Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 20:25, 01 cze 2013

Do góry
Nawet żabka już duma co z tym deszczem? Kolejne klematisy zaczynają kwitnac w tym deszczu.
Ogród w Alei Lipowej... 20:25, 01 cze 2013

Do góry
atena35 napisał(a)
Fantastycznie u Ciebie, widać moc pracy i fajne zmiany.
W deszczu ogród też jest piękny.
Ile lat ma ta megakula cisowa? I czy "komarzyce" rzeczywiście działają na komary? Nie widziałam, że trzeba się nimi smarować

Mega kulka ma około 30 lat. Komarzycą się tak sama wysmarowałam, a czy trzeba nie wiem
Ma intensywny zapach po roztarciu listka ..... to się potarłam trochę

a tak przy okazji to znalazłam w gazecie ciekawostkę dotyczącą komarów

Michael my Garden 20:24, 01 cze 2013

Do góry

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:20, 01 cze 2013

Do góry
Pogoda była słoneczna chociaz chłodna, a teraz drugi dzień pod rząd wieczorna mgła. Nie lubię tego mleka za oknem, bo zaraz mączniak zacznie się nasiewać!
Miłego wieczoru wszystkim.
Wnuki u babci były, Dzień Dziecka imprezowy zakończony.
Kolejne imprezy koniec czerwca 3, początek lipca 2 A tu kasiorki tyle ile ZUS wyliczył!

Pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 20:19, 01 cze 2013

Do góry

nr 2?

może tak ?
ogrodoweimpresjejolki 20:19, 01 cze 2013

Do góry
Jupi! nastał czas clematisów Mój człowiek zrobił kilka fotek

Ogród - Azyl Amatora 20:17, 01 cze 2013

Do góry
Robertop napisał(a)
Trzy "gwiazdy" tegorocznych zakupów (jena "gwiazda" i dwóch "gwiazdorów" ):
Dziewanna:

Wielosił:

Orlik:

Świetne trio. Wiesioła dostałam niedawno od Kondzia - jest przepiękny.

Robertop napisał(a)

niesamowite zdjęcia

Trzymam kciuki za wykonanie projektu - będę kibicowała.
Po prostu ogród... 20:16, 01 cze 2013

Do góry
sylllwia napisał(a)
A dzisiaj miała miłych gości. Była Ewa z córką Karoliną.

Dziękuję ze "kulkowego" bukszpanika

Pogoda dopisała....
Pięknie!!!
Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 20:16, 01 cze 2013

Do góry

...No to jeszcze troszeczkę historii...

Zakupiliśmy posesję z rozpadającą się ruderą i zaniedbanym ogrodem... Ogród - to był stary zaniedbany sad, a w nim wielka skarpa porośnięta starymi drzewami owocowymi i wierzbami...i jak się później okazało- ciekami wodnymi u stóp skarpy... a do tego drenami odprowadzającymi wodę z sąsiednich terenów...Wszystko było porośnięte chaszczami strefy mokrej iroślinnością terenów bagiennych.
I na takim terenie powstał nasz ogród.... stało się to troszeczkę w dziwnych okolicznościach ...a było to o krok od tragedii...
Okoliczny rolnik belował słomę i jedna z takich bel zwyczajnie jemu uciekła ...turlała się przez pola, drogę i po stromej skarpie wpadła właśnie na nasze bagno... wiele czasu trwało jej wydobycie i wiele ceremonii się odbyło zanim ogromny ciągnik z wielgachnymi kołam wydobył się z naszej posesji...pozostały po nim ogromne koleiny i dziury ... w których ku naszej radości zbierała się woda... i tak zrodził się pomysł na wykopanie oczka...pierwszego... dalej to już przerabianie, poprawianie i modyfikowanie ...
Ogród jest pełen kamieni, żwiru i kory... nie wszyscy lubią takie klimaty ...ale my przez wiele lat doszliśmy do pewnego dla nas najlepszego rozwiązania... ścielimy włókninę ...I oprócz znanej już nam metody "prób i błędów" stosujemy jeszcze jedną metodę ..." jak się nie ma na to co się lubi - to się lubi to co się ma..."

Michael Witaj ...dziękuję za miłe przyjęcie...

Nie będę wracała do starych zdjęć ...tak prawdę mówiąc to tych z czasów po zakupie posesji to nie mamy. Pokażę jeszcze kilka fotek z tego roku z wczesnej wiosny:

Pozdrowionka...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:10, 01 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

po prostu ślicznie aż sie żyć chce

rewelacja klonik vs klonik
Rododendronowy ogród II. 20:07, 01 cze 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Bożenko!Będę oczywiście siać! A te już wysiane w zeszłą jesień wzeszły i rozrastają się. Ciekawe jakie mixy będą ,

ja wysiałam dwie torebki pełnychale na razie nie widę zeby wzeszły ale mają czas.Dziś kupiłam żólte.
takie

i takie

Po prostu ogród... 20:05, 01 cze 2013

Do góry
sylllwia napisał(a)

Zacytuję jeszcze raz.. bo są warte tego.... boskie... jak Bogdziowe .. i te kolory...... przypomniałam sobie, że też masz piękne azalie i musiałam poszukać wątku... ale warto było
A ostatnia fotka... to już mistrzostwo świata absolutne
Michael my Garden 19:56, 01 cze 2013

Do góry
cd. widoku ogrodu

ogólny widok na ogród... bynajmniej chyba trawa zielona

Moja działka. 19:53, 01 cze 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Ładny jest! Pokaż go jak będzie w pełni kwitnienia.
Wiesz, nad łubinami też się zastanawiam...różowe, białe i fioletowe...mam taką rabatę, na którą śnieg z dachu spada. Coś tam muszę mieć bylinowego, co na zimę nie wystaje...miejsce dla dalii tam zostawię i dla mieczyków. Przez zimę się zastanowię co tam posadzić

Nad tym krzewem też się zastanów czy go chcesz?
Ogród Nebel 19:50, 01 cze 2013

Do góry
Dzisiaj trochę drobnych kwiatków, a nawet bardzo drobnych

Pogodnego wieczoru i słonecznej niedzieli
Zapraszam na balkon 19:48, 01 cze 2013

Do góry
Poznajcie - uparciuch, który chciał zasiedlić nasza skrzynkę

M. mówi, że na razie skapitulował Ale czy już możemy odtrąbić zwycięstwo po 4 dniach zmagań???
Michael my Garden 19:48, 01 cze 2013

Do góry
i rzut okiem na ogród dla odwiedzających

kwitnące iryski

]

W moim ogrodzie... 19:45, 01 cze 2013

Do góry
Na pierwszych zdjęciach w wyższych postach jest pokazana rabata, która jest przed rabatą podwyższoną. Też nie mam koncepcji na jej zagospodarowanie. Są na niej posadzone pod płotem tuje Brobeck's Tower 6szt, hortensja ogrodowa i 4 małe berberysy. Rowek był kopany żeby zrobić odwodnienie i teraz jest już teren wyrównany. Dosadziliśmy tam jeszcze irgę i coś takiego:

Rabaty są słoneczne przez cały dzień.
Podobają nam się berberysy, żurawki, różne trawy i krzewy kwitnące. Azalia nectarine jest naszą pierwszą, ale jak będzie ładnie rosła to też powiększę ich kolekcję, bo są śliczne.

Edyta (żonka)
A to mój pierwszy post.
Rododendronowy ogród II. 19:43, 01 cze 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Bogdziu, może rozpoznasz? Kupiłam jako fioletowy, słabo rośnie, zeszłej zimy ucierpiał bardzo, zbiera się powolutku. Dobrze, że ostatnia zima łaskawa była, więc go nie dobiło, nadzieja jest. Tylko, że nie wiem jak się nazywa...

Kasiu najbardziej przypomina mi Purple Splendour niestety nie mam dobrych wiadomości jest bardzo wrazliwy na mróz . Mój przesadzałam kilka razy aż w końcu rośnie całkiem zasłonięty drzewami i dopiero teraz kwitnie dużą ilością kwiatów. tak wygląda mój.

Michael my Garden 19:42, 01 cze 2013

Do góry
moje powolne poczynania z ogrodem

Rabata pod płotem

stary żywopłot z "zielska" postanowiliśmy sie go pozbyć...

prace wykopaliskowe

jeszcze sporo pracy przed nami

ale już widać że jest czyściej he he he
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies