Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Ogrody na świecie » Anglia sierpień 2013

Anglia sierpień 2013

agatanowa 22:26, 15 sie 2013

Gardenarium napisał(a)
Najpiękniejsze zdjęcia są te gorące, czyli czerwień pomarańcz i żółty. Uroczy ogród bo zderzają się jakby dwa "klimaty" - delikatne, różowo fioletowe rabaty w jednym mierjscu, i na skarpach rabaty ogniste.

a mi się podoba połączenie z czarnymi liśćmi i łodygami niektórych roślin. tak jakby właśnie spaliło rabatę od tego ognia
Gardenarium 22:28, 15 sie 2013

agatanowa napisał(a)

co tu się wyprawia?? i po co?

Tutaj siedzi się w altanie i patrzy na wielki grujecznik, który jest tłem dla tej sceny. Wśrod zielonych liriope wije się czarna rzeka konwalnika, który niestety nie dał efektu, bo nieco przysechł, ale zaręczam że fajnie się na to patrzy w całości

No i podejrzewam, że jest to scena dla roślin cebulowych na wiosnę. Cząstkowe zdjęcie nie oddaje tego co się naprawdę widzi.

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 22:28, 15 sie 2013

Wiecie co? Jestem normalna.. bo mi też aż ciśnienie podskoczyło jak oglądam fotki z wczoraj i dziś... autentycznie...

Dobrze, ze mam tylko taki ogród, bo inaczej bym sie zarobiła na śmierć... bo chciałoby się wszytko mieć....

Patrzę, że niektóre roślinki u nas szans nie mają.. i dobrze.. lista chciejstw się skróciła..

Trytomy u mnie kwitną w czerwcu..... a tu jeszcze kwitną.. zresztą dużo kwiatów w Anglii kwitnie już ,a u nas nie, i kwitną dalej te co u nas przekwitły..... wygląda, że sezon kwitnienia mają też dłuższy...

Ale oko można pocieszyć...

Moje agapanty jutro idą na kompost... szkoda to trzymać.... chyba, ze im zaniose monitor i pokazę jak maja wyglądać, może sie zawstydzą
mira 22:30, 15 sie 2013

Gardenarium napisał(a)
[

czy tu obok siebie rosną żółte i pomarańczowe kroksomie ?
agatanowa 22:32, 15 sie 2013

Gardenarium napisał(a)

Tutaj siedzi się w altanie i patrzy na wielki grujecznik, który jest tłem dla tej sceny. Wśrod zielonych liriope wije się czarna rzeka konwalnika, który niestety nie dał efektu, bo nieco przysechł, ale zaręczam że fajnie się na to patrzy w całości

No i podejrzewam, że jest to scena dla roślin cebulowych na wiosnę. Cząstkowe zdjęcie nie oddaje tego co się naprawdę widzi.

aaa, jak tak, to tak

agatanowa 22:34, 15 sie 2013

asc napisał(a)

Moje agapanty jutro idą na kompost... szkoda to trzymać.... chyba, ze im zaniose monitor i pokazę jak maja wyglądać, może sie zawstydzą

koniecznie! wejdź im na ambit!
Bea 22:35, 15 sie 2013

agatanowa napisał(a)

koniecznie! wejdź im na ambit!

Nie wyrzucaj daj im szansę przedostatnią
martika 22:38, 15 sie 2013

Danusiu zazdroszcze wrażeń, pozdrawiam
Anabell 00:18, 16 sie 2013

Danusiu - oglądam i wzdycham. Cieniutkie ekrany zielone czym są obsadzone? to pewnie na siatce.
goniak 08:10, 16 sie 2013

Cudowne ogrody, chciałoby się tam być z Wami