Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Postawić trawkę nad i... 18:38, 29 wrz 2012

Do góry
Agnieszko cudowne zdjęcia hortensji!!! Przepięknie się wybrawiły
Polecam projekt jeśli tylko cię stać na to, to nie warto się zastanawiać sadzić możesz potem latami ale najważniejszy jest dobry projekt!!!
Postawić trawkę nad i... 10:06, 29 wrz 2012

Do góry
...rozważam kwestię projektu ogrodu...wiem... juz raz robiłam projekt ale to była klapa..nawet nie żal mi pieniędzy... sparzyłam się...czasami jest to człowiekowi potrzebne....
...M. już jest tak na 99% na TAK..
...no i oczywiście muszę wybrac projektanta....

...w ogrodzie nic sie nie dzieje...tylko drobne jesienne porządki i roboty koło nowej wiaty, rynnny i inne takie tam...

...ciagle myślę o nowym projekcie...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:05, 28 wrz 2012

Do góry
Ania ... dzień dobry bardzo Witam się po raz pierwszy ale spędzam w Twoim ogrodzie ostatnio chyba więcej czasu niż w swoim własnym !!
Trafiłam przypadkowo, po linku z innego ogrodu i nie mogę oczu oderwać. Czytam za porządkiem cały wątek, jestem właśnie na 217 stronie, jak się złościsz na cisy za niskie Strasznie byłam ciekawa co w końcu zrobilaś no i teraz już nie wiem czy mam od tyłu czytać czy od przodu)

Piękny projekt - piękny ogród - wielkie gratulacje

Ogródek Asi?! 09:25, 28 wrz 2012

Do góry
to może i ja swoje trzy grosze wtrącę

bardzo łądny ten projekt Sławko, ale obawiam się że od strony wjazdu nie wszystko się zmieści

ja bym tam widział bardziej jakieś formy na pniu,- śliwy, wiśnie, i czymś to podsadzić

ale to moje zdanie

może napisz co Tobie sie podoba

a ile ten pas przy płocie ma szer.?
Ogródek Asi?! 07:10, 28 wrz 2012

Do góry
Wiedziałam że mogę na Was liczyć! Slawko Twój szkic jest super tylko nie wiem co za rosliny wyczarowałeś. A może ktos mi podpowie jak korzysta się z GardenPuzzle żeby zrobic sobie jakiś projekt. Nie chciałabym bardzo pracochłonnego ogrodu bo wracam dość późno z pracy i praktycznie tylko soboty mam wolne. Myslałam jeszcze o lampach solarnych wzdłuż tego chodnika ale to takie moje luźne amatorskie pomysły.Napewno coś z Waszych propozycji mi się spodoba. Narazie dzięki i do zobaczenia!
Projekt ogrodu frontowego - proszę o pomoc:D 17:15, 27 wrz 2012

Do góry
Witam.
Mam pewien problem. Wykonałem projekt ogrodu frontowego i jedyne na co nie mogę się zdecydować to jak zagospodarować rabatę, która na projekcie pełni rolę wrzosowiska(jest to wąska rabata pomiędzy trawnikiem a wjazdem z kostki). Myślę nad połączeniem rozplenic z różami odm. 'Fresia' gdzie można takie połączenie zobaczyć w ogrodach Państwa Kapias, przyznam szczerze, że to mnie inspirowało. Właściciele chcieliby także fontanne i myślałem nad kulą po której spływała by woda, umieszczoną gdzieś pomiędzy rozplenicami i różami. Zastanawiam się także nad przeznaczeniem tej rabaty na rośliny jednoroczne i cebulowe. Proszę o poradę. Może Wy macie jakieś inne pomysły na zagospodarowanie tej rabaty? Może wykorzystam je w jakiś sposób Z góry serdecznie dziękuję.

Ogród w Holandii 19:39, 26 wrz 2012

Do góry
Agata bo sobie wymyśliłam taki łan na rabacie Trochę zmodyfikowałam projekt Danusiowy
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 13:05, 26 wrz 2012

Do góry
i słusznie, że ciapnęłaś Już rosną, zimą projekt nasadzeń opracujesz, i wiosną ruszysz z kopyta

Jak to wyobraźni nie ogarnia brzóz i hortensji?
Byłaś w ogrodzie z lustrem? Tam takie óżności brzozowe są, popatrz.

Co do brzóz to nie wiem, czy za duże, bo nie dałaś chyba nigdzie wymiarów ogródka. Czy dałas? Plan tylko widziałam w tym drugim wątku.
Kubusiowo 10:55, 25 wrz 2012

Do góry
Bożenko no własnie aż wypieków dostaję

Wróbelku buziak ...ale wiesz.... jak sie zrobi jakis zlocik w Kubusiowie to łopata dla każdego i do roboty! hahahhaa

Ev no jedyne rozwiązanie to przyczepa my mamy taką pod łódkę ale boje się, że podczas transportu drzewa się połamią Chyba będe musiała wypożyczyć

Ania

Bogda dzięki Buziolek Wymądrzyłam się u Ciebie ale mam nadzieje, że mnie jednak nie znielubisz Po prostu chcę "zmusić" Cie do troszkę innego spojrzenia A hortensja to Vanille Fraise

Betysiu cieszę się, że do mnie zajrzałaś Wykonanie faktycznie moje ale projekt już Danusiowy Chociaż rabata hortensjowa przy wejściu to wspólne dzieło Ogrodowiczan Tobie również cudniastego dnia

Bożenko bardzoooo ciekawa jestem wiosny
Kubusiowo 10:10, 25 wrz 2012

Do góry
Gosiulku....macham na powitanie z dalekiej prowincji i od Bonjour zaczynam!
przeczytalam, nadrobilam i ....zastanawiam sie co napisac co by nie zabrzmialo jak banal...
ogrom prac, projekt i wykonanie oraz efekt jaki JUZ jest.... skalania do zadumy....jak ty to wszystkozes zrobila w tak krotkim czasie...najbardziej podobaja mi sie polaczenia jakie zastosowalas...a zdjecie domku z limkami....MISTRZOSTWO SWIATA!!!!!!!!
cudniascie to wymyslilas!!!!!!!!!!!!!!!!!
sciskam straszliwie mocno i fantastycznego dnia zycze....do zobaczenia...papapap
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:08, 25 wrz 2012

Do góry
Witam serdecznie właścicielkę tak niebiańskiego zakątka na tej naszej polskiej ziemi Chyba nie muszę Cię szczególnie zapewniać, że położenie działki masz po prostu przepiękne. Działka ogromna, z wielkim potencjałem. Projekt bardzo ciekawy, przemyślany i niebanalny. Już widzę zarys ogrodu. Nie mogę się doczekać, jak na naszych oczach będzie się z każdym miesiącem przeobrażał. Będę z przyjemnością tu zaglądać i Ci kibicować. I zapraszam do mnie Ja też mam za sobą ten etap
Kolorowe rabaty 19:15, 24 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wklejam najpierw Twoje zdjęcia i powiem, że na pierwszym to kolorystyka jak w ogrodzie z lustrem, bardzo mi się podoba, dodałabym tam żółtych żurawek, to dopiero będzie bomba Koło świerka Conica widzę jakieś, ale dalej by się przydały.

Tego dużego miskanta pewnie trzeba zabrać, wpychanie go za stożka zniszczy kiedyś topiara, szkoda by było. Chciałaś Morning Ligt zabrać czy dużego?

Te kompozycje ładnie wyglądają, brakuje tylko czegoś na pniu, choćby trzmielin, albo śliwy dziecięcej szczepionej, o kuli z cisa nie wspomnę, ale droga będzie

Wchodzę i miła niespodzianka
Dziękuję Danusiu spodziewałam się szczerze tekstów,że totalny bałagan,a kolorystyka o niej nie wspomnę ,ale kolor dopasowałam do różowiejącej hortensji .Taka cała tajemnica koloru.W planie miała być różowa żurawka,ale jest zielona Lime Marmelade po przeciwnej stronie podzielona na 9 sadzonek
Dwie koło koniki są schowane bo się palą na słońcu marmelade raczej nie.
Chciałam przenieść teraz tego dużego miskanta bo on wielki i pytałam czy mogę to teraz zrobić , natomiast M.F. bardzo mi się podoba tylko tak jak jest wsadzony ginie na jasnej ścianie domu ???I myślałam dać go na rabatę gdzie kulka i rh nr 2 bo tam jest tło z tych jeszcze niezakrywających przęseł tuj ???A jak sądzisz Danusiu widać tą trawę tutaj ???Jak wspomniałam mam z wysprzedaży drugą miały tu być obie .A hortensja będzie tu za wielka chyba i dam tu Bobo czekające w donicy ???
Natomiast Limelight wsadzę właśnie po przeciwnej stronie.
Tam gdzie konika będzie też Bobo,a nie Anabell tą gdzieś wcisnę bo w sumie jest ładna
Ja na jednym ze zdjęć ustawiłam w donicy to co mam na rabatę 1 .Bobo,żurawki różowe ,hosty i są dwa rozchodniki .Czymś trzeba łatać )))))))))))Ale są ładne w sumie
Ale jak widzisz tu jasne żurawki to sprawdzoną odmianą jak na razie jest ta Lime Marmelade
Danusiu,a ta śliwa dziecięca szczepiona to ta co masz przed murem u siebie umra ...czy coś mniejszego ?
Ja muszę brać pod uwagę T

Ja zamieniam Limelight na Bobo,żeby jej okna nie zasłonić na dole.
Na tej rabacie maj/czerwiec wyskakują czosnki i chciałabym je zostawić i chyba przysłonią ich liście rozchodniki,albo liliowce.
Czyli tak jak rozumiem zostawiam kulki tak jak są tylko do tej pierwszej dodać jedną czy dwie ???
To będą moje wynalazki tylko będę je cięła do różnych rozmiarów
Już wiem,że mam nie wkładać miskanta obok cisa i za cisem i obok powkładałam dąbrówkę wariegatusa może tak być ?
Mam runiankę jeśli lepsza ?
Cieszę się,że nie jest najgorzej ,dałaś mi jakąś iskrę nadziei,że nie zabrnęłam w coś beznadziejnego,
Ja oglądałam projekt z Lustrem muszę tam zajrzeć jeszcze raz może coś podpatrzę
Dziękuję podbudowałaś mnie bo stoję w miejscu nie pewna co ma robić nawet z tym co już mam w ziemi i zakupami oczekującymi .
Jeszcze poproszę o opinię z tym miskantem cieniutkim i ile kulek w sumie mam tu włożyć .I jestem ciekawa czy ten miskant kwitnie ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:16, 24 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To Irenka nie jest nowy projekt, zrobiłam go 3 lata temu chyba. Był w Mai w ogrodzie.
Jak widać ciągotki do 'futerkowych' rabat miałam już wtedy.

Widziałam, pamiętam, takich realizacji się nie zapomina Ale chyba nie tyle u Mai w programie, co w którejś z jej książek...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:23, 24 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To Irenka nie jest nowy projekt, zrobiłam go 3 lata temu chyba. Był w Mai w ogrodzie.

fajnie to ujełaś...do futerkowych

a ja 3 lata temu jeszcze nie znałam Ciebie, Ogrodowiska i Gardenarium, zaległości w tej materii nadrobię
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:32, 24 wrz 2012

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:56, 24 wrz 2012

Do góry
Z wielkim zaciekawieniem obejrzę nowy projekt, bo to nie lada wyczyn, wiadomo, że jak się sadzi rośliny w ziemi, czyli ogrodzie, już mają na starcie łatwiej, więc będzie to nie lada uczta, oglądania podniebnego ogrodu
poczytałam o nawożeniu, z tym jestem na bakier, ale się uczę i chociaż trawnik dostanie nawóz, reszta będzie podlewana
Kondziowy Ogród :) 18:18, 22 wrz 2012

Do góry
Kondzio nie martw się, wydrukowałam Twój stary projekt duży, podzieliłam na 3 części) Teraz lepiej widzę co tam masz
Nigdy nie mów nigdy 11:45, 22 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
A jak potem razem usiądziemy i wymyślimy jednak coś innego, to znowu będziesz przesadzała? Wiem, że chciałabyś już działać, póki pogoda jest i czas, ale naprawdę proponuję, żebyś się wstrzymała z przesadzaniem, do momentu, jak powstanie projekt metamorfozy

Anitko ja tylko muszę przenieść marikena, a to wiąże się z klonami. Bogdzia mi pokazała jak urośnie mój Alfred i inne rh. Oczy przecierałam ze zdumienia. Jak sobie pomyślę, że chciałam coś dosadzać między rh, to pusty śmiech mnie ogarnia Wydaje mi się, że skoro mam stamtąd uciekać z Marikenem, to zrobić to jak jest jeszcze młodziutki
Jak już ustalimy co i jak z resztą, to nie będę tam bruździć Bądź pewna! Czekam z niecierpliwością na taki czas, w którym będę już miała wszystko zaplanowane, posadzone. I wtedy będę leżeć i pachnieć
Nigdy nie mów nigdy 11:30, 22 wrz 2012

Do góry
A jak potem razem usiądziemy i wymyślimy jednak coś innego, to znowu będziesz przesadzała? Wiem, że chciałabyś już działać, póki pogoda jest i czas, ale naprawdę proponuję, żebyś się wstrzymała z przesadzaniem, do momentu, jak powstanie projekt metamorfozy
Ogródkowy chaos u monitki 23:17, 21 wrz 2012

Do góry
anieszko mi też się nie udało na taką trafić. To dar od teściowej

Witaj Jagoda Cieszę się że ci sie podoba rzeczywiście staram się być zdyscyplinowana w zakupach i nasadzeniach (projekt zawsze mam w torebce na wszelki wypadek ) bo już za wiele błedów popełniłam i nie chcę ich powielać. Nadal wiele roślin mnie kusi ale wiem że nie
można mieć wszystkiego a dopiero teraz widzę jaką różnicę robią nasadzenie grupowe i uporządkowanie na rabatach.

A jutro upragniony wyjazd do szkółki, ciekawe czy będą brzozy?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies