Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

23:44, 21 lip 2013
Asiu ja już pomyslałam o sędziwym wieku...posadziłam teraz rośliny z niższych ( chociaż na jednej rabacie...hurrra ) byleby nie latać z drabiną,dosyć nacięłam się cyprysików,sam susz był,na końcach tylko zielone pędzelki.
Zmykam już,do jutra
spokojnej nocki
Margarete 16:36, 22 lip 2013

Anulka napisał(a)
Asiu masz rację-ten szczawik można przytargać wlaściwie tylko ze szkółek,miałam ochotę dokupić hosty,były przepiekne ale jak zobaczyłam szczawika to od razu mi sie odechciało.Walczę z nim w taki sposób...na miseczkę (mam już specjalnie do tego przeznaczoną ) wlewam rundapu ( nie rozcieńczony),gumowe rękwiczki i myziam listki delikatnie tak by żadna niepowołana kropelka nie spadła na rośliny,to dziadostwo jak zakwitnie potrafi wystrzelić nasionami na 200 metrów,najważniejsze by do tego nie dopuścić,co zauważę to zaraz rundap i myzianie,nie próbuj go wyrywać bo to nic nie da,odrośnie z kawałeczka korzenia
Przypatrzyłam się jeszcze raz Twojej korze,moja to same wiórki,jak chodze po niej to aż trzeszczy pod nogami,jak tylko M wróci pojedziemy po drobną i zasypię tę co teraz mam.To nie ta kora co kiedyś..

Super,że o tym piszesz ja na przedogródkowej skarpie mam ten problem... ale juz sie za niego biorę
Margarete 16:48, 22 lip 2013

Pięknie u ciebie na tarasie Joasiu, też bym poleniuchowała... a u cioci ogród super. przekaż i moje gratulacje
JoannA 21:38, 22 lip 2013

Margarete napisał(a)
Pięknie u ciebie na tarasie Joasiu, też bym poleniuchowała... a u cioci ogród super. przekaż i moje gratulacje

Dziekuję Małgosiu, zapraszam do wspólnego leniuchowania.
Ciocia dziękuje za gratulacje i pozdrawia.
kraania 21:43, 22 lip 2013

Asiu zdrowe i piękne rośliny u cioci. Widać miłość i troskę ich Właścicielki, bo są w świetnej kondycji. Kiedyś moja koleżanka miała ROD w Walendowie, ale od kilku lat mieszkają już w swoim domku z ogrodem i ROD sprzedali.
AgnieszkaW 21:55, 22 lip 2013

Wszystko piękne: i Twój ogródek, i Cioci. Pozdrawiam
08:27, 23 lip 2013
Asiu mi też powiadomienia nie pojawiają się
Dziś ciąg dalszy cięcia w ogrodzie a jutro pewnie nie wstanę z łóżka,przy brzozie namęczyłam się,bo to już spore drzewko.
Miłego dnia
Debra 11:16, 23 lip 2013

JoannA napisał(a)

Debro, te tarasy z podcieniami to domek cioci w ROD w Walendowie.
Pozdrawiam

Piekny. Moja wątpliwość stąd, że zwykle te ROD-owe są takie altankowe, a ty taka architektura

Piekny ogród, a jesli chodzi o wiek i sprawność, to zauważyłam jak Panie w naszym ROD, w wieku naprawdę wysoce sędziwym fantastycznie radzą sobie z pracami ogrodowymi.
Sądzę, że to jest najlepsza recepta na sprawną długowieczność
08:33, 24 lip 2013
Witam z ranka
Pochwal się Asiu tymi nowoposadzonymi żurawkami.Moje w końcu ruszyły odkąd zaściółkowane korą,więcej wilgoci.
Dziś dalej bedę działać z przycinaniem,zostały jeszcze śliwowiśnie.
A jak żródełko? Ptaszki odwiedzają?
Miłego dnia
JoannA 16:51, 24 lip 2013

Metamorfozy
Przed zmianami
Czerwiec 2012

Lipiec 2012

To samo miejsce po zmianach
lipiec 2013