gołym korzeniem krzaczek który po 3-4 latach wyrośnie na olbrzymi krzak.Żurawki rozrosły się tak ,że zakryły to co miały pokazać-róże.Czeka mnie sporo przeprowadzek jesienią.Liliowce również sadziłam w nogi Luis Odier i teraz ich już nie widać.Ale to są efekty jak się innych nie słucha.
Na początek zapraszam na dzisiejszy poranny spacer.Aparat mam niedoskonały więc i nie wszystkie zdjęcia będą idealne a nie chcę ich retuszować bo takie oglądam w książkach
Wejście do ogrodu , po lewej stronie 3 szt Lavender Lassie,Elmshorn,dalej Luise Odier,Teresa Bugnet przypadkowa Chinotown żółta ale się wpasowała dalej Madaame Pierre Oger i Maxima,Navada i Madame Plantier.W nogach przez całą rabatę Bonica,Biała Grasten ,2 Pompnelle.2Heidetraume.Ten ciąg kończy się na zakręcie

Z tyłu tej rabaty mini sad z kilkoma drzewkami

Potem idę dalej

i cały czas z lewej strony mam
mchową nn,kolejną Luise Odier,Comte de Chambord [jedna z trzech w ogrodzie],mały Berleburg,Marha,Versikolor,Excelsia,Koszuty,StanwellPerpetual ,Meidens Blush
Z prawej strony idąc wącham po kolei Rose de Rescht,Tuscany 2 nowe historyczne [muszę znależć ich nazwy po gdzieś się zapodziały tabliczki]przedzielone kulistymi tujami , Hanabi i za zakretem z prawej strony rosną 2 J.Cartier,2 M-me Bool,Eden Rose, Charles de Mills.La Reine Viktoria
W nogach mają Grus An Aachen

Meidens Blusch róża alba w głębi FJ Grotendorst

Ubiegłoroczna róża alba Amelia-jestem zachwycona jej delikatnością

i jeszcze dwie ubiegłoroczne nowości w ogrodzie Honore de Brabant

na kwitnienie tych róż nie musiałam długo czekać
Ogród w Holandii 11:26, 15 cze 2013

Do góry
Agatko, cudowne miejsce Następnym razem podarujemy sobie ten Amsterdam i pojedziemy do tego zamku. Uwielbiamy zwiedzać takie miejsca. Może jesienią wpadniemy na weekend
Pozdrawiam serdecznie i dzięki za odwiedzinki i wsparcie brzozowe u mnie

I gratki na 600 stron

Ten obrazek będzie zawsze mi się kojarzył z wycieczką do krainy wiatraków Niesamowicie proste i jakie piękne

Ogród w skali mikro :) 11:23, 15 cze 2013

Do góry
Elu gratki serdeczne na 500 stroniczek Szkoda, że Cię jednak u nas nie było na wczorajszym spotkaniu. Było naprawdę super

Dla Ciebie inspiracja z Holandii. Buziole

Moje ukochane miejsce na ziemi 11:21, 15 cze 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
przekwitły krzewuszki...

zaczynają kwitnąć żylistki...
fajnie, bo cały czas coś sie dzieje w ogrodzie...

twoje żylistki ciemne, a u mnie białe i różowe są sliczne i perukowiec ci rośnie, będziesz kontrolować wzrost, czy puszczasz na żywioł?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:16, 15 cze 2013

Do góry
I kolejne

Panowie też się świetnie bawili

Sławek porzucił tradycyjną czerń na korzyść kolorów

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:04, 15 cze 2013

Do góry
Marzenko, a miałam fajnych gości: Ewę, Stasia, Sylwię, Jacka i tradycyjnie już Anię i Sławka

Kochani ja też serdecznie Wam dziękuję za naprawdę fantastyczne spotkanie. Takie niesamowicie relaksujące zakończenie trudnego tygodnia Dzięki Wam zapomniałam o wszystkich problemach. Super się czuję w Waszym towarzystwie Mogłabym tak spędzać każdy piątek
I dziękuję za urocze prezenty

I kilka zdjęć z naszego spotkania

Dziewczyny w towarzystwie Państwa Wiśniewskich, których już "posadzili"
To mi się najbardziej podoba, pan paluszek zrobił swoje, uśmiech nie znika z Waszych twarzy

I moja ulubiona modelka, aparat ją kocha

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies