Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

eliza3 16:04, 30 cze 2013

Ewelinka231281 napisał(a)

i rzut oka na warzywa

Pozdrawiam

Warzywnik pierwsza klasa, za chwilę ogórki będą... nie ma to jak swoje... Widzę, że u ciebie fajnie wyglądają U nas ogórki marne w tym roku, za zimno i za mokro... ciągle pada...
Welka 16:51, 01 lip 2013

Nati napisał(a)

dzięki za podpowiedz właśnie bede kilka na wiosnę przenosić testuje je w różnych miejscach, czytałam onich że dobrze się sprawdzają a tu teraz się palą, jeśli masz nazwy odmian sprawdzonych co dają radę w słońcu napisz proszę w wolnej chwili, będę wdzięczna i funkie takie do słońca jeśli możesz, funkii nie mam fotek ale muszę zrobić mam chyba ok 12 odmian 8 kłączy nowych teraz zakupiłam i będę sprawdzać

Z żurawek i żuraweczke na słońcu mam takich absolutnie niepopalonych mam: Marmalade, Arella, Brass Lantern, Berry Smoothie, Sweet tea, Ametyst Myst, Apple Crisp, Blackberry Crisp, Cafe ole, Cappucino, Cherry cola, Chocolate Ruffles, Fire Chief, Green Spice, Hercules, Hollywood, Midnight Boyou, Milan, Midnight Rose, Obsidian, Peach Flambe, Peppermint spice, Plum Pudding, Plum Royale, Rave on, Root beer, Sparkling Burgundy, Silver Indiana i jeszcze kilka, ale albo lekko się przypalają albo mają trochę cienia - z tego pewnie i tak coś wybierzesz. Hosty - Big daddy i big mama, Tokudama flavocircinalis, Lakeside Dragonfly, Sharmon, Sugar Daddy, Twilight, Guacamole, reszta ma ciut cienia, u tych pod koniec wakacji widać małe przypalenia, ale jakoś mi to nie przeszkadza. Na pewno nie dawała rady Cherry berry..
Pozdrawiam.
Welka 16:55, 01 lip 2013

eliza3 napisał(a)

Warzywnik pierwsza klasa, za chwilę ogórki będą... nie ma to jak swoje... Widzę, że u ciebie fajnie wyglądają U nas ogórki marne w tym roku, za zimno i za mokro... ciągle pada...

U nas wczoraj w nocy było tylko 8 stopni, w ogóle mam kilka chłodniejszych dni, ale nie narzekam, bo pada, ale nie tak intensywnie, tak raczej podlewa ogródek
Pozdrawiam
Welka 16:58, 01 lip 2013

Ogórki w szklarni (wsadzane dopiero gdzieś na początku czerwca)

znów warzywa

kulka, zawsze zapominam czy to danica czy jak jej tam

lilia
Welka 17:00, 01 lip 2013

trytomy już od dołu robią się brzydkie

pieris

horti ogrodowa

listki świecznicy

Welka 17:01, 01 lip 2013

red baron

i tu od Szmita

na koniec kurki, a raczej garstka kurek, ale na jajecznicę dla mnie starczy, reszta rodziny na szczęście nie przepada

EPODLAS 22:22, 01 lip 2013

Ewelinko, jestem pod wielkim wrażeniem twojego warzywnika. U mnie ogórki kwitną i jak pojadę teraz zbiorę pierwszą fasolkę szparagową. W tym roku rośnie jak szalona. Mamy chyba tą samą lilie biała, u mnie miała już nabrzmiałe pąki, ale jeszcze nie rozwinęły się. Jak pojadę to na pewno będą już kwiaty. Zrobię im fotkę.
Megi 20:25, 02 lip 2013

żurawki oczywiście przecudne, co tu dużo pisać, obściskam je osobiście, jak będę
Nati 11:38, 03 lip 2013

Ewelinka231281 napisał(a)

Z żurawek i żuraweczke na słońcu mam takich absolutnie niepopalonych mam: Marmalade, Arella, Brass Lantern, Berry Smoothie, Sweet tea, Ametyst Myst, Apple Crisp, Blackberry Crisp, Cafe ole, Cappucino, Cherry cola, Chocolate Ruffles, Fire Chief, Green Spice, Hercules, Hollywood, Midnight Boyou, Milan, Midnight Rose, Obsidian, Peach Flambe, Peppermint spice, Plum Pudding, Plum Royale, Rave on, Root beer, Sparkling Burgundy, Silver Indiana i jeszcze kilka, ale albo lekko się przypalają albo mają trochę cienia - z tego pewnie i tak coś wybierzesz. Hosty - Big daddy i big mama, Tokudama flavocircinalis, Lakeside Dragonfly, Sharmon, Sugar Daddy, Twilight, Guacamole, reszta ma ciut cienia, u tych pod koniec wakacji widać małe przypalenia, ale jakoś mi to nie przeszkadza. Na pewno nie dawała rady Cherry berry..
Pozdrawiam.

Kochana!!!! ja ci dziękować nawet nie wiesz ile to dla mnie znaczy już zabieram się za oglądanie odmian i coś może już kupię dzięki, dzięki, dzięki

a tak swoją drogą jak ci się udaje odróżnić wszystkie odmiany i nazwy i te które u ciebie w słońcu itd... podziwiam masz ich tak dużo szkoda że tak daleko mieszkasz odwiedziłabym cię z Olsztyna a właściwie z Węgorzewa znam Ewelinę Oleksy w Olsztynie studiowała teraz ma po mężu nie pamiętam jak. a w Węgorzewie mam rodzinke Terej prowadzą port Keja, może znasz pracowałam u nich parę ładnych lat temu, kiedyś może jeszcze zawitam w tamte strony
Nati 11:39, 03 lip 2013

różyczka dla Ciebie dzięki