Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Klamber 14:42, 13 sie 2013

Weroniko, dobrze mówisz, jak ze snu, mógłbym tu zostać. Teraz kombinuje jak tu zostać na weekend Do zegara nie dojechałem z braku czasu ledwo zdążyłem na pociąg, (ostatni) musiałem gnać biegiem z super autobusu WEGO, na który kupiłem sobie bilet dzienny za 7 $. Musiałem czymś dojechać do Marinelandu. Dzięki jeździe autobusem , zobaczyłem kilka celów na następny wypad..
Kanada, z rabatą mi się trochę zeszło, gdyż cały czas robiłem wymiany, coś przybywało, plany się zmieniały, po kamienie musiałem jeździć co sobotę do rzeki, Nie miałem czasu, gdyż szykowałem robotę do Kanady, jeszcze wtedy nie wiedziałem że polecę razem z nią. Ale prawie ją skończyłem i już jej więcej nie widziałem, jestem bardzo ciekawy jak teraz wygląda, czy się bardzo rozrosła. Fotografie uwielbiam, cały czas noszę w plecaku sprzęt, który nie jest lekki, ale nie narzekam. Jeśli chcesz zobaczyć moje ptaki, wejdź na wątek ptasi, niestety linku Ci nie podam gdyż nie mam netu. Ale jak wpiszesz poznajemy ptaki to powinno wypłynąć. Z Kanady mam już ponad 6 tyś zdjęć. Nie wspomnę o filmach.

Klamber 14:47, 13 sie 2013

Monte, ty nie mydlij mi oczu oknem, tylko opowiadaj jak tam Twoja przeprowadzka. Już jesteś w Olsztynie? Czy jeszcze się pakujesz. Kwiatów teraz narobiłem co niemiara, zaliczyłem 2 ogrody a na planie znalazłem jeszcze 3.Nie nadążam pokazywać fotek.
Janinko, już pisałem że bez ubrania nie wychodzę z domu. To już koniec Niagary choć to nie wszystkie fotki ale w kolejce czekają już następne, nie gorsze Pozdrówka

Mala_Mi 18:11, 13 sie 2013

Hortensje, hosty, kany, trawy..... przycięte bukszpany.... no prawie jak u nas
Klamber 14:01, 14 sie 2013

Witajcie.
Dziś pokażę drugi ogród, który odwiedziłem w sobotę, już pisałem o nim w przedostatnim poście. Dopiero jutro napiszę o wycieczce do Niagary i delfinarium. Ogród ciut brzydszy od pierwszego, choć go całego nie zwiedziłem i nie mogę powiedzieć w sobotę na pewno polecę tam jeszcze raz od razu po robocie gdyż jeszcze przynajmniej połowa mi została do obejrzenia. Cdn...

Klamber 14:04, 14 sie 2013

A i ulica Queen którą tam jechałem tramwajem, też warta pokazania. Fotek na pewno się nazbiera do pokazania. Na środku parku było boisko i myślałem że dalej nic nie ma ale jak wracałem, patrze a tam jeszcze tyle rabatek i traw. Tam zrobiłem sobie z miscantem olbrzymim fotkę. W Tym też było dużo wielkich drzew ale w tamtym, można zobaczyć rzadkie gatunki. cdn... drzew ale w tamtym, można zobaczyć rzadkie gatunki. cdn...

Klamber 14:07, 14 sie 2013

Anuś, prawie jak u nas ale to prawie jest bardzo duże. Kany są dorodne i w tylu odmianach że głowa boli. Tu klimat niby taki sam ale noce ciepłe a to ogromna różnica. Wszystko codziennie podlewane, nie tak jak u Ciebie gdy usycha . Kwiatów sporo których u nas nie widziałem. A tak w ogóle ciesze się że wpadłaś, ostatnio bardziej ogrodowiskowe fotki. Tam gdzie malujemy, wysiał się pomidor, nikt o niego nie dba a dorodny aż dziwne, ja już od trzech lat nie sadzę, gdyż wszystko wyrzucałem. Gdy zafunduje sobie folie, to znów powrócę do pomidorów bo bardzo lubię ale tylko swoje, kupnych nie jadam. Pozdrawiam

Mala_Mi 17:34, 14 sie 2013

Robert.. bo prawie zawsze robi różnicę I cena wody też robi różnicę
Ale kfiotki niektóre znajome... zawsze coś wojskiego.....
Szkoda, że Bogdzia ma chore oczy i nie może zobaczyć gęsi..... ale jak wyzdrowieje to na pewno sie ucieszy

A na pomidorki chodź do mnie.... pierwszy raz mam pomidory jak trzeba Tylko eMuś się śmieje że on takich nie lubi bo to rozmiar przemysłowy , a on woli koktajlowe
MuSzka 14:57, 15 sie 2013

Witaj. Zajrzałam do Ciebie bo mieszkasz w mieście, w którym swego czasu bardzo często bywałam.

Wspaniałe zdjęcia, wspaniały ogród i wspaniałe trawy.

Pozdrawiam i na pewno jeszcze zajrzę w wolnej chwili nie raz, bo muszę przeczytać te ponad 200 stron przynajmniej jakoś oględnie.

Klamber 14:20, 16 sie 2013

Witajcie, jadę znów do Niagary, tym razem pociągiem bez przesiadek, w przedziale dla niepełno sprawnych. Tu na każdej stacji jest rampa a ten co obsługuje drzwi kładzie taką blachę po której się wjeżdża do pociągu, tam jest mało siedzeń i mają składane siedzenia żeby na wózek było więcej miejsca. Jest też szafa z medyczna defibrylatorem, podejrzewam że ten od drzwi jest też ratownikiem. Spodobał mi się ten rejon. W pierwszej kolejności jadę do Marinelandu, w którym jest delfinarium. Dzionek zleciał nie wiadomo kiedy, jestem już w pociągu i opiszę po trochu co dziś widziałem. Zaliczyłem dwie rzeczy które sobie zaplanowałem, delfinarium i ptasi dom, Bogdziu tam by Ci się podobało. Dom jak hotel a połowa zajmuję hala i ptaki latają tam luzem, oczywiście roślinność jak palmiarni, kosztował mnie ten ptasi raj 16$. Wcześniej tez były ptaki w klatkach i luzem. Były nietoperze i trochę gadów.

Klamber 14:25, 16 sie 2013

Marineland to wielkie wesołe miasteczko z delfinami, fokami i orkami, były też niedźwiedzie, jelenie i bizony. Dobrze że zabrałem ładowarkę do telefonu to się ładuje w pociągu, inaczej nie mógłbym pisać, baterie wyczerpałem na maksa. Kręciłem dużo filmów, najwięcej w delfinarium z karmienia i 25 min. z pokazu. Marineland wielki, nałaziłem się sporo. Widziałem pierwszy raz kolejkę górską na żywo i wysoką wieże, na której wstrzeliwano pasażerów na górę a potem z prędkością 100 na godzinę opada się w dół, niezłe
darcie było tam słychać, na całe miasteczko z kolejki też. Wieża nazywa się Skay screamer i widać ją z wodospadu. Z niczego nie korzystałem, gdyż nie chcę się narażać na próżno, do dragona to już stałem w kolejce ale zrezygnowałem, gdyż było sporo ludzi a fajny był. Nie wiem jak to opisać, to była platforma która się bujała aż do momentu gdy przekręcała się o 360 stopni będąc cały czas w poziomie. Była zawieszona na 4 ramionach. Pokaże na zdjęciach.

Z nadmiaru wrażeń zaczyna mnie boleć głowa a do mojej stacji jeszcze 15 min. Już nawet nie będę oglądał zdjęć, tylko kładę się spać. Pisząc do Was, podróż szybko mija. Widzę teraz jak już dnia ubyło, po pociągu na który czekam w Burlington 21-15. Gdy byłem pod koniec czerwca, przyjechał za widoku, tydzień temu było jeszcze szaro a dziś już całkiem ciemno. Dziś zaszalałem, wydałem równo 100 $ na wycieczkę.