Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:08, 27 maj 2013

Do góry

Jak na razie królowa żórawek.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:07, 27 maj 2013

Do góry

pierwsza moja trawka;D
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:06, 27 maj 2013

Do góry

Nowa ozdoba ogrodu..Pozdrówka
Ogród Janiny 09:38, 27 maj 2013

Do góry
Pomyliłam żółtą Tawułę z pęcherznicą ,mam jeszcze bordową .. U mnie nadal zimno ale nie pada ,woda pomału w ogrodzie wysycha ale jak patrzę na warzywa to nic nie rosną tylko jedna rzodkiewka nic sobie nie robi z zimna .. Iryski zaczynają kwitnąć ,nie wiem czemu w tym roku mam mało pędów kwiatowych , muszę ich po przekwitnięciu przesadzić w inne miejsce ,bo chyba w tym roku mają tu za mokro ..

na skalniaku też zaczyna być kwitnąco ..

maki sa piękne ale szybko przekwitają

i niezawodne chabry ,zdobią nawet jak nie kwitną , mają ładne liście ..
Boćkowe perypetie ogrodkowe 09:37, 27 maj 2013

Do góry
bociek napisał(a)
A teraz front, uzupelnilam rabate o moja najukochansza trawke, bede co roku dosadzac, stipa Pony Tails Malenka jeszcze, ale upolowalam ja

Przepięknie się zmienia twój ogródek, chyba zgapię i dam żurawki na brzeg rabaty, koło moich róż, miała być lawenda, ale coś mi się zdaje że w tym miejscu to będzie marnie rosła- jest tam lekki spadek i pewnie będzie gniła. Tak więc zabieram pomysła i lecę do siebie
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:35, 27 maj 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
jakiś widoczek np z tarasu

albo z innej perspektywy

roślinki tutejsze psina przyjezdna

sosna oscista ...............................................choina kanadyjska Jervis

Taki " jakiś"widoczek to ja też bym chciała...
Nawet z pieskiem uroczym
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:30, 27 maj 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
O matko - teraz czytam co napisałam wyżej i jak to brzmi :
Kasia poczęstowała mnie trawką.....
ale to był tylko miskant......

Co by to nie było, aby wyszło ci na dobre!!! Uśmiałam się do łez
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:28, 27 maj 2013

Do góry
Iwa napisał(a)
Margaretko, powoli zmieniając ogród na długo zatrzymasz przyjemność tworzenia, każdy etap daje dużo przyjemności, prawda? Ciągle widać jakieś zmiany i jest też czas na relaks wśród zieleni.Masz już ładny ogród i dużą przestrzeń, to plus, a Twój pies pies jest w tym otoczeniu jak "perełka", dobermany są takie eleganckie. Klon palmowy... marzy mi się taki i berberysy bardzo lubię chociaż jest z nimi dużo kłopotu bo mają kolce.
Pytałaś mnie o pęcherznice, obie odmiany trzeba ciąć aby się zagęściły, odbywa się to niestety kosztem kwitnienia, bo kwiaty pojawiają się tylko na pędach zeszłorocznych. Odmiana złota (Luteus czy Dart's Gold ?) jest bardziej zwarta od bordowej (masz Diabolo, Mindia, Red Baron?) Jest jeszcze Donna May, bardzo niska.
Co roku, jesienią przycina się gałązki, szczególnie te, które wyrastają od korzenia i są bardzo długie, te skracam radykalnie zostawiając dwa oczka. Czytałam, że można też jeszcze dwukrotnie w czasie sezonu je formować, ale jeszcze tego nie robiłam. odmiana Diabolo ma u mnie tendencję do wypuszczania właśnie takich bardzo długich pędów.
Tu, w zeszłym roku jesienią, już po opadnięciu dużej części liści, ale widać właśnie, że nieprzycinane są ...nieładne

Przycięłam jesienią długie pędy nisko, pozostałe skróciłam o 1/3, drobne, krótkie, delikatne pozostawiłam i teraz widzę, że się zagęszcza, spróbuję nie dopuścić do tego, by znów wyrosły tak wysoko i w razie potrzeby przytnę im odrosty jeszcze latem, to będzie mój eksperyment, ciekawa jestem jaki będzie efekt

Tak zapowiada się krzaczek czerwonej w tym roku (w lewym rogu, za berberysem trochę mało widoczna)

Odmiana żółta u mnie rośnie jakby lepiej, lepiej się zagęszcza, chyba widziałaś aktualne zdjęcie na moim wątku.
Pozdrawiam

Ja też ciacham ostro pęcherznice, popieram
Ogród przy lesie początek 2012/2013 09:28, 27 maj 2013

Do góry
bodziszki ,niskie na skarpie zaczynają

przewrotniki również

będą peruki
Rododendronowy ogród II. 09:24, 27 maj 2013

Do góry

To zdjęcie wspaniałe, taki dywan kwitnący

A ten bordowy różanecznik to chwycił mnie za serce u Ciebie i u Pudełków
Ogródek Anity 09:23, 27 maj 2013

Do góry
Małgosiu
Na razie jest strasznie zimno więc robota stanęła i czekam na więcej

Te kwitnące to goździki, chyba jednoroczne, ale ja je lubię , bo pachną, najwyźej będę sadzić co roku
Ogród na górce 09:14, 27 maj 2013

Do góry
Witaj Aneczko.
Twoje najnowsze zakupy są rewelacyjne - pasują idealnie do otoczenia. Podziwiam Twój kancik - wyszedł super - Mojemu mężowi też się bardzo spodobał.
Pozdrawiam z Doliny Muminków, i zapraszam częściej w odwiedziny.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:09, 27 maj 2013

Do góry
Haniu, bardzo wzruszający wiersz na Dzień Matki
i już nic więcej nie mogę napisać kwiatka od Pudełków wkleję

Rozpoznawanie bylin 08:51, 27 maj 2013

Do góry
Witam
Co to za kwiatki?
Na początku liście płożą się a raczej przyczepiają do ziemi,a pózniej wyrastają takie wyższe kwiaty
1.

I drugie białe
2.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:34, 27 maj 2013

Do góry
Anitko wszystkiego najlepszego w tym wyjątkowym dniu, dużo zdrowia, radości i spełnienia marzeń

Mazury i mój kawałek ziemi 08:30, 27 maj 2013

Do góry
Ale pędzisz! Gratulacje, życzę kolejnych "100"
Ogród w kształcie litery" L" 08:20, 27 maj 2013

Do góry
witajcie
moja rabata jest w trakcie realizacji jednak posadziłam 3 kulki tujowe szmaragd pod oknem za kilka dni pokaze rezultaty
teraz chciałam was zapytac o te rabate wymysliłam sobie ze posadze ozdobne drzewko i padło na śliwe odm. "Nigra" myslałam o jednej ale jak ja tam postawiłam wo wydaje mi sie ze lepiej by wygladały 3 szt
jak sie wam wydaje??
tez gdyby były 3 to troche by sasiadów zasłoniło
pozdrawiam
Ogród Dominiki 08:13, 27 maj 2013

Do góry
Domi napisał(a)
Na tej fotce widać nowe cisy za klonem palmowym. Wcześniej żywopłot kończył się przed różanecznikiem (na tym zdjęciu w połowie odległości między dwiema brzozami), a teraz biegnie sobie za drugi świerk serbski.

Wygląda jakby stały tam od zawsze mimo że zostały wpasowane w ten szpaler.
Czy ta huśtawka jest czasem używana? Ty ciągle masz coś do roboty
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:09, 27 maj 2013

Do góry
Posadziliśmy 8 rh. Mam tylko takie zdjęcia

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:08, 27 maj 2013

Do góry
W piątek nabyłam dwie mięty zapachowe - czekoladową (ta mniejsza) i pomarańczową. Było tego jeszcze kilka rodzajów, ale te nam najbardziej zapachniały.

Oprócz tego pierwiosnek gruziński. Czy myślicie, że mogę posadzić w te kamyki np. za ławeczką (której nie ma)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies