Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 18:50, 26 maj 2013

Do góry

Ogród do odświeżenia 18:50, 26 maj 2013

Do góry
Ciut jednorocznych dla kolorku na tarasie....

I moje hortensje...tutaj przede wszystkim Limki w towarzystwie host różnych odmian....przed nimi na pewno będą bordowe żurawki w większej ilości

a tutaj mój nabytek....hortensja niby Phantom, ale mam coraz większe wątpliwości....a obok ta maleńka to na pewno Vanilka

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:50, 26 maj 2013

Do góry
Irenko, roślinki zajadą wieczorem do M. Takie załączyłam też, bo pasują do kapelusza, na przywitanie.
Ładnie na Krecie, ciesz się i wypoczywaj.

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 18:45, 26 maj 2013

Do góry

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 18:40, 26 maj 2013

Do góry
Wczoraj lało, dzisiaj zimno i ogród czeka. Zrobiłam tylko kilka fotek.

Mój kawałek raju II 18:35, 26 maj 2013

Do góry
Aniu, wczoraj podglądałam Twoje powojniki i byłam zaskoczona, że już tak pięknie kwitną. Pisałam pochwałę, a nie widzę, gapa jestem. Dziękuję za mądre podpowiedzi i komplementy. Pozdrawiam i zostawiam ślad.
Ogród do odświeżenia 18:30, 26 maj 2013

Do góry
I obiecane róże (dla Kasi), których pączki zaczynają pękać ukazując swój różowiasty kolor...Louise Odier, a obok pierwsze pączki na pnącej NN na razie jeszcze kolor pozostaje tajemnicą (nawet dla mnie, choć zakładam, że będzie żółty lub kremowy)...na tej różyczce w tle widać porażone przez skoczka liście (mam nadzieję, że skutecznie zwalczyłam gadzinę)

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:28, 26 maj 2013

Do góry
Agnieszka może brylancika ogrodowego dzisiaj duży wybór

Ewa "zwisający", albo zwisłokwiatowy -Syringa reflexa, a teraz jeszcze inaczej czort z nazwą fajny jest i już
może zauważyłaś ale mam słabość do "łachowatych" -zwisających - pendulowatych

np. zaczyna rosnąć jodła szlachetna Delbar's Cascade

a to reanimowany świerk kupiony za 46 zł(4,3m) być może Inversa

Ogród do odświeżenia 18:19, 26 maj 2013

Do góry
Panorama ogrodu z pozycji tarasu....cały czas kemienisty narożnik czeka na trawy.....muszę znaleźć trochę czasu, żeby przemyśleć jak i co posadzić...

już chyba ostatnie spojrzenie na rodki i na pewno ostatnie na przekwitającą azalię

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 18:16, 26 maj 2013

Do góry
Na koniec Odiśka

i biały pajączek spożywający posiłek

Bajkowy ogród Weroniki 18:15, 26 maj 2013

Do góry
Irenko, Maciek wieczorem podrzuci Twojemu M roślinki które chciałaś, różowy i czerwony marcin. Dołożyłam czerwonego liliowca z jaskrawymi, pachnącymi goździkami zakwitną na Twój powrót), różową rudbekię i naparstnice.Generalnie na różowo, w kolorze kapelusza.
Baw się i odpoczywaj, bo zdjęcia z pewnością już robisz. Pozdrawiamy azaliowo i pachnąco.

Cis - Taxus 18:15, 26 maj 2013

Do góry
Witajcie,
wczoraj zakupiłam 4 cisy bo nie mogłam się oprzeć i teraz się zastanawiam co bym mogła z nimi zrobić. Czy nadają się do uformowania w małe kule czy zostawić je w spokoju aby osiągnęły większe wymiary?

Pozdrawiam

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 18:12, 26 maj 2013

Do góry
A to moje sadzonki Limek i derenia

Sprawdziłam, podpuszczona prze Asię (JoannA) czy Limki mają korzonki Prawda, że piękne

A to moja plantacja bukszpanów i tawuł
Mój mały raj na ziemi :) 18:08, 26 maj 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
tarasowo..... na prośbę Izy - Konstancji

ja wiem kochana, że Ty czekasz aż się fairy rozszaleje, wiem ale póki co nic z tego, jedynie kwitnie to co kwitnące kupiłam.....ale.. .. lada dzień ! dojdzie róż !!!

Ten zakątek ma w sobie jakąś magie
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 18:06, 26 maj 2013

Do góry

Hortensja piłkowana przestraszyła się moich gróźb i w tym roku zaszalała z kwiatami

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 18:01, 26 maj 2013

Do góry
Palibin

Ogniki

takie tam różności

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 17:57, 26 maj 2013

Do góry
Bardzo się nie napracowałam, choć wczoraj wieczorem a i owszem plecki czułam. Teraz mam w planach niestety gorszą robotę, bo w miejscu po starej altance jest masa różnego rodzaju gruzu, który muszę stamtąd wyrwać, a potem teren wyrównać. Lekko mnie to przeraża
Nie wiem czy powinnam te hosty ewakuować stamtąd już teraz, czy może poczekać do jesieni. Myślę, że jakieś hosty mogłyby tam rosnąć, tylko nie w takim zagęszczeniu.
Ala, Ty chyba planujesz sadzić jakieś hosty. Myślałaś już jakie? Bo jakbym moje przesadzała, to pewnie dałoby się je podzielić i byłyby sadzonki dla Ciebie. Z moich to chyba najbardziej ta mi się podoba:

To odmiana "Francee", bardzo szybko rośnie i ma taki ładny zielony kolor. Polecam

Co do mojej rabatki Przyglądałam się wczoraj temu zdjęciu:

i doszłam do wniosku, że podoba mi się ta roślinka z tymi cienkimi liśćmi rosnąca z tyłu koło tui. Nie wiem niestety co to jest, bo było przesadzone z innej części działki. W tym miejscu, gdzie rośnie teraz jest jakiś fragment fundamentu, albo czegoś innego czego nie udało mi się wyrwać. No i pomyślałam sobie, że nim mi się hosty rozrosną, to wsadzę to to, żeby mi ten gruz zasłoniło. A teraz jak na to patrzę, to to całkiem fajnie zasłania te gołe konary sąsiadów i mogłoby chyba rosnąć na całej długości tej rabatki.
Po obu stronach jabłonki, ale z tyłu wsadziłabym dwie hosty. Chyba takie same. A na brzegu jakąś obwódkę. Ale nie na całą długość rabatki, tylko jakiś kawałek. Nie ukrywam, że chciałabym wiele rzeczy w ogrodzie zrobić tanim kosztem i maksymalnie wykorzystać rośliny, które już mam. Dlatego zastanawiam się czy jako obwódki nie wsadzić rozchodnika okazałego, którego sadzonki sztuk kilka dostałam od znajomej.
Thuja occidentalis "Golden Tuffet" 17:57, 26 maj 2013

Do góry
Oto moje nowe nabytki

Mój jesienny ogród 17:56, 26 maj 2013

Do góry
Robercie wracasz, to dobrze. Musisz odpocząć po nieustającej pracy. Za tę dla nas, dziękujemy. Potwierdziłeś powiedzenie, że podróże kształcą. Bardzo mi się podobają dzieła graffiti, które pokazałeś.
Twój ogród i jego właściciele pewnie tęsknią i ucieszy Ich Twój powrót. Pozdrawiam z mojego ogrodu, teraz z różanecznikami i moim ulubionym głogiem.

Arboretum Bolestraszyce 17:56, 26 maj 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies