Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:40, 10 cze 2013

Do góry
hortensje koło tarasu

przymiarka przetaczników w trawach

Arboretum w Wojsławicach 21:40, 10 cze 2013

Do góry

mój czas już dobiegał końca lecz zobaczyłam to miejsce w przygotowaniu - i tu trzeba wrócić

a tymczasem dobiegał końca turniej szachowy

....tu pachnie lewkonią.... 21:37, 10 cze 2013

Do góry
2009 - warzywnik, jest do dziś. Jak kameleon, co rok wygląda inaczej...
i kwiatki moje ukochane, nieporadnie powtykane - ale zakwitły cieszyły mnie jak kwiat paproci niemalże...
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 21:34, 10 cze 2013

Do góry
No i teraz Was zaskoczę. Zobaczcie, co dzisiaj kupiłam.

Promocja w empiku była, Dwa pudełka w cenie jednego i dwa komplety pędzli w cenie jednego. Co miałam przepuścić taką okazję. Jutro zaczynam malowanie.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:33, 10 cze 2013

Do góry
Asia napisał(a)
Martusia dzięki za odwiedzinki, znów była ulewa, woda stoi w niektórych rabatach
a to dla Ciebie

Asia mój różowy kolorek
Dzieki i pozdrawiam mocno
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:32, 10 cze 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Dziękuję Wam za odwiedziny i bardzo miłe słowa jeszcze na mur nic nie dojechało głównie z powodu

Co to za żurawka... kolor ma fajny
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:31, 10 cze 2013

Do góry
hortensjowa pod oknem

liczę, że w przyszłym roku po całości będzie taki dywanik
Ogród zapachów u Jasi 21:30, 10 cze 2013

Do góry
Poziomka napisał(a)

Bogdziu oczywiście byłam i podziwiałam. Chętnie zaprosiłabym je do swego ogrodu.

Moja koleżanka Magda lubi eksperymentować z nasionami , wysiała nasiona azalii i trzy młode roślinki zasiliły mój ogród.

Podziwiam cierpliwosc koleżanki. Mnie już nie wystarcza cierpliwości na takie zabawy ale dzis ze zdziwieniem zauważyłam że poraz pierwszy ukorzenił mi sie i rośnie jakiś rh, zawsze ułamane wtykam w korzeniacz i do ziemi ale ten jest pierwszy który rośnie.
....tu pachnie lewkonią.... 21:28, 10 cze 2013

Do góry
Kochani, jeśli komuś przyjdzie do głowy reanimować ziemię klasy VI - ostrzegam - nie uda się. Poległam musieliśmy okroic i tak skromny budżet i nawieźć ziemię na calośc - 360 ton ziemi. Ale to był fantastyczny drugi nowy początek.
Domek, prawie gotowy.....e tam kończymy go do dziś..., zamieszkalismy z małym brzdącem w swoich czterech kątach był cudny w 2008

- i hura urosła nasza pierwsza nowa wlasna i zielona trawa
10 arów trawy.

Każdą maleńką roślinkę - taką za grosik , niosłam przez te moje ogrodowe salony przymierzając ją jak krawiec kieckę ...
Sosnowo 21:26, 10 cze 2013

Do góry
danuta_ napisał(a)
Porównania
06.06.2009

10.06.2013

06.06.2009

2013

Przecudnie
Też tak chcę! Będę podglądać i zgapiać.
Ogród zapachów u Jasi 21:26, 10 cze 2013

Do góry
Poziomka napisał(a)

Sądzę że to jest Elaeagnus commutata (Oliwnik srebrzysty), daje liczne odrosty - które

ps popatrz na pw

Dziękuję za odpowiedź, Jasiu
Faktycznie listki z bliska są okrąglejsze niż u wąskolistnego... Czekam na info na pw

Agata

Ps. Nie mogę się doczekać lektury całego Twojego wątku, ogród mnie wprost ROZWALA (ławeczka pod murkiem ceglanym z wisterią, przedogródek... Ach!!! Och!!!).
Jasiu, czy mogłabyś mi polecić też inne wątki koleżeństwa na Ogrodowisku, w których ogrody mają analogiczny charakter? Zakładam dopiero ogródek (takie określenie, bo to maleństwo) i szukam inspiracji
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:25, 10 cze 2013

Do góry

Mój ogród, mój dom 21:25, 10 cze 2013

Do góry
ewawisnia napisał(a)
Liliowce w nowym miejscu

myślisz o tym miejscu?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:24, 10 cze 2013

Do góry
jodłowa z drugiej strony

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 21:23, 10 cze 2013

Do góry
Debra napisał(a)

Do mnie stale teraz powraca ogród, w ktorym wychowywałam sie jako dziecko, gdzie spędziłam pierwsze kilka dobrych lat życia. Mam nawet zachowane zdjęcie z tamtych lat, bardzo zabawne, ale zobaczcie co tam rosło!

Super ogrodniczka. Ogrody dzieciństwa mogą być fascynujące.
Ogród na 300 metrach kwadratowych 21:22, 10 cze 2013

Do góry
EwaG napisał(a)
A

Podoba mi się ta feeria barw. Ale jak to jest z tą skrzynką postawioną na sztorc. Te doniczki naprawdę z niej nie spadają? Przez takie ustawienie skrzynki zyskałaś piętro czyli więcej przestrzeni, pomysł z gruntu dobry, tylko jak z funkcjonalnością.
Arboretum w Wojsławicach 21:20, 10 cze 2013

Do góry

....tu pachnie lewkonią.... 21:19, 10 cze 2013

Do góry
Nasz Szmaragdowy domek rósł szybko, maleńkie patyczki w ogródku juz nieco gorzej... Walczyłam z jeżynami, perzem i prosiłam wodę żeby chciała wsiąkać - nie chciała - taki był piach. Ale upor mój był wielki
Ogród dla Agusi 21:19, 10 cze 2013

Do góry
Nowe zdjęcia mojej róży,tak bardzo bym chciała poznać jej imię.Liczę na pomoc.Przypomina mi r.Chianti -skrzyżowanie staroangielskiej z odmianami współczesnymi owielu cechach róż wiekowych.Kwitnie tylko raz,ma lekki zapach starych róż.

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 21:19, 10 cze 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Zapoznałam się z Waszym dialogiem na temat książek. Przypomniały mi się moje najulubieńsze. Z dzieciństwa M. Konopnickiej " O krasnoludkach i sierotce Marysi " Zafascynowana byłam Koszałkiem Opałkiem do tego stopnia, że zrobiłam dla niego domek z pudełka po butach a potem szukałam go w ogrodzie. Tak bardzo chciałam mieć swojego, osobistego krasnoludka. Czasy ogólniaka to E. Orzeszkowa " Nad Niemnem" a ostatnia to "Grek Zorba" - tyle w nim było umiłowania życia i wolności. Och, dzięki Wam przypomniało mi się dużo fajnych rzeczy. Wiesz Debra, jako młoda dziewczynka chciałam być archeologiem lub psychologiem. Zawsze bardzo pociągały mnie tajemnice. Z archeologii zostało mi kopanie w ziemi , a psychologia fascynuje mnie do dzisiaj. Mózg człowieka to fenomen. A od pewnego czasu zastanawia mnie też, dlaczego niektórzy ludzie potrafią czytać przyszłość z kart. To przecież takie karteczki z obrazkami.

Ewo, mamy wszyscy swoje niesamowite wspomnienia związane z ksiązkami. Nie wyobrażam sobie dzieciństwa bez książek, a przecież w dzisiejszych czasach, to wcale nie jest takie oczywiste, że dzieci mają i czytają książki. I nie chodzi nawet o dobr lektur, byleby te książki były, bo tylko czytanie tak rozwija wyobraźnię - no bo czy inaczej budowałabyś domek dla krasnoludka
Warto wracać do dawno przeczytanych kisążek, po latach czyta sie je zupełnie inaczej, wracają też wspomnienia i ożywa nasz własny świat wyobrażany wtedy, przed wieloma laty.

Do mnie stale teraz powraca ogród, w ktorym wychowywałam sie jako dziecko, gdzie spędziłam pierwsze kilka dobrych lat życia. Mam nawet zachowane zdjęcie z tamtych lat, bardzo zabawne, ale zobaczcie co tam rosło!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies