Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Arboretum Bolestraszyce 17:54, 26 maj 2013

Do góry
Niestety w wielu miejscach ułożono maty-szmaty, czego my nie pochwalamy. Tutaj przykład nowego założenia, jeszcze nie skończone ale już się serce kraje i szkoda tych cisów

a tu altanka, godna skopiowania 100 % naturalna pod zwyczajnym grabem - no nie do końca taki zwyczajny jak widać
przejście przez strefę bagienną

i gunnery olbrzymie
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 17:52, 26 maj 2013

Do góry
Szałwiowo

czarny bez i runiankowe pole

Athyrium nipponicum „Pictum”
Ogród na górce 17:52, 26 maj 2013

Do góry
Moje najnowsze zakupy

i solarowa latarenka
Arboretum Bolestraszyce 17:48, 26 maj 2013

Do góry
W wielu zakątkach umiejscowiono hostowiska z potforami
Arboretum Bolestraszyce 17:46, 26 maj 2013

Do góry
Zaraz przy wejściu do ogrodu
kolekcja żurawek

i kwitnące szalie
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 17:43, 26 maj 2013

Do góry
Przygarnięty przeze mnie rh (sąsadka wywaliła) oddźwięczył się w tym roku pięknymi kwiatami

trzeci sezon hakone
Moja działka. 17:42, 26 maj 2013

Do góry
Ja też pozachwycam się nad zakupami, a raczej nad ich ceną

Lewizje mogłaś widzieć u mnie... on lubi lekko kwaśną i przepuszczalną ziemie...... i nie wolno jej sadzić na płask... chodzi o to by woda nie zbierała się w rozetce... Nie lubi też jak zimą ma mokro.... Możesz na zimę okryć w 2 -3 razy złożona agrowłókniną.... możesz też nie przykrywać, ale musi mieć sucho, by nie zgniła...

Zeszłej zimy przetrwały wszystkie, a tej zimy.... 1/3 wygniła..... było po prostu za mokro. Ale ja się nie pieszczę nad nimi...... jak gnije to zabieram zdrowe rozetki i sadzę w nowe miejsce, podlewam jakim grzybobójczym i się rozrastają.. Możesz je posadzić na zboczu jakiejś górki.. tak minimum 30 stpni nachylenia i dobrze przepuszczalna ziemia... tak mi też rosły przez kilka lat... póki je opuncja nie zagłuszyła
Tak u mnie rosną

Arboretum Bolestraszyce 17:41, 26 maj 2013

Do góry
trzy tygodnie później czyli dzisiaj też byłem na wycieczce w Bolestraszycach. Popatrzcie co się pozmieniało przez ten czas. A dzieje się wiele. Irysy kwitną na potęgę, azalie już przekwitają, ogólnie jest o wiele bujniej niż na początku maja.

Arboretum szczyci się narodową kolekcją irysów.
Ogród w budowie - nieustającej 17:41, 26 maj 2013

Do góry
Gabrysiu, wróciłam wczoraj od Pudełków
i ponieważ masz łososiowe pelargonie (też je miałam w zeszłym roku)
wrzucam Ci inspirację którą wczoraj podpatrzyłam

Wersja mini mini 17:39, 26 maj 2013

Do góry
Moja ulubiona rabatka

I cisy przy schodach tarasowych

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 17:39, 26 maj 2013

Do góry

Rh

Ogród przy lesie początek 2012/2013 17:38, 26 maj 2013

Do góry
Ula witaj u mnie ,hortensje mam 2, limkę i drzewiastą ,2 ogrodowe zmarzły.
Szałwia zaczyna spektakl.

piwonie widziane z ławeczki
Wersja mini mini 17:37, 26 maj 2013

Do góry
Tak było po posadzeniu

...a tak po ciachnięciu

Taraz widzę, że w paru miejscach mam falę ale na razie jakoś przeżyję. Wyrównam następnym razem. Niestety będę musiała trochę poczekać aż cisy zrównają się z tym sadzonymi w tamtym roku.
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 17:34, 26 maj 2013

Do góry
"Hostowisko"

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 17:31, 26 maj 2013

Do góry
Azalia rozkwita

Mój jesienny ogród 17:28, 26 maj 2013

Do góry
Witajcie
Bogdziu, czytałem u Ciebie o programie, zajrzałem aby obejrzeć RH, przeleciałem kilka stron i był tylko jeden i a pisało tylko o programie. Nie napisałem bo odcieli mnie od netu, ale do 8 mam mieć. A 15 wracam. Cieszę się razem z Tobą, na pewno trochę stresu było, ale myślę że ogólnie wyszło super,. Chętnie obejrzę, daj znać jak będzie już wiadomo. Fajnie jak są goście zawsze coś się dzieje ciekawego a ogród tak piękny to się nie dziw. Gospodarze mili to jak tu nie przyjeżdżać Pozdrówka ślę, nastawiałem się na Twoje RH ale w tym roku nie wyszło.
Janinko, pamiątek tak dużo nie kupywałem, tylko 3 orły i dwa kowbojskie kapelusze a reszta to rzeczy niezbędne do życia ale 60 kg się nazbierało + rower.
Haniu, żeby się w końcu z Tobą spotkać to postaram się być ale nie wiem kiedy to będzie, trza poszukać, zaglądałem do Szmitów i do wycieczki Bogdzi i Karoli. Haniu to nie grizli tylko czarny, on jest olbrzymi i szarobrązowy i w ogóle nie koleżeński
, spotkanie z nim, to pewne kłopoty i to nie małe. Całe szczęście że one są tylko w wysokich górach, na północy i pograniczu Alberty i BC. Czarne są najłagodniejsze, tu wszystko jakoś żyje sobie w symbiozie i nikt nikomu w drogę nie wchodzi. Widziałem go kilometr za miastem, jak pasł się z krowami. Mam ponagrywane trochę filmików jak tu sobie ptaki radzą w mieście biegają po ulicy i nikt ich nie rozjeżdża. U mnie przed domem na rondzie, gniazdo mają przepióry i kilkanaście razy dziennie na pewno, biegają w te i z powrotem i wcale się nie boją . Jest tu ich tyle że nie da się zrobić zdjęcia żeby się na nie nie załapały. Szkoda że nie zobaczę jak biegają z małymi, widziałem już duże jesienią, mają dobrze ponad 10 sztuk.

To bydynek byłej stacji

Te drzewa za marketem to Kaczy skwerak przed moim domem.

A to moja ulica 30 ave którą pokazywałem zimą ładnie ubrana a to letnia odsłona.
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 17:27, 26 maj 2013

Do góry
Marzenko znowu pada . Ale zdążyłam zrobić kilka zdjeć .

Zapałałam miłością absolutną do czosnków. Jesienią będzie się działo, oj będzie

Irysy już lada moment zakwitną.

Jeden nawet już zakwitł
Ogród przy potoku 16:52, 26 maj 2013

Do góry
A co myślicie o tym cisie?
Dostaliśmy go kilka lat temu od kuzyna, któremu zawadzał w ogródku, a szkoda było mu go wywalić, więc przywiózł do potoka. Przyjął się i tak strasznie rozrósł. Czy myślicie, że trzeba go przyciąć, czy zostawić tak jak jest? Od razu zaznaczam, że nie chcę z niego robić jakiegoś formowanego okazu, ale wydaje mi się taki "rozlazły", niby nie przeszkadza taka forma, ale może mógłby się lepiej prezentować? Czy w dzikim ogrodzie, lepszy taki naturalnie rozrastający się czy jednak go przyciąć?

mam nadzieję, że Wasze "fachowe" oczy rozróżniają go od innego zielska.
Liliowo i kolorowo:) 16:49, 26 maj 2013

Do góry
kilka clematisów już zaczyna kwitnąć Jeszcze Azalie, ta bordowa zakwita najpózniej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies