Pomyliłam żółtą Tawułę z pęcherznicą ,mam jeszcze bordową .. U mnie nadal zimno ale nie pada ,woda pomału w ogrodzie wysycha ale jak patrzę na warzywa to nic nie rosną tylko jedna rzodkiewka nic sobie nie robi z zimna .. Iryski zaczynają kwitnąć ,nie wiem czemu w tym roku mam mało pędów kwiatowych , muszę ich po przekwitnięciu przesadzić w inne miejsce ,bo chyba w tym roku mają tu za mokro ..
na skalniaku też zaczyna być kwitnąco ..
maki sa piękne ale szybko przekwitają
i niezawodne chabry ,zdobią nawet jak nie kwitną , mają ładne liście ..
Przepięknie się zmienia twój ogródek, chyba zgapię i dam żurawki na brzeg rabaty, koło moich róż, miała być lawenda, ale coś mi się zdaje że w tym miejscu to będzie marnie rosła- jest tam lekki spadek i pewnie będzie gniła. Tak więc zabieram pomysła i lecę do siebie
Witaj Aneczko.
Twoje najnowsze zakupy są rewelacyjne - pasują idealnie do otoczenia. Podziwiam Twój kancik - wyszedł super - Mojemu mężowi też się bardzo spodobał.
Pozdrawiam z Doliny Muminków, i zapraszam częściej w odwiedziny.
witajcie
moja rabata jest w trakcie realizacji jednak posadziłam 3 kulki tujowe szmaragd pod oknem za kilka dni pokaze rezultaty
teraz chciałam was zapytac o te rabate wymysliłam sobie ze posadze ozdobne drzewko i padło na śliwe odm. "Nigra" myslałam o jednej ale jak ja tam postawiłam wo wydaje mi sie ze lepiej by wygladały 3 szt
jak sie wam wydaje??
tez gdyby były 3 to troche by sasiadów zasłoniło
pozdrawiam
W piątek nabyłam dwie mięty zapachowe - czekoladową (ta mniejsza) i pomarańczową. Było tego jeszcze kilka rodzajów, ale te nam najbardziej zapachniały.
Oprócz tego pierwiosnek gruziński. Czy myślicie, że mogę posadzić w te kamyki np. za ławeczką (której nie ma)