Dziękuję, że jesteście i zaglądacie.
W ogrodzie niewiele się dzieje, ale małymi kroczkami i do przodu . Może uda mi się wgrać kilka zdjęć, pomimo zmiany operatora nadal mam problem z internetem ( utknęłam w jakimś trójkącie czy co )
Widok w lewo
Mam jakiegoś wirusa i zdycham, ale trochę zdjęć zrobiłam...
Obwódki bukszpanowe (malutkie jeszcze) czekają na przycięcie, a lawenda i niebieska szałwia już kwitną.
A także firletki
W kwadratach miały być kule bukszpanowe (wersja optymalna) lub kule cisowe (wersja lux-lux), ale na razie są trzmielinki (wersja a'la bieda).
Dodam, że w pobliżu znajduje się Las Bielański - zwany 'uroczysko Bielany' - spory teren o charakterze parku krajobrazowego, ma niesamowite dzikie zakątki, zawsze mozna tez wybrać się na wędrówke po tym niezywkle widowiskowym kawałku Warszawy. Parę zdjęc z uroczyska
a ja uważam, ze właśnie uroda róż jest z gatunku tych prostych. Mam na przykład zastzreżenia do urody różaneczników - właśnie za bogate, za wylewne,za duzo wszystkiego. A róże to w sumie proste płatki, złożone w cos absolutnie urzekającego. Nie lubię róż wielokolorowych ( z wyjątkiem Eden Rose, ale u niej kolory przenikają sie w tak subtelny sposób, ze trudno jej coś zarzucić) bo właśnie tracą tę prostotę na rzecz jakiegoś udziwnienia. uwielbiam róże pojedyncze i mam cztery krzaki. Specjalnie dla Ciebie Dainty Bess, a jak sie rozwinie Jaqueline du Pre to też Ci pokażę, ale jeszce nie mam zdjecia bo ona u mnie dopiero pierwszy raz zakwitnie
Mam pytanie, czy to moze byc objaw niedoborow pokarmowych? Brazowieja tylko mlode przyrosty. Przedwczoraj pryskalam profilaktycznie Topsinem i jezeli to kwestia nawozu to czy moge zastosowac florovit doglebowo juz czy poczekac kilka dni... A moze jakis inny sposob na ratunek? Z gory dziekuje za pomoc
Kwitną wczesne liliowce żółte FLAVA i ACAPULCO.
Ten wysoki, delikatny cytrynowy to Acapulco.
Flava.
Liliowiec żółty Flava, białe goździki i margerytki, jasno różowe piwonie.