Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:07, 14 cze 2013

Do góry

lawenda w pokłonie.....i kwiat konwalnika

kalmia Peeper MInt..powoli się otwiera

tę roślinę kupiłam 3 lata temu, metka zaginęła, póki co nic efektownego, dopiero teraz widzę jakieś pąki, może po tym rozszyfruję, na co ja się skusiłam..

Do góry
Flamentanz

kwiaty trzcinnika i czosnek, 2 nazwy usłyszałam, nie wiem jaki z tych dwóch, ale kwitnie i cieszy

zbliżenie dla fachowców

Do góry

w tym miejscu tworzę wszystko na nowo, powoli się rozrasta, za 2 sezony będzie to o czym marzę
tu mam róże angielskie, wszystkie herbaciane, rosną już 10 lat co najmniej, bo kiedyś nie notowałam, nie pamiętam, tak pi razy drzwi
i mam tu problem z trawą, ile nie siejemy, korzenie wiązu nie pozwalają jej zagościć
w gazonach padły suchodrzewy, dałam w grunt ..odbiły, więc do gazonów poszły 3 rodzaje trzmieliny
do tej dechy doczepię roże, zawsze je ciachałam, teraz zrobię inaczej, mus ją pomalować

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:06, 14 cze 2013

Do góry
i ognik purpurowy też kwitnie na biało
patrząc na foty, zobaczyłam, że dominuje u mnie biel, fiolet i róż, wiosną żółc i pomarańcz, w lecie kolory nasycone.....róznorodne
ognik i różowy żylistek

jaśminowce w odsłonach, zdjęcia robię, a komary kąsają!

Do góry
pierwsze kwiaty kielichowca chińskiego.podobne do kwiatów magnolii

żylistek biały i różowy ruszył równocześnie z jaśminowcami, zawiodły dziewczyny....nie o czasie były

[i

Do góry

w tle widać mój trzcinnik, ma kwiatostany i róża rok temu kupiona u Finki

Rahpsody Blue, dziś rano była bajeczna, ale zwiałam przed komarami i nie sfociłam i róża Kórnik- biała, w pąkach wczoraj

róża Angela, parkowa

Do góry
Kondziu, nie zapomniałam, wyszła określona ilość, z tej co dzieliłam, bo dość duże części robiłam, ale pamiętam
przywiozę do Alinki

Marzenko, u mnie róże szaleją

Bożenko, wiem, wkleiłam piwonię; hosta szczególnie ta mi tak buja, a ma niby najgorsze warunki

Anula, a już mnie postraszono, że naparstnice chodzą własnymi drogami mimo to, zostaną

Sebek, fruwały, jakby miały skrzydełka, czyli pszczółki

Bociusiu, u mnie pierwszy raz radość z naparstnic, kolor na razie mi obojętny, ale białych może namnożę sobie...tak patrzę, ten rok nieszczególny dla lawend, za mokro

ewaoo4, mam nadzieję, ze pomogę, zaraz biegnę klony powiadasz

Dasiu, dzięki

Evchen, fajna choroba

Viva, jak znajdę chwilkę pokażę u ciebie z 2 fotki, miło że jesteś, brakowało ciebie

Kasiu, u ciebie pewnie też ale zrobią ci niespodziankę

Wczoraj pracowałam na ogrodzie, jak ostatnia desperatka, komary dosłownie żarły, plecy całe w bąblach, ale ogrodniczka, jak nawet nie dba o styl, to dba o ogród, niestety u mnie to niewykonalne, czas poddać się, wytrzymałam 2 godzinki i chyba jak gmina czegoś nie zrobi, na ogród nie będę chodzić; mąż pryskał, ale one jakby jeszcze więcej żarły!!!!!!! i tu się nasuwa refleksja, po co mi ogród, skoro nie można z niego korzystac i relaksować się przy pracy w nim!
sfocić nowości nawet się nie dało! raptem kilka fotek, zatem odpocznie, nie będę zamęczać

piwonie, na razie 2 dają czadu, zdjęcie robione w podskokach

surfinie

róża Madame Plantier, wielbię ją

Ogród... reni 12:58, 14 cze 2013

Do góry
regli napisał(a)
Mówię Ci Reniu, dzisiaj Renaty nie powinny się ruszać z domu przy pomocy pojazdów z kluczykami

Byłam, czytałam... pozdrawiam
Ogród... reni 12:52, 14 cze 2013

Do góry
Mówię Ci Reniu, dzisiaj Renaty nie powinny się ruszać z domu przy pomocy pojazdów z kluczykami
Wszystko o czym ... Marzysz 12:29, 14 cze 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)
Iza i Asia, szykujcie pończochy ... pomidorki dojrzewają

Ja protestuje!! Moje wredne pomidory nawet nie kwitną!!
Mój mały raj na ziemi :) 12:29, 14 cze 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
i na koniec ja i atrakcja Londynu za mną (jak byłam ostatnio to tego tam nie było, hehe)

dobrej nocy kochani !
jutro cyknę ogród i powklejam foty, bo wszystko bujnie rośnie po deszczach

Anula, Londyn już za tobą tęskni
Ogród przy potoku - reorganizacja, projekty. 12:27, 14 cze 2013

Do góry
Właśnie wróciłam z zakupów, nabyłam dwie piękne Hort. Limelight, posadzę je po bokach tego czerwonego klona palmowego, ale zrobi się miejce przed klonem pomiędzy hortensjami, co tam posadzić?? Na obrzeże rabaty mam zaplanowane żurawki.

Klonik jest malutki i nie widać go na zdjęciach więc zrobiłam go na tle worka z ziemią.

Za tym klonem cały róg jest obsadzony trzmieliną o żóto-zielonych listkach, malutkie sadzonki.

Zobaczcie ile jeszcze miejsca zostało co tam posadzić?

Ogród przy potoku - reorganizacja, projekty. 12:17, 14 cze 2013

Do góry
Witam ponownie i proszę o rady.

Rabata przekopana, zrezygnowałam na razie z robienia rabaty pomiędzy modrzewiami. Nie mam dostępu do takiej ilości ziemi, żeby tam nadsypać, a faktycznie jest tam strasznie sucho i przekorzenione. Dlatego na razie zajmiemy się tym kwadracikiem pomiędzy płotem a modrzewiem.
Ponieważ bardzo mi się podobają hosty, to zrobiłam wokół pnia okragłą rabatę z hostami, a w jednym miejscu będą paprocie. Na razie posadziłam tylko jedną bo taką miałam, ale jeszcze w tym tygodniu zorganizuję sobie ze 3 sztuki.

Ogród średniowieczny i nie tylko 12:09, 14 cze 2013

Do góry
MarekW napisał(a)
Teraz damy w bieli i delikatnych żółciach i kremach - wszystkie pachnące jak ciasteczka Smakować do woli
na zdjęciu w środku róża Rokoko (Tantau rose 1987), a po bokach róża burbońska Boule de Neige

Rokoko podoba mi się bardzo, ale za nim się w pełni rozkwitnie otwierające się pąki są niesamowite i kolor też jest piękny, niestety krzak ma pokrój taki rozlazły i trzeba podwiązywać

tutaj Winchester Cathedral - piękna biała róża

Teraz muszę odzwyczajać się od słodkości, bo nasyciłam się aż nadto Cudne piękne białe damy, co jedna to piękniejsza.. i jeśli jeszcze pachną to ... załuję, że nie mam tyle miejsca, by je wszystkie pomieścić... Ale Bule będę miała na pewno
Ogród średniowieczny i nie tylko 12:01, 14 cze 2013

Do góry
MarekW napisał(a)
Queen if Sweden

Piękna!!!!!! I do tego w kolorze majtkowym. Idealna.

MarekW, zamieszczasz takie zdjęcia, że mnie wewnętrznie "rozwala". Cała jestem podekscytowana pisząc te słowa, jestem na gorąco po pobieżnym przejrzeniu zaledwie kilku Twoich zdjęć. Ale nie mogłam wytrzymać i musiałam wkleić ten komentarz. Aż się serce rwie do Włoch, Chorwacji, Grecji...

No i robicie cuda z bratem! Gratuluję talentu i artyzmu! Sprzedajesz swoje talenty? Szkoda, żeby nie zostało coś dla potomności to tu, to ówdzie - udoskonalając przestrzeń naszego kraju.

Co z tym ogródeczkiem począć 11:50, 14 cze 2013

Do góry
Od kaliny w lewo jest ta rabata ,ale tu teraz nic nie sadzę bo na wiosnę blisko tej rabaty będzie rewolucja
Ale planując tamtą rabatę wiem że potem to będzie jedna całość

Tu w tej chwili są tylko hosty i Anabelki

a...i jeszcze plaga slimaków spały chyba w tym bluszczu ,strasznie dużo ich tam jest
Ogród w Holandii 11:43, 14 cze 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

kolejne kwiaty Scneewitchen - zakwitła najwcześniej, ciekawe czy też najwcześniej zakończy?

Agato, dochodzę do wniosku, że najbardziej lubię białe róże. Fajne miejsce jej wybrałaś Róże bardzo ładnie komponują się z murami.
Moje dzikie ranczo ....z dala od linijek, cyrkli i komputerowych aranżacji. 11:40, 14 cze 2013

Do góry
iemand napisał(a)
Dzidka - zaproszenie jest dla wszystkich zawsze aktualne Praca tam to niekończąca się opowieść Często brakuje czasu na relaks.

Naleweczki własnej produkcji. Na zdjęciu akurat jeżynówka, agrestówka, miętówka i orzechówka. Co roku staram się jakieś stworzyć. Ostatnio pierwszy raz robiłam jarzębinówkę. Przyznam, iż ma dosyć oryginalny smak. Chyba nie każdemu przypadłby do gustu.

Jak robisz jeżynówkę? Ja robiłam w zeszłym roku, ale mi nie wyszła, za to od kilku lat robię nalewkę z pigwy, jest super rozgrzewająca i pyszna.
Co z tym ogródeczkiem począć 11:35, 14 cze 2013

Do góry
Ewa, to jest dobry pomysł Gosi i Twój, żeby przesunąć tzrmieliny w lewo. Nie muszą być koniecznie w równych odstępach. Można też tak ustawić (chociaż nie wiem co planujesz tam dalej na lewo) :

Zielony chaos u Dawida 10:57, 14 cze 2013

Do góry
tengel27 napisał(a)
A u mnie w końcu zaczęło się różane kwiecie pokazywać. Na poczatek jedne z moich ulubionych.

'Charles Austin'

i 'Abraham Darby'

Róże działają na mnie jak lep na muchy-zawsze mnie zwabiają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies