Znów mam chwilę więc dokończę różaną bajkę, zostały jeszcze ciemniejsze kwiaty. Czyli na początek nie takie ciemne bo Comte de Chambord róża portlandzka, historyczna z 1860 r Też ją bardzo lubię za piękne kwiaty i zapach
Graffin von Hardenberg róża nostalgiczna nagrodzona za zapach w 2002 r
dla towarzystwa Barkarole
Danusiu ... oczywiście, że nie mogę doczekać się Święta Róż dla całego ogrodu ... ale najbardziej to chcę tę alejkę od ulicy zobaczyć ... intryguje mnie od początku i ciągle mi jej za mało na obrazkach ... już niedługo sama zobaczę ... marzę o takiej na swojej ulicy ... pozdrawiam
Jakiś czas temu kupiłam na pchlim targu za 25zł trzy takie kwietniki, bardzo mi się podobają, mam nadzieję, że nie ukradną (do tej pory- wszystko, co było na zawnątrz kradli, wcześniej również parokrotnie z domu), na razie wystawiłam tylko jeden.
Wykrój rabaty czyli trawę wytnij spod drzewek, będzie dużo ładniej, przy altanie wytnij podłużną rabatę, rośliny zarastają trawnikiem, a i kosić będzie łatwiej.
Masz rację Marzenko, ogród mnie potrzebował Ale ja go potrzebowałam jeszcze bardziej
Dziś zero prac ogrodowych, bo miałam u siebie dwóch ancymonków Upilnowanie dwóch pełnych energii prawie sześciolatków to jeszcze cięższa praca niż plewienie
Było wspinanie po drzewach, podlewanie, naprawa węża do podlewania z dziadkiem, zrywanie jagody kamczackiej i poziomek do jogurtu na deser, ... Oj działo się działo
Wszystkie roślinki przeżyły a wnuki cali i zdrowi oddani rodzicom
Kilka fotek z mojego "imperium"
swierk biały blue diamond
miłorząbek
jodła piccolo
rabatka z mini żurawkami i szałwią omszoną
trzmielinki na pniu na tle thui
no i truskawy prawie, prawie....jeszcze kilka dni i do jedzonka
a tak na marginesie, ten świerk biały dostałam na "dzień Matki" czyli ok trzy tygodnie temu, posadziłam go zaraz ale po kilku dniach zauważyłam kilka malutkich odrostów odłamanych od głównego pnia, martwię się czy to jakiś chorobowy objaw czy utrąciły się przez wiatr? No ale nic innego mi nie zostało tylko czekać co dalej będzie, może go spryskam dolistnie jakimś nawozem? Pozdrawiam serdecznie wszystkich !
A tak wyglądają teraz moje dwa z trzech rh. Czyszczenie Album Novum zajęło mi kilka godzin i cały czas zastanaiwałam się ile godzin swoje rh czyści Bogdzia?
Aż korci mnie aby tę fotkę na twarz jakowąś przerobić Gosia, Ty to zrób - potrafisz!
To tylko pączek ostróżki