Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 07:48, 15 sie 2013

ana_art napisał(a)
Irenko pytałaś o ptaka. On jest żeźbiony z takich konrów drzew/korzeni które leżą w wodzie. Hisoria zakupu była bardzo zaskakująca. Byliśmy w Gdańsku na jarmarku dominikańskim. Weszlismy w pierwszą aleje i stalo ich może ze 12 w różnych pozach. Odrazu wpadły mi w oko ale że one były ciężkie to stwierdziliśmy że kupimy jak będziemy wracać. Połaziliśmy wypiliśmy kawkę nad Motławą, wracamy a one wszystkie odstawione na chodniku tyłkami w naszą stronę. Okazało się że ktoś przyszedł i kupił wszystkie. Byłam rozczarowana, w trakcie rozmowy okazało się że na magazynie mają jeszcze 4sztuki. Niestety nie moglisśy czekać musieliśmy zaraz wracać i wyobraź sobie że facet zgodził się byśmy wybrali sobie jednego spośród tych sprzedanych to było bardzo miłe.

Aniu, to rzeczywiście sympatyczny finał tej historii ptaki cudne, szukam róznych rzeźb do ogrodu, głównie z powodu pieska, to ma byc dla niego przeszkoda, więc muszą być większe i solidne
a do mnie juz dotarły znowu trawy, sadzenie przy okazji
Milka 07:49, 15 sie 2013

Sebek napisał(a)
Irenko - te cisy kupiłaś świetne - ta leżąca kula będzie od razu pięknie wyglądać

Juz posadzone, ale nie było lekko, wielka bryła korzeniowa dołozyłam do nich stożek z jasnego bukszpanu i kwadrat i dalej myślę, co....no bo tam dużo wywaliłam
Milka 07:58, 15 sie 2013

reni napisał(a)
Irenko nasionka wysłane, pozdrawiam

Reniu dziękuję, teraz mus posiać, myślę gdzie?

wszystkim miłego dnia życzę
pogoda u nas cudna i nawet nie ma komarów!!!

Gardenarium 08:30, 15 sie 2013

Widziałaś Irenko te żywopłoty z pokłębionych bukszpanów i cisów, które pokazałam przedwczoraj? Czy Zygmuś czasem by nie chciał tak prowadzić swojego bukszpanu?

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 09:18, 15 sie 2013

irena_milek napisał(a)

a kiedy ci pasuje, ja sie dostosuję

Irenko odezwę się w sobote.
malgocha1960 09:45, 15 sie 2013

Irenko,sielskie klimaty u ciebie,szkoda tylko tego czasu,co leci jak szalony.Jeszcze chwila,a będziemy wspominać to cudowne lato.Teraz czas hortensji,tez je uwiielbiam,ale denerwuja mnie ogrodowe,bo na 9 sztuk,które mam kwitnie jedna dwoma kwiatami.Jesienia przesadzę jedna chociaz do doniczki dla sprawdzenia czy przechowana w garażu zakwitnie mi w przyszłym sezonie.
Miłego dnia zycze.
danuta_szwajcer 09:52, 15 sie 2013

Irenko piękne widoczki, bardzo mi się podoba ten cudny bukiet z limonek z buszkpanami, super kompozycja Róowa horti super Milego dnia zycze
KasiaWB 10:03, 15 sie 2013

Irenko, śliczne cisy kupiłaś a rabata hortensjowa w ramie z bukszpanu wygląda super
miłego dnia! pozdrawiam
dajana 10:30, 15 sie 2013

Cudnie! jaka szkoda ze nie mam kiedy poczytać,dokładnie się przyjrzeć .Pozdrawiam cię Irenko bardzo cieplutko
Debra 10:32, 15 sie 2013

irena_milek napisał(a)

Bosko!, Cudnie, już masz angielskie ogrodu u siebie.Nie musisz do Anglii

A tu Overdam w tym ogrodzie, co go Danusia dzisiaj opisała:
http://www.knollgardens.co.uk/onlinestore/products1d.asp?search=calamagrostis

No cudny jest