Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatki i rabatki u Elizy 10:57, 09 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Pozazdrościł basenu eMusiowi... A co...też ma

Ten kos to też facet...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:54, 09 lip 2013

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

O, żesz Ty!
A czemu róże to śmieciuchy?

Zobacz na ziemię na rabacie. Wstawiam jeszcze raz to samo zdjęcie

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:47, 09 lip 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Dlaczego moja runianka jest taka pstrokata. Mam nadzieję, że to nie variegata, bo byłaby załamka. Na początku wszystkie młode przyrosty były jaśniutkie, takie seledynkowe, a teraz powoli ciemnieją i są pstrokate. Tak ma być?

Chyba nie ma tak być, na odmianę Variegata na pewno nie wygląda, runianka to roślina do półcienia i cienia a Twoja rośnie w pełnym słońcu i może mieć za sucho, dlatego się przebarwia. . Albo ma czegoś za mało, więc podlej ją może czymś na zielone liście, albo podsyp.
Blaski i cienie nowego życia 10:45, 09 lip 2013

Do góry
Basiu, Kindziu- tempo nie tempo, korzystam z pogody bo u nas to nigdy nie wiadomo na co się przemieni

Bożenko,Alinko- wiem że gigant. Tylko u mnie giganty mają 1/3 rozmiarów a miejsca pod dostatkiem przed tują

Ewciu- to prawda, roślinki zamówione na 17-go lipca

Basiu- byłam u Ciebie i odpisałam

A teraz miła niespodzianka poranna. Pojechałam po jajka od wiejskich kurek i dostałąm w prezencie bukszpan z cięcia (posadzę w warzywniaku) i urwałam sobie jeszcze fajną trzmielinę o dużych listkach

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:32, 09 lip 2013

Do góry
I takie tam na zakończenie

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:31, 09 lip 2013

Do góry
Moja królowa - Queen of Sweden

Baronesse

Cardinal Hume

Jaqueline du Pre

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:30, 09 lip 2013

Do góry
Teraz inne róże, które u mnie rozkwitły. Wszystkie są pod dokładną obserwacją. Zimą będę wyciągać wnioski i zwiększać ilości wybranych lub upychać po kątach te niechciane.

Hansestadt Rostock

Twiggy's

Co z tym ogródeczkiem począć 10:26, 09 lip 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
I jeszcze rzut oka na bukszpanowy kącik
Myślę jak go przerobić ,tzn z tym co jest, ale nasadzenia troszkę zmienić bo coś mi tu nie gra

I moja miłość
suuuper zakącik Ewcia !!!!!!!!!!!! pięknie to wszystko porosło jak mogę wtrącić na tym zdjęciu widać taki płotek z bukszpanu na przodzie ja bym z niego kulki zrobiła tak ładnie te kuleczki tu wyglądają a ten przy scianie bym zostawiła taki jaki jest i miodzio nic więcej bym nie zmieniała buźiole ale pięknie wyszła ci ta rabatka z lawendą ,różami i na paliku to są bukszpany ? suppper i ta kula niby nic a tak gra możesz ją machnąć sprejem na złoto ciekawie by było tak sobie gadam nie przejmuj się miłego dnia
Rozpoznawanie bylin 10:26, 09 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Głowienka.
Dziękuję.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:23, 09 lip 2013

Do góry
Rzut oka na nową różankę. Całkiem całkiem jak na pierwszy sezon.

Róże to niezłe śmieciuchy, nie zdawałam sobie z tego sprawy. Róże Bernstein niby mają mocno nie pachnieć, ale od czasu do czasu czuć na tarasie tak piękny zapach, że jestem tym zachwycona.

Bernstein tuż po rozkwicie

i lekko wyblakła po kilku dniach

Lek na całe zło czyli mój ogród 10:21, 09 lip 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Miecznicę trzeba wykopywać?

Tabliczki z Anglii - ale myślę, że i w Polsce można je spotkać, bo je wykonuje taka firma od odlewów a Holandia to rozprowadza na całą Europę.

Rumunii zazdroszczę - też chcę do gór i wiosek.

Okryłam ją słomą na zimę i jakoś przetrwała. Tak wyglądała po odkryciu, ścięłam te czarne liście i ładnie się rozwinęła. W pierwszym roku po wysianiu nie kwitnie.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:20, 09 lip 2013

Do góry
Połączenie jeżówki z obiedką podobało mi się już w tamtym roku. Teraz utwierdzam się mocno w tym połączeniu. Strasznie mi się razem podobają. Muszę gdzieś zrobić docelowo większą połać. Tylko obiedka jest u mnie jakaś marudna. Każde przesadzenie przypłaca życiem. Miałam 8 krzaków, teraz jest tylko 5.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:17, 09 lip 2013

Do góry
Dlaczego moja runianka jest taka pstrokata. Mam nadzieję, że to nie variegata, bo byłaby załamka. Na początku wszystkie młode przyrosty były jaśniutkie, takie seledynkowe, a teraz powoli ciemnieją i są pstrokate. Tak ma być?

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:14, 09 lip 2013

Do góry
Wyprowadziłam graby na przyszłe bonzaje. Mam nadzieję, że dobrze, bo mój M jak to zobaczył, to jęknął strasznie.

Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:14, 09 lip 2013

Do góry
Witaj Boćku, ja również cieszę się, że mogłam Cię poznać u Danusi. Pospacerowałam po Twoich włościach i przesyłam boćka, który od lat co roku wraca do mojej wsi.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:13, 09 lip 2013

Do góry
Rabata przed domem - rośliny pięknie się rozrosły. Jestem nimi zachwycona.

Nie spodziewałam się, ze berberysy tak urosną. Są dwa razy większe niż sadziłam.

Rzut oka na rabatę a la T.S-S. Brak kancików psuje bardzo widok. Bukszpany jeszcze ze 2-3 lata będą się zabudowywać (wczoraj podrównałam je trochę, ale nie mam aktualnego zdj.)

W cieniu - zacieniona 10:13, 09 lip 2013

Do góry
...i takie tam drobiazgi
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:10, 09 lip 2013

Do góry
Prosze o pomoc w zprojektowaniu rabaty. Zalezy mi na zaslonieciu czesciowo murka z kamieniami i brzegu strumienia. Mysle, ze moglaby to byc rabata w odcieniu bieli. Ladnie by nawiazywalo do koloru kory mojej brzozy. Bardzo bym chciala miec w swoim ogrodzie milorzab, ale nie jestem przekonana, czy w tym miejscu nie konkurowal by z brzoza. Inne rosliny o ktorych myslalam to biale hotensje i zebrinus(bo mam je na stanie), a takze biale wrzosy. Dodam, ze stanowisko jest poludniowe, lekko nachylone(stad moj pomysl na wrzosy). Ma okolo 7 m kwadratowych. Poniewaz moj ogrod jest duzy, to nie moge rozdrabniac sie na ilosc roslin, raczej ok. 3 gatunkow. Klomb pomiedzy oczkiem a murkiem tez jest do zagospodarowania. Dziekuje, jesli ktos pomoze mi na ladnym i praktycznym doborze roslin i miejscu, w ktorym maja rosnac.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:08, 09 lip 2013

Do góry
Czas na własne śmieci, trzeba w końcu się obudzić i sprostać rzeczywistości za oknem A ja mam po urlopie lenia. Myślałąm, że jak przyjadę, to rzucę się do roboty (tak mi jej brakowało ), a tu szału nie ma. Trochę przycięłam krzaczory, trochę poplewiłam i tyle. "Stróżujący" trochę poplewili i pokosili podczas naszej nieobecności, ale małe straty są, zwłąszcza w trawach ozdobnych. Najwyraźniej nie wyglądają wystarczająco ozdobnie, żeby mieć miejsce na rabatkach. Ale po pierwszych nerwach uspokoiłam się i doszłam do wniosku, że jednak jest więcej korzyści z tego plewienia niż strat. Najśmieszniejsze jest to, że nie każdy bałagan wynika z lenistwa czy braku czasu. Czasem ten bałagan jest celowy. Już mówię do czego piję: pod folią mam po wczasach idealny porządek, tzn. zniknęły mi wszystkie doniczki poustawiane obok każdego krzaczka pomidora i papryki z nazwą odmiany. Hmm... Nie będzie w tym roku prezentacji odmian
Pozdrawiam porannym bukiecikiem
W cieniu - zacieniona 10:08, 09 lip 2013

Do góry
niebiesko -białe...lubię to zestawienie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies