Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:29, 30 gru 2019

Do góry

Choinka w tym roku była szczególnie okazała i gęsta (sama wybierałam), ale po zawieszeniu światełek, miałam pokusę aby tak zostawić. Ale Witek zaprotestował, więc powiesiłam (jak na mnie ) bardzo mało bombek.

Za to pojawiły się ptaki...jak żywe. Pojawiła się szklarnia i domek szachulcowy.

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:23, 30 gru 2019

Do góry
Zapodziałam zdjęcia, ale dorobiłam, zajrzyj do bukszpanowego
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:16, 30 gru 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dziękuję. Wspaniały bukiet, obiecałam na każdy dzień terminarz- Jest Niech służy, zapisuj co masz robić. Nie wiem jak u Ciebie z pamięcią, ale ja zanim wyjdę z domu, muszę kartkę wziąć ze spisem, gdzie mam jechać i co zrobić

Wazon śliczny, jutro pokażę malutki domek szachulcowy

Danusia z pamięcią fatalnie serio.

Ja to musiałabym mieć zapisane gdzie położyłam kartkę, ostatnio karteczkami obklejone są drzwi wejściowe .

To gdzie ten domek? chyba nie ma
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:14, 30 gru 2019

Do góry
Tam w jałowiec wrasta jakiś krzew liściasty. Trzeba go wykopać i gdzie indziej przesadzić. Uformować w wielką kulę. Nadać formę.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:12, 30 gru 2019

Do góry

Persicaria amplexicaulius 'Blackfield'. A na froncie oczywiście kanna.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:13, 30 gru 2019

Do góry
Delicious Candy.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:11, 30 gru 2019

Do góry
Nie znam tej odmiany, kupiłam je na targu.
Franz Kafka jest podobnego koloru, ale jest dużo wyższy.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:06, 30 gru 2019

Do góry
Możesz spróbować je wpisać w nową rzeczywistość. Ciąć w płaski "placek". Ale potrzebują towarzystwa wyższego, żeby jakoś wpisać się w kanciaste ścieżki.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:49, 30 gru 2019

Do góry
Ja także oglądam strony z różami, ale mam jeszcze tyle nie posadzonych docelowo, biedne biedują sobie w doniczkach,albo w ciasnocie... muszę im przygotować ogród różany, wtedy będę zamawiać..ale też mnie korci, jak nie wiem co.

Dalie i róże - moje miłości największe ..i jeszcze floksy. Pozostałe na drugim miejscu. Planuję rabatę na samym wjeździe, zamiast łąki kwietnej. Tutaj do likwidacji będzie. Front musi być zachwycający, a nie denerwujący. Łąka sobie będzie gdzieś dalej.

Zimy nie ma. Budujemy sobie cosik pomalutku.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:04, 30 gru 2019

Do góry
Wczoraj zastanawiałam się, kiedy my to wszystko zrobimy??? NO nie ma kiedy...Rok jest za krótki, zdecydowanie.
Fotorelacje - pielęgnacja roślin 15:01, 30 gru 2019

Do góry
Skoro nie chcesz aby był za szeroki, to sadzenie na mijankę spowoduje, że będzie szerszy niż, gdyby był posadzony jeden za drugim.

Ma taką szerokość, na jaką mu pozwolisz odpowiednim cięciem rosnąć. Ale akurat grab będzie miał nie mniej niż 60 cm, a raczej trzeba oczekiwać, że będzie miał 100 i więcej cm. Zwłaszcza po wielu latach.

Żywopłot nie jest meblem o określonej szerokości, jak szafa czy biurko. Tutaj zastosowałaś złe pytanie, nie ogrodnicze
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 14:51, 30 gru 2019

Do góry
Tak, trzeba było zrobić wertykulację we wrześniu. Wiosną nie rób, bo krokusy wcześnie wychodzą, moje już są na wierzchu, więc zniszczysz je. Oznacz teren krokusowy patykami i omiń.
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 19:40, 28 gru 2019

Do góry
Najpierw zaplanuj drzewa, kilka powinno być o innym kolorze liści, ale widzę - są (buki) i tylko buk. Przydałaby się śliwa wiśniowa Nigra.

Planowanie drzew to duża odpowiedzialność, na pałę nie da się zaplanować...wymaga przemysleń, co ma zasłąniać/odsłaniać, skąd będą widoczne (brak na planie zaznaczonych okien i drzwi w domu) (

Taras...może też powinien być nieco zacieniony??? wiele pytań, wymagających dłuższego pochylenia się nad tematem...

Tu nie trzeba wymyślać, tu trzeba przemyśleć czemu drzewa mają służyć??? Tło, cień czy inne cele?
Sauna w ogrodzie 08:43, 28 gru 2019

Do góry
Kąpią się w zimie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:09, 27 gru 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
I nawet rdza dobrze zastosowana ma swój urok ❤❤❤

Rdza jest w modzie...uwielbiam rdzę.
Sauna w ogrodzie 22:06, 27 gru 2019

Do góry
Same plusy jeśli ktoś korzysta.
Dla mnie ma same minusy - bo nie korzystam. Plusy czy minusy właśnie od tego zależą.

Mamy staw kąpielowy w ogrodzie klienta, gdzie klient obok stawu i tarasu wybudował saunę. W zimie hop do wody, a potem do sauny...samo zdrowie. Ja bym miała zaraz katar albo anginę. Ale na pewno warto.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:00, 27 gru 2019

Do góry
Ameryki tutaj nie odkryję gdy napiszę że najbardziej naturalną przesłoną będzie
żywopłot z roślin Wybór jest ogromny, co kto lubi.

Żywopłot formowany czyli żywy, zielony parawan/prostopadłościan o określonej wysokości.

Najwyższy (pewnie nieformowany) będzie ze świerków, grabów, buków kolumnowych itp. drzew iglastych lub liściastych.

Niższy z cisów i innych roślin iglastych lub liściastych (laurowiśnia, irga błyszcząca itp.)

Kandydatów na roślinne parawany poszukuj pod tagiem żywopłoty https://www.ogrodowisko.pl/tag/zywoploty i na pewno coś wybierzesz.

Liczysz na ciekawe propozycje... to normalne propozycje od lat maglowane już u nas na Ogrodowisku.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:52, 27 gru 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Reasumując, jeszcze 2 miesiące i wiosna

Nom... tylko 60 dni.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:52, 27 gru 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Danusiu cudne dekoracje świąteczne, te rdzawe do pozazdroszczenia!
A tymi wiosennymi fotkami to niesamowicie rozbudzasz tęsknotę za wiosną i kolorami!

Tym razem jakoś spokojnie znoszę czas poświąteczny, no wyjątkowo spokojnie.
Sobie czekam na wiosnę, jutro będę obserwować czy u mnie też oczary już się budzą, bo widziałam u kogoś, że zaczynają kwitnąć.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies