Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kolorowy ogród na piasku 23:32, 02 lip 2013

Do góry
Co ostatnio robiłam? Doprowadzałam ogród do porządku po takim żywiole. To już kolejne zalanie w tym roku. Odkąd kupiliśmy tę działkę jeszcze takiej wody nie było. Nasza działka jest położona troszkę niżej niż pozostałe w okolicy i przy tych nawalnych deszczach woda nie zmieściła się w naszym strumyku. Poszła górą i drugi raz urwała nam kawałek skarpy. Ledwo naprawiliśmy po pierwszej nawałnicy. przyszedł kolejny nawalny deszcz i skarpa urwana jeszcze dalej.
Rabaty wszystkie były zamulone, poniżej skarpy jest tak mokro, że padają nam drzewka i krzewy.
Grzyby szaleją na wszystkim.

Mój kawałek raju II 23:29, 02 lip 2013

Do góry
Aniu to z nasionek od Ciebie dziękuję
są też inne kolorki ale biały jest chyba najpiękniejszy
Jurajski Ogród 23:28, 02 lip 2013

Do góry
Czy ktoś widział opalającego się w słoneczku kota? U mnie można takie "obrazki' zobaczyć. Dobrej nocy Wam życzę
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 23:24, 02 lip 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)

trochę małe to zdjęcie - może to floks, nie jestem pewna

Zdjecie rzeczywiście nie najlepsze
To sadziec
Mój kawałek raju II 23:23, 02 lip 2013

Do góry
Megi napisał(a)
U mnie ostróżki się połamały- na szczęście nie wszytskie, ale niestety te najpiękniejsze
cieszę się teraz nimi w domu

piękna niespotykany kolor, moje ja też niektóre wzięłam do domu ale się osypują Bogusia zrobiła zdjęcie jednej z nich jak wróci z Zacienionej to pokaże , kwiatostan ma chyba jakieś 70 cm
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 23:23, 02 lip 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)

A ja mam takiego liliowca o nazwie Orchid Candy

I taki powinien być
niestety mój oznaczony jako Orchid Candy nim nie jest. Ot kolejna 'zmyłka' sprzedawcy.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:22, 02 lip 2013

Do góry

no zobaczcie różnorodne stożki rosną w jakiejś dziwnej konfiguracji, do tego z jednej strony brzuch z kamieniami a z drugiej ogromne pole kory...
Myślałam by zgrupować jakoś wszystkie stożki koło inwersy pomiędzy nie dać hakone kóre ładnie się rorosło lub inne trawki bądź runiankę , wyciąć kawałek bukszpanów z tej lini prostej, wrysować trójkąt, kóry będzie kszałem falował jak rabata po drugiej stronie, w trójkącie dać żwirek i ciurkadło... ale sama zachodzę w głowe czy dobrze kombinuję....
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:20, 02 lip 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Nahema jeszcze w pąkach ,wygląda na to ze będą to duze kwiaty a ja myslałam że mniejsze .Chyba że to pomyłka. Zobaczymy kiedy się rozwiną .Czekam na jej zapach !

Zapowiada się pięknie ,pokazuj jaka będzie dalej.Może to Eden roses ?Tak Nahemę pokazuje Ania -
http://www.roses.webhost.pl/2012/03/nahema/
Mój 4 arowy azyl... 23:20, 02 lip 2013

Do góry
Zakwittły kolejne rośliny:

ta malwa nie wiem skąd się wzięła, miałam białą, czerwoną, ale takiej nie Zastanawiam się nad okresleniem koloru - łososiowy?

rozwinęła się kolejna lilia

i kolejna różyczka Louise Odier

Ogród w Tarnowie 23:20, 02 lip 2013

Do góry
Już czas na cięcie bukszpanów i to dzisiaj zrobiłem...
Przed cięciem...

i już po cięciu

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:18, 02 lip 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Szałwia omszona wśród róż .Równie pięknie się rozrosła i ten kolor który lubię Poniżej cindirella jeszcze malutka ale dwa kwiaty przy samej ziemi już rozkwitły

Moja szałwia w różach chyba miała za dobrze.Wyskoczyla zbytnio i po deszczach legła na różach.Tak mnie to się nie spodobało ,żę ją wykopałam no może zostawiłam kilka a było kilkanaście takich kępek jak u ciebie tylko dużo wyższych.Na próbę posadziłam przywrotnik i zobaczę jak będzie.
Jurajski Ogród 23:18, 02 lip 2013

Do góry
jurajskie klimaty

Mój kawałek raju II 23:16, 02 lip 2013

Do góry
U mnie ostróżki się połamały- na szczęście nie wszytskie, ale niestety te najpiękniejsze
cieszę się teraz nimi w domu

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:16, 02 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebus, czy tu widac dzieci carexów ??
Czy to Evergold?
Pytam bo dzis zobaczyłam takie maliznoty przy swoich...
Ogród u stóp klasztoru 23:14, 02 lip 2013

Do góry
no to już mnie tak uspokoiliście że jutro się opalam .koniec stresa . bo tak sobie zakładałam ,że przecież każdy z nas ma jakieś wonty do swojego ogrodu .więc zrozumiecie

na dobranoc relacja z makowej łąki na angielskiej rabacie

Mój kawałek raju II 23:14, 02 lip 2013

Do góry
viva napisał(a)
Aniu, doczytałam że opuszczasz ogród. Szkoda, że nie możesz tych wszystkich kwiatów umieścić w swoim ogrodzie, może chociaż róże dasz radę zabrać?
róże postaram się wszystkie zabrać i te z tarasu i ogrodu Taras po dzisiejszym gradzie i burzy, dość dobrze się trzyma
a w ogrodzie najbardziej ucierpiały ostróżki, wszystkie leżą
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:14, 02 lip 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Może czas zmienić imię szaty utkane z chmur ,jakie to romantyczne .Spałam długo i głęboko a nad ranem miałam sen,nie dobry sen Długo się zastanawiałam czy na pewno to mi się jedynie przyśniło.Rzadko miewam sny bo kiedy następuje ta faza ja już muszę być na nogach ,jedynie na wolnym je miewam choć nie zawsze pamiętam, może i i lepiej bo pięknych już dawno nie miewam.Teraz kilka nowych roślinek

To jest chyba róża Maria Teresia ale nie jestem pewna bo zgubiłam etykietę

Jeszcze jedno ujęcie .Lubie tę różę bo ma ciemno zielone błyszczące liście
Kwitnie długo i zawsze ma dużo kwiatów Utrzymują się dosyć długo na krzaku i na nic nie choruje Pięknie się rozrasta a najładniejsze kwiaty ma już w pełni rozwinięte ,delikatnie też pachnie

Danusiu jak pięknie ci kwitnie ta róża i jak elegancko wypada na tym tle ! W końcu pogoda wystarczyło dwa dni i już pod drzewami nie jest mokro.Strasznie pod roślinami ryją mi krety,muszę szybko wyplewić i udeptać.Dziś już trochę zaczęłam bo na pierwszy plan poszło koszenie.Komary straszne jak tylko się ruszy krzaczkiem trzeba uciekać.Nawet pryskania się nie boją takie wściekłe.Pozdrawiam i jeszcze sobie popatrzę.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:13, 02 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
nie miałam pojęcia, że można zrobić pergolę z dwuskrzydłowych drzwi ... hmmm ... z rozebranej "Norki" mam takie w garażu )))))))) ... zastanawia mnie co to to białe po prawej ... ładne i wysokie ...

źródło http://pinterest.com/pin/497577458800285737/

Moim zdaniem to "białe, wysokie" to floksy
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:11, 02 lip 2013

Do góry
nie miałam pojęcia, że można zrobić pergolę z dwuskrzydłowych drzwi ... hmmm ... z rozebranej "Norki" mam takie w garażu )))))))) ... zastanawia mnie co to to białe po prawej ... ładne i wysokie ...

źródło http://pinterest.com/pin/497577458800285737/
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:11, 02 lip 2013

Do góry
Pokazują kolorowe piórka pysznogłówki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies