Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

agatanowa 16:20, 14 sie 2013

Jak to możliwe, żeby coś takiego stworzyć???

Też tak chce

Ale nie umie
Marta7 22:38, 14 sie 2013

Agatko dzięki za miłe słowa,powiem Ci szczerze że to moje tworzenie ogrodowe jest dziełem przypadku,ja nie umiem planować,nie mam też wiedzy ogrodniczej,jestem t.z.w.kolekcjonerem-podoba mi się roślinka i kupuję i potem sadzę gdzie jest miejsce,potem przesadzam jeszcze ze 3razy i interes się kręci,są pozytywne emocje-nie ma depresjii
Pozdrawiam serdecznie
Marta7 23:11, 14 sie 2013

Wyplewilam wczoraj tą dzialeczkę

Zachwyca mnie kolor tej ostróżki

Portulaka-która sama się zasiała

Te kwiatuszki kwitną od wiosny-nieprzerwanie-jest to bylina ale nie wiem jak się nazywa.

Marta7 23:20, 14 sie 2013

posadzilam patyczka który mial jeden korzonek i wyrosła...firletka

agatanowa 20:42, 15 sie 2013

Marta7 napisał(a)

Zachwyca mnie kolor tej ostróżki

Marta, a znasz nazwę tej ostróżki? Mnie w ogóle zachwycają błękity, więc ten również bardzo. Intensywność powala!
GorAna 20:46, 15 sie 2013

Martuś pozdrawiam
Pracowita kobieta z Ciebie
agatanowa 20:46, 15 sie 2013

Marta7 napisał(a)

To limka?

Z tej firletki mam szaloną pociechę. Kwitnie już nieprzerwanie 2 miesiące (bo obrywam jej kwiaty po przekwitnięciu). Kompletnie nie jest wymagająca (u mnie na pełnym słońcu), ładnie się rozrasta, jest intensywnie różowa i do tego ma srebrne liście - sama radość dla oka. Na pewno będę ją mieć w różnych miejscach. Mam nadzieję, że i Ciebie będzie cieszyła. A pewnie z tego patyczka w przyszłym roku będziesz miała prawie krzak.
agatanowa 20:50, 15 sie 2013

Marta7 napisał(a)
Agatko dzięki za miłe słowa,powiem Ci szczerze że to moje tworzenie ogrodowe jest dziełem przypadku,ja nie umiem planować,nie mam też wiedzy ogrodniczej,jestem t.z.w.kolekcjonerem-podoba mi się roślinka i kupuję i potem sadzę gdzie jest miejsce,potem przesadzam jeszcze ze 3razy i interes się kręci,są pozytywne emocje-nie ma depresjii
Pozdrawiam serdecznie

Marta, chciałam coś planować, rysować, tworzyć, komponować.... Ale nie nadaję się do tego, nie umiem, nie widzę. Twój przykład jest dla mnie jak balsam na udręczone, skołatane serce Można i bez tego dokonać cudów
Asia 11:49, 16 sie 2013

Hej, Marta, pozdrawiam słonecznie, buziaki
Marta7 20:38, 16 sie 2013

agatanowa napisał(a)

Marta, a znasz nazwę tej ostróżki? Mnie w ogóle zachwycają błękity, więc ten również bardzo. Intensywność powala!

Agadko nie znam nazwy tej ostróżki z tego powodu że zamówiłam calkiem inną odmianę-różową i wyszła taka piekna błękitna
A te hortensje to rzeczywiście Limki-polecam-pięknie i długo kwitną
A firletkę kwiecistą uwielbiam i oczywiście od razu ją u Ciebie zobaczyłam,u mnie nie za bardzo się sprawdza-podejrzewam że lubi wapienną glebę a u mnie jest wybitnie kwaśna.
Agadko a jeśli chodzi o planowanie ogrodu to radzę Ci jednak planować dlatego że masz bardzo piękną posesję i warto dostosować do niej piękny ogrod-i napewno z pomocą ogrodomaniaków dasz sobie radę bo masz cudne wyczucie piękna.Ja u mnie mogę sobie pozwolić na wszystko -bo to zagroda wiejska i taki misz masz pasuje A TY PLANUJ! Oczywiście to co Ci dyktuje serce
Pozdrawiam serdecznie,napewno będę Ci kibicować